Chez Roger & Françoise maandag 23 mei


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

En nu ligt ie dan echt voor ons: een maagdelijke nieuwe week….
Hij begint goed, de zon schijnt, lekker fris buiten.
Ik ben reserve-surveillant vandaag, voor het geval er iemand ziek wordt. Laten we hopen van niet: ik wil mijn nieuwe stamroos zo snel mogelijk een mooi plaatsje gaan geven. Bij mijn rondje met Bo vanmorgen zag ik ze bij alle buren in de voortuin staan. Prachtig.
Werk ze, allemaal!!

51 reacties op “Chez Roger & Françoise maandag 23 mei

 1. Goedemorgen, doe maar een flinke kop koffie. Dat wordt met de neus in de boeken vandaag. Mooi dat ik hier dan ff een koffie kan scoren tussen de bedrijven door.

 2. Môgge. Lekker aan het werk. Eigenlijk moet ik ook rekeningen schrijven, maar daar heb ik zo’n hekel aan!

 3. daarom werk ik met factoring….iedere week per internet declaraties weg naar Famed , die stuurt rekeningen en ik krijg het ingediende bedrag na 14 dagen op mijn rekening minus 1,5%, ideaal, heb ik er wel voor over……

 4. Ik snap dat je dat doet Frank. Zou in jou geval hetzelfde doen. Alleen ik als consument krijg een rekening die ik binnen 10 dagen moet betalen. De verzekering is echter niet zo snel. Dat betekend dat ik voor moet gaan schieten en dat weiger ik. Om een of andere reden, ik heb het wel eens gevraagd, kan het niet zo zijn dat de medische dienstverleners de rekening meteen naar de verzekering sturen. Weet jij waarom?

 5. Voor mij is dat niet de moeite, Frank. Ik spaar de klussen per klant op en heb er tussen de 10 en 15 per maand. Die schrijf ik zelf, ook al omdat ik er meestal een persoonlijk woordje bij zet voor de opdrachtgever. Dat maakt mijn rekeningen onderscheidend en onderdeel van de communicatie met de klant. Maar wel wat meer werk, dus.

 6. Robert, wanneer jij een rekening van Famed krijgt en je stuurt hem meteen door naar je verzekering, dan wordt hij door een goede verzekering binnen 2weken betaald en als jij hem dan overmaakt aan Famed dan is er volgens mij nog niets aan de hand….. niet rechtstreeks declareren heeft te maken met het eigen risico van de patient, dan moeten de verzekeringen zelf nota gaan sturen en dat kost ze geld, daarom laten ze het aan ons over, zouden zij het rechtsstreeks vergoeden dan moeten wij alsnog een restnota sturen en dan gaat het toch weer via Famed….je moet je niet laten opjutten door die 10 dagen, in de praktijk valt dat best wel mee dus….

 7. Zit dat zo, ik betaal ook niet binne 10 dagen hoor. 🙂 Maar efficient is het niet. Soms krijg ik ook 2 rekeningen. 1 van het ziekenhuis voor gebruik van de ruimte en een van de specialist. Het meest bond maakte Gooi Noord het. een bezoek aan de eerste hulp afdeling leverde 4 aparte rekeningen op! Als buitenstaander komt dat niet echt efficient over.
  De laatste weken ook al verhuurd???

 8. dit weekend een last minute voor week 23….blijft nog 21 en 22 over, maar dat zal wel niet meer lukken….in september nog 3 weken vrij, ik heb niet te klagen voor een eerste jaar….

 9. Hier ook, de grote klussen moeten nog gedaan worden maar de bodem van de schatkist komt al in zicht.

 10. Trouwens… is bij jullie de berm ook zo mooi.. hier zijn ze gewoon om te genieten…’grote madeliefjes’, boterbloemen, fuchsia-roze vingerhoedskruid, rode klaprozen, etc etc echt prachtig…

 11. Marjan, zal vanavond even kijken. Ik zie hier alleen maar startende en landende vliegtuigen.
  Maar gelijk heb je, tegen die wilde bloemen kan het keukenhof niet op.

 12. Had ik niet eens tijd voor nog een kop koffie in het café vandaag.
  @Dineke: ondanks wat bange voorgevoelens, vanwege overname perikelen waardoor wij niet presteerden zoals men van ons gewend was, is het Openhuis boven verwachting goed verlopen. Dat geeft de burger moed.
  Morgen ben ik weer twee dagen van huis om een “tjakaa” training te ondergaan. Dus als ik wat positief en nerveus reageer de komende tijd dan komt dat waarschijnlijk door de brandblaren onder mijn voeten.

 13. Doet die Mong**l dat nog steeds? Niemand neemt die vent toch meer serieus…

 14. @Aat: Hartelijk bedankt voor het toezenden van de krant. We hopen het deze zomer goed te maken met een fles ‘s-avonds te drinken!!! De violen bloeien ook weer goed en de nieuwe haring wordt waarschijnlijk ook goed. Dit was radio Oranje vanuit Londen.

