Chez Roger & Françoise, maandag 2 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Nieuw record! We zijn gisteren naar drie vlooienmarkten geweest en hebben in totaal twee euro uitgegeven. Stoer hè? En zo was het voor ons toch nog een beetje vrijmarkt. Prettige week, allemaal. Au boulot of en route.

129 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 2 mei

 1. Zo goedemorgen…..onze site is weer helmaal bij, wat een werkt, alles op 1 foto na werkt, ook Le Bon Ton aangemeld voor last minute in mei met 25% korting…dus wie wil kijk op onze site, ook de Atelierwoning gaat in de last minute voor mei….lijkt wel uitverkoop…
  Roger ik neem er nog eentje in mijn eentje…..

 2. het is wel lekker snel bijlezen met al die Heffers die in hun vakantiehuis verblijven…

 3. Pijpestelen, hiero!!
  En we komen net tot de ontdekking dat de goot lekt 🙁

 4. En nu schijnt de zon weer…Maar de goot lekt nog steeds.

 5. Nieuw: huis met lekgootje!
  Het is inderdaad stil op HeF. Ik constateer een dramatische daling van het aantal bezoekers. Dit weekend duikelen we een end onder de 300. Iedereen zit in Frankrijk, neem ik aan.

 6. Voor het eind van de week maar een café openen voor enkele dagen tegelijk, dan. En zorgen dat er veel drank is, natuurlijk. Met zelfbediening.

 7. Er zullen altijd HenF-ers op post blijven…..deze week gelukkig een kort weekje en dan naar het zuiden …..bezichtigingsroute klaar leggen….

 8. ben ook heel benieuwd hoe iedereen er in het wild uit ziet en is….of de ideeen die je gevormd hebt, een beetje kloppen…..

 9. en vergeten jullie je tekentang niet hè…hier alweer twee slachtoffers gehad. Je hangt natuurlijk zo maar in een struik ’s nachts.

 10. Twee menselijke slachtoffers? Bij onze huisdieren heb ik idd ook alweer de nodige ellende weggehaald. Zelf nog geen last.
  Waarom denk jij dat wij in de bosjes gaan zitten?

 11. Die laatste zin is wel erg multi-interpretabel.
  Ik laat maar in het midden wat ik bedoelde.

 12. Gisterne even bij het nieuwe huis wezen kijken, en in de auto liep er weer een over mijn arm. Ze geven echter de voorkeur aan mijn vrouw, als het om bloed gaat. Blij dat ik geen tuinman ben, trouwens, want volgens mij zit je elke dag ónder.

 13. De honden hebben er af en toe last van en Jasper had er 2 jaar geleden 1, dus dat valt reuze mee.

 14. Trouwens… tam zie ik er best gewoon uit, maar in het wild kan ik heel gevaarlijk zijn….

 15. Vannacht flink onweer gehad, maar nu is het lekker, zonnetje, af en toe een wolkje, graadje of 24 en het zwembad staat op te warmen… mmmmmm… zou ik hier wel weggaan met hemelvaart?….

 16. we kunnen ook allemaal naar jhou toe komen, maar dan dit Ferry daar alleen voor jan met de korte achternaam…..komen we toch gewoon volgend jaar bij jou kijken….

 17. Wij zitten niet in Frankrijk, wij hebben het gewoon drukst. Zo’n emigratie, gepaard aan een verbouwing cq. opknapbeurt van je toekomstige pand, vreet tijd. Ik kan geen keukenboer meer zien en de badkamers komen nu al mijn neus uit. Niet te vergeten de overige voorbereidingen: de jaarlijkse inentingen, twee tekenbanden en twee kuurtjes hartworm hebben we afgelopen week geregeld à raison van 175. Dat was slikken.
  En dan hebben we het nog niet gehad over nóg meer formulieren uit Frankrijk, een bankdirecteur die het werk van zijn ondergeschikte nog eens dunnetjes overdeed en meer van dat soort ongein…… het burgert lekker in, zo.
  O ja, na een lange morgen vol regen schijnt hier nu de zon. Dat had volgens de weersverwachting toch écht andersom moeten zijn. Nou ja.

 18. HE Hanneke ik dacht dat je het leuk vond om naar Frankrijk te gaan 😛 Een beetje relaxt omgaan met de problemen die voor je voeten worden geworpen maakt alles gelijk een stuk minder vervelend 😀

 19. Ik ontving net een heel uitgebreide mail (ruim 1 A4) van de gemeentesecretaris n.a.v. mijn klacht over die herrie van afgelopen weekend:
  …Helaas is tijdens de uitvoering geconstateerd dat de toegezegde randvoorwaarde over toepassing geluidsarme heistelling in de praktijk niet bleek te werken. Uit verschillende delen van onze gemeente zijn klachten over ernstige geluidsoverlast ontvangen. De projectleider van de werkzaamheden is afgelopen zaterdagnacht bij de werkzaamheden geweest en geeft toe dat er inderdaad sprake was van flinke herrie en aanzienlijke geluidsoverlast. Hij is op een aantal plaatsen in de stad gaan luisteren en constateerde ook daar veel geluid. Dat viel tegen omdat de hydraulische methode werd gebruikt die minder geluid zou moeten produceren. Aangezien er nog twee weekenden heiwerkzaamheden gepland staan ( te weten 20 tot en met 22 mei en 27 tot en met 29 mei) zoekt de opdrachtgever contact met de aannemer om te kijken naar mogelijke stillere methodes.”
  Toch netjes.

 20. @Marjan: ik heb zo het idee dat Frank een heel andere voorstelling van het weekend heeft. Wild?

 21. @Dineke, ik ben bang dat ik het met je eens ben…..
  en oesters?!?!?!!? als we die woensdag kopen zijn ze vrijdag echt niet lekker meer…..

 22. Even een waarschuwing voor diegenen die er donderdagmiddag al zijn…. Jorgen en ik zijn niet echt gezellig tegen elkaar als we een tent opzetten… dat jullie maar even voorbereid zijn…

 23. marjan ! een tip ! dat dan een van de 2 thuisbijft !
  helpers genoeg hoor !

 24. Hemelvaartweekend wordt druk op de weg
  Wie tijdens het verlengde hemelvaartweekend naar de kust of de Ardennen trekt, kan best woensdagochtend of later op de avond vertrekken. Op donderdag wordt het vertrek beter uitgesteld tot vroeg op de middag, zo deelt Touring maandag mee.
  Voor de terugreis verwacht de automobilistenvereniging op zondag drukke wegen vanaf de late namiddag en avond. De traditionele knelpunten zijn de E40 Brussel-Oostende, de N49/E34 Antwerpen-Knokke, de E17 Gent-Kortrijk, de E411 Namen-Luxemburg en de E25 Luik-Bastenaken. Touring waarschuwt ook voor wegenwerken op de Antwerpse ring, op de E411 tussen Tellin en Neufchâteau, op de E25 tussen Bastenaken en Neufchâteau en op de E25 tussen Houffalize en Ferrières. Ze zullen verkeersproblemen veroorzaken.
  Alternatieve wegen zijn aangewezen. Wie naar de Ardennen rijdt en de E411 wil vermijden, kan vanaf Courrière de N4 nemen. De E25 vermijden kan door de N63 Luik-Marche te nemen en vervolgens vanaf Marche de N4 of de A27 Verviers-St-Vith te volgen. (belga)
  dat ge het maar weet ! ook voor de terugweg uit frankrijk !

 25. Daarbij de adviezen voor Frankrijk van Bison Futé:
  woensdag 4 mei de buurt van de grote steden mijden van 16.00 tot 19.00 en de snelwegen rond Parijs van 14.00 tot 19.00.
  donderdag 5 mei: de grote doorgaande wegen en de omgeving van de grote steden mijden van 10.00 tot 16.00 uur.
  zondag 8 mei is wat het Ile de France betreft zelfs zwarte zondag: de grote doorgaande routes en de buurt van de grote steden en de toegangswegen tot de grootste steden mijden van 11.00 tot 21.00 uur.