 15. @Aat: Sorry, is geen Londen meer maar zit nu in Amersfoort.

 16. @Dineke: Eh… niet bij ratelband hoor, maar wel zo een positivo die verteld dat elke dag een feest is en de moeite waard om geleefd te worden.

 17. @ronald: maar dat wist je zelf toch al? Dar heb ie toch zo’n knakker niet voor nodig?

 18. @Aat: post ontvangen!! Onze hartelijke dank!!!
  Kom van de zomer met Marry eens buurten in L’dam!!

 19. @Dineke en robert(a): graag gedaan. Die fles maken we wel soldaat Rob. Enne Dineke. Jij komt maar bij ons hoor. We zijn weer in pannecot vanaf 2 juli.

 20. @Aat: dank voor de krant, leuk voor het le bon ton archief…..we zullen zeker nog een glaasje wijn drinken als we in de buurt zijn in Onlay .

 21. Heeft iemand enig idee hoe druk het ’s morgens is op de A15 richting Zwijndrecht, is een buurt waar ik nooit kom.
  Morgenochtend 8.30uur word ik daar verwacht.
  Eerst dus Amsterdam slechten, dan Utrecht en vervolgens richting Zwijndrecht. Dat wordt zo’n beetje alle files van Nederland in één ochtend.

 22. @ronaldus: Dat vrees ik ook. De A15 tussen Gorcum en Papendrecht is al jaren grotendeels opgebroken en dat leidt zo goed als elke ochtend tot files in de richting Rotterdam. Als je bij Utrecht zit, kun je wellicht toch beter via Gouda-Rotterdam. Is in kilometers wat om, maar je mist de A15 en treft bij Rotterdam hooguit het staartje van de file op de A20. Maar als je direct voorbij de afslag Capelle zo snel mogelijk de meest rechtse rijstrook richting A16 pakt, zul je denk ik ook daar weinig last van hebben.

 23. Overigens, als je 08.30 in zwijndrecht moet zijn, zul je amsterdam toch wel voor filetijd passeren?

 24. @Peter: bedankt voor de tip, met een beetje pech kan ik Amsterdam om 07.00 uur vanuit purmerend al niet meer in.
  @Frank: dat wordt inderdaad zo’n beetje zes uur, kwart over zes dat ik moet gaan rijden.
  Veel koffie mee, muziekje aan mwah…. ik zie het maar als een moment van rust en bezinning.

 25. @Ferry: had gekund, ware het niet dat ik hier nog wat zaken af te handelen heb. Morgen blijf ik daar wel overnachten.
  Roger……………. Biertjeeeee (oeps is een ander logje)

 26. @Ronaldus.. als je dan in de file staat, kijk eens naar de berm… volgens mij is ie deze tijd van het jaar zelfs in NL vaak mooi… als ie nog niet gemaaid is…

 27. Hebben jullie iets tegen bermen… alleen robert(s) vindt ze ook mooi…. de rest heeft het over files…. tsssss…

 28. @Marjan: Ik vind ongemaaide bermen geweldig. In Alkmaar langs de ringweg zie je zomers een fantastische bloemenpracht. Sinds een aantal jaren worden ook, behalve bij kruispunten, de bermen in de Beemster niet meer regelmatig gemaaid. Zo krijgt een klein stukje groen toch nog de kans haar pracht en praal te laten zien.
  Ons weiland in Frankrijk, op de stukken waar niet wordt gemaaid, is ook elke maand anders van uiterlijk, en door de afwisseling van bloemen zijn er ook heel veel soorten vlinders. In een boekje gaan we aankruisen welke soorten we zien.
  En dit was dan weer huis en tuin.
  Roger……….. een slaapmutsje want ik moet op tijd onder de wol.

 29. ’t is nog vroeg, maar voor mij de hoogste tijd, morgen om half zes staat de wekker. En ik denk dat jullie over twee dagen een herboren mens zien/lezen. Weer helemaal opgepept en klaar voor de dagelijkse strijd om het bestaan.
  Of zoiets

 30. @Ronaldus: Heb ook even op je website gekeken en zie nu pas wat voor ’n leuk huis jij hebt!
  Het lijkt wel een klein kasteeltje.
  Hoe heet zoiets: een mansoir….?

 31. Neem er gewoon nog stiekum eentje…kan mij ’t schelen. Nog die *** piepers er niet in om over die *** voederbieten maar te zwijgen. Wel leuke gasten, dat wel!

 32. Ha die Rem die lust er ook wél van,nog een van die seventies?

 33. Nou, dan is alles toch goed Remke? Had je trouwens echt die pieper weer uit de grond gehaald omdat de rijtjes niet recht waren…?

 34. tis mooi geweest vandaag, ga mijn verstand gebruiken, trusten allemaal.