 26. Goed dus dat wij op woensdag vroeg vertrekken.
  Zo vroeg dat niemand ons de tent ziet opzetten…

 27. Wat ? Was jij niet Tipi JO?
  Ja, immogo.com krijgt relatief veel aanloop via HeF. Bovendien is het erg goed voor de google-ranking dat er zoveel linkjes naar immogo op de goed bezochte Frankrijksite HeF staan.

 28. ik was echt niet tipi!
  er is enkele maanden geleden onder mijn naam en emailadres zoveel op het net geplaatst geweest dat ik van naam en emailadres verandert ben,zelfs mijn ip adres misbruikt !,ik ben er wel achter gekomen dat het vanuit zeeuwsvlaanderen kwam in nl en daar was ik strop!wat ik zeker niet leuk vindt !ben wel slimmer geworden en sluit mijn cp na gebruik af!dus daarom ben ik nu jo
  succes met immogo!
  jo

 29. Je lult, Jo. Geen hoofdletters aan het begin van de zin. Spaties voor uitroeptekens.
  Eens een andere naam gebruiken bij wijze van grapje is helemaal niet erg. Maar geef het dan gewoon toe als je er naar gevraagd wordt. Dit is heel erg kinderachtig.

 30. @dineke, ik denk niet dat jullie in de bosjes gaan zitten maar er mischien wel in belanden als je opzoek gaat naar je tent ’s nachts…
  Die menselijke slachtoffers hadden alleen een teek in hun oor hangen, verder geen paniek. En kan iemand dat even filmen als Marjan en Jorgen hun tent opzetten, dat word vast een kassucces…

 31. Ik zal mijn videocamera meenemen en Maaike laten filmen….
  En wij kunnen heus onze tent wel vinden, want we hebben een zaklamp bij ons….

 32. hoofdletters spaties ed interesseren mij niet,ik gebruik een andere naam omdat de mijne misbruikt wordt door een nl’er,dat is hetgene dat ik je wou zeggen.
  jij schrijft teksten ok,ik ben levensgenieter en hoef mij géén enkele zorgen te maken!
  ik wil niet besmeurd worden door anderen!

 33. @Remke, geen idee… het ding geeft licht als je op een knopje drukt… als de batterijen nog goed zijn… moet ik morgen nog even controleren….

 34. Moet ineens denken aan iemand aan boord ooit, die had vanaf z’n hutje een wc-rol uitgerold naar de kroeg zodat hij de weg terug kon vinden, daarbij geen rekening houdend met de wind…

 35. 2krek
  n’en DUVEL(een van de 500 en meer!) 33 cl 8.5% wat denkt ge ervan??

 36. Toen wij zes jaar geleden begonnen met varkens houden ging het ook mis. We waren niet behept met enige vorm van kennis omtrent omheingen voor varkens dus dat duurde 3 dagen en de beestjes waren op vrije voeten. Nou was dit wel gezellig zo’n knorrend paartje om de boerderij maar het omspitten van de campingplekken vonden we toch wat minder dus besloten we tot het ringen (van de neuzen). De veearst had de oplossing: Verdovingspijlen met een rookpatroon zodat we ze konden traceren als ze insliepen. Knal! Varkens verdwenen al rokend het bos in. We hadden een bevriende havenmeester op bezoek die met z’n vrouw ons graag wouden helpen en dus het ‘rokend’ echtpaar het bos in zijn gevolgd. Uuuuuren later, toen de beste mensen eindelijk weer op de boerderij aankwamen, lieten zij ons de gemaakte video opnames zien. Het landschap veranderd langzaam van enigzinds begaanbaar in ware outback en dan hoor je opeens de man zeggen: ..Nel…weet jij nog waar we zijn? Eenmaal hier aan tafel konden ze wel weer lachen.
  De varkens lagen trouwens de volgende ochtend gewoon te slapen achter de boerderij…zonder ring.

 37. Ben inconnu trouwens. Op mijn eigen pc is windows danwel de harde schijf bezig de geest te geven, grrrr. heb nu ff de rest van de familie achter de andere vandaan gejaagd. Gelukkig heeft die begrip voor mijn slechte humeur…

 38. @Rem: nee, dat doen ze i het weekend, wanneer iedereen in de waan is dat ie lekker kan uitrusten 🙁
  @Jo?: lekker belangrijk
  En ik noem jou toch ook niet Joooo?

 39. Je moet ook tegen ‘m praten hè af en toe; een schouderklopje doet ook wonderen (of een bijl).

 40. Waooowh! Kunnen we eindelijk los. Die wild-inside hè…
  Gooi je haar los, pak een doos en kijk uit voor de begonia’s…

 41. Mijn begonia’s piepen maar net boven de grond, dus die kunnen wel wat hebben. Clapton? Neuh, heb je niet wat ruigers?

 42. @rem en dineke
  jo is een levensgenieter én kan tegen een GROTE stoot
  schouderklopjes waarom??? ik geniet van het leven en laken(negeren) ze mij raakt me écht niet!

 43. Alhoewel…ik heb zelf niet heel veel ruigs. Maar ’t swingt wel: Morrison?

 44. Eh, ja…’k heb maar 12685 nummers hier maar ik zal even kijken. Hazes blues? grapje….Trash metal?

 45. @Jo: wees es een vent/ grote meid en zeg es echt wie je bent!! Tot nu toe ben je zelfs niet moedig genoeg geweest voor een emailadres, dus ik neem je niet serieus!!!!

 46. Die schouderklopjes waren niet voor jou jo en zelf houd ik ook niet zo van dat geheimzinnige gedoe. De uitleg: jo = jo komen we niet veel verder mee en je wint er weinig vertrouwen mee (bij mij althans).

 47. Tegelijk!!!
  Het log is weer re-te-traag…
  En ik moet nog zoveel doen, ik moet nog zoooveel doen (wie zong dat ook alwwer?)

 48. Grote stoten ok, zijn jullie hoor!ik ben naar jullie foto’s gan zien ,maar ik ben zeker niet op zoek!
  en schouderklopjes zijn zeker mij niet nodig
  ik heb een fijne lieve echtgenote!vlg x zet ik mijn email zerbij hoor!
  succes

 49. Ja, dat is ook weer een voordeel van deze kroeg; ieder z’n eigen muziek. Ook fijn is rondjes geven zonder te betalen, iemand stijf schelden zonder dat je op je bek geslagen kan worden, nooit wachten bij het (hurk)toilet, lekker anoniem met een zak over je hoofd aan de bar zitten en vul maar aan.

 50. Lamaar…ik weet ut al…
  veilig achterop! Bij vader op de fiets!
  Vader weet de weg! En ik weet nog van niets….

 51. Schouderklopjes waren voor peter z’n pc maar die kwam wat raar na jou tekst jo. Zodoende. Je kunt toch wel vertellen wie je bent?

 52. Tsja..Remke en ik komen wat te kort en we zitten te wachten op Jo. Toch?

 53. Jo is ff weg. Het werd ‘m wat te heet onder zijn voeten…zeker

 54. Verder draaien we wel een top avond saam zo. Niet echt klanten trekkend overigens…Wat moet je dan nu nog allemaal doen? Je hebt toch vacance?

 55. Nou…wat heet…die vacance is in wezen een wassen neus. Zit toch heel veel werk te doen voor school. En iedereen maar zeggen: lekker dat onderwijs, heerlijke lange vakanties! Wel, die uren maak je dus echt wel, het hele jaar door. Kan me niet heugen een vrije zaterdag én zondag gehad te hebben

 56. De afgelopen week was dus een examenweek. Dat houdt veel nakijkwerk in

 57. Ja dat heb ik meer gehoord. Kun je dat niet declareren of gewoon die kinderen een gier geven en het op school doen? (zouden ze dan om les gaan vragen?).
  Ga even een cognacje tappen en hurken…

 58. @Rem 23:20: ik heb overigens wel meegemaakt dat leerlingen les eisten. Heel biezonder. Dat was bij een docent die het geen f**k meer kon schelen wat er gebeurde. Triest.

 59. Zo even de dames groeten……leuk om te lezen hoe druk het gaat worden…wilde donderdag vroeg weg, ben dan om 12 uur bij Parijs, slechte tijd dus…maandag weer terug, dat is dus beter

 60. ja ik moet de naam weer even veranderen, maart ik vergeet het steeds, gelukkig weten jullie dat ik Toos ben…

 61. @rem en dineke
  geef morgen antwood;eerst rest van zaken regelen

 62. We kennen je weer, Frank!
  Maar he! Nu ben ik inconnue?

 63. ik moet nog een advertentie maken voor mijn caravan…maar ik heb geen zin…ooit eens 10% korting aangeboden voor HenF-ers, maar iedereen heeft al een huisje in frankrijk of wil er ééntje en zo blijven al die mooie caravans nutteloos in de stalling staan…

 64. Ik ben de laatste tijd ook steeds inconnue als ik hier kom, heb wie al drie keer opnieuw ingevuld. Jij bent toch ook beheerdster, ff checken…

 65. een caravan van 2000, niet meer dan 6 weken gebruikt…is dat niet zonde en ik doe hem weg voor 15% onder de gangbare prijs, anders raak ik hem nooit kwijt…..emailen voor nadere informatie….zo, de eerste advertentie staat…

 66. soms is het wel eens lekker om incontinent te zijn….ik liep een keertje te wandelen in Dover op het strand tijdens een vakantietje…hoor ik opeens achter me…dag meneer G….., ik had echt een gevoel van nee, he, niet hier….

 67. Dat heb ik nu ook..op de meest onverwachte momenten…DAG JUFFF!!

 68. En sorry Frank..wij (t. en ik) zijn nu eenmaal geen caravan-mensen.

 69. ik had jullie ook niet ingeschat als potentiele kopers…ik weet hoeveel het log gelezen wordt en hoop dat er misschien iemand tussen zit…

 70. @Frank: deze reclame helpt wel hoor. Wanneer ik bijv. een collgea heb die zoekende is, dan verwijs ik door.

 71. ik ga mijn nest opzoeken…de afgelopen drie nachten was het door het werken aan de site zo belachelijk laat dat ik nu maar wat eerder naast T. kruip..maar, de site is af met alle maal nieuwe foto’s van de beide woningen….kreeg ook vandaag de rekeningen…moet morgen maar heel hard gaan werken…

 72. truste Frank, en Aboudinges was maar een grapje…
  verkeersborden…morgen kijken hoor.

 73. Ik ga ff bijtappen beneden…zo terug….
  (Roger is er toch niet, weeet hij veel dat ik die kelder induik…)

 74. Coco!! Roger is dur niet!!
  Wil jij nog wat uit de kelder?

 75. sloeber verteld daar over toch? Wil ik trouwens nog steeds in schrijven….maar ik durf niet…

 76. Ik denk dat ik mijn bedje maar eens opzoek. Morgen een drukke dag. Alles voor school moet af, plus de voorbereidingen voor de daagjes Morvan en zorgen dat de achterblijvers niks tekort komen. M.a.w.: genoeg te doen…

 77. @Rem: ik had al 1 oog dicht, maar dit kon ik niet laten. Trustu

 78. @frank: heb wel eens naar caravans gekeken. Ontdekte steeds weer dat kwaliteit in die markt synoniem is aan gewicht. Geen trekken aan voor mijn kangootje (de dieselversie daarvan mag nota bene nog minder trekken dan de benzineversie).

 79. @Peter: balen. Als het een troost is… de HD van mijn oude mac (nu vna mijn vrouw) heeft het vorige week ook begeven. Gewoon op. Kggggg. Afgelopen. Wist niet dat dat kon. Of wist het wel, maar dacht er niet over na. Ne ga ik er zelf een nieuwe inbouwen (schietgebedje) met 10 x zo veel ruimte: 120 Gieg. Daarnaast heb ik een externe HD van 250 Gb gekocht om mijn eigen computer te backuppen. Want dat zou toch vervelend zijn: al mijn werk en contacten weg.

 80. heb geen ervaring met ’n mac, maar in een pc is inbouwen simpel. alles is standaard… Het dataverlies is vervelender.