Chez Roger & Françoise, maandag 4 april


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Goedemorgen! 4 april, een dag van niks, lijkt me. Leuk weekend gehad? Ik was in Bern, alwaar ik op bezoek bij Finnen een maaltijd met rendierfilet kreeg voorgeschoteld. IK moest steeds aan Rudolph denken. Maar wat bleek: het was lekker! En erg gezellig, trouwens. Maar nu weer gewoon aan het werk. Jullie ook veel plezier deze nieuwe week!

185 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 4 april

 1. Goedemorgen. Slaapt iedereen nog?
  En het was niet eens nachtwerk gisteren.

 2. Zonnetje!!!
  Ik stem trouw, maar heeft het niet meer zin om ervoor te zorgen dat we HeF benaderen via die pagina? De ranglijst is gebaseerd op “in” en niet op de waardering…

 3. @René: je moet altijd via hier daar naar toe om te klimmen. Andersom wordt wel geteld, maar telt net als de waardering veel minder zwaar in de rangorde (alleen bij gelijk aantal stemmen).
  Hier is het ook heerlijk weer, trouwens. Het gras staat me verwijtend aan te staren. Maar ik heb een hernia volgens de radioloog, en dus een excuus om niks te doen. Fysiek dan.

 4. Met Hernia mag toch volgens alleen maar liggen. Zonder kussens. Een niet antrekkelijk vooruitzicht lijkt me.

 5. Krek.: Dus het was niet je heup! Hernia is pijnlijk, word je gek van, maar kan ook vanzelf overgaan. Henk is 1 x geopereerd, de 2e x ging het vlak voor de (2e)operatie ineens beter en de laatste jaren hier heeft hij er nooit meer last van gehad, ondanks (of danzij?) hard lichamelijk werk…. laat dit je opbeuren 🙂

 6. Beterschap Krek. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer weken lang plat met een hernia. Pijnlijk is het wel, ik hoop dat je daar iets tegen hebt. Sterkte!

 7. Bedankt voor de opbeurende woorden. Jullie zijn lief. Volgens mij komt het door het vele internetten, naast mijn werk als tekstschrijver. Al dat hangen voor de computer kán niet goed zijn. Maar je, wat is het alternatief? Plat liggend computeren? Kan in principe wel.

 8. @Krek.: zitten en staan is niet goed. Het is of liggen ( niet langer dan 3 dagen ) of lopen, als je dat kan tenminste. Rugproblemen zijn moeilijk te voorkomen, je krijgt ze of je krijgt ze niet, in ieder geval leef ik met je mee!

 9. @krek.: ergonomisch goede werkplek, juiste bril (indien nodig), … dat soort zaken helpen uitstekend. Kijk maar eens naar de stoel op mijn afwerkplek 🙂

 10. Er vallen hier wat druppen, maar het ruikt zooo goddelijk buiten! Ik kan wel blijven snuiven. Zo’n lekkere grondlucht.
  Alles is ineens groen. Mijn leerlingen vragen of ik een zonnebankje heb gedaan (nee: mijn tuin), ik voel me als herboren: eindelijk weer wat licht!

 11. Voor morgen nog even wat lessen voorbereiden. Mwoah….
  Heb Ferry net een update gestuurd van mijn werkplek (let op de details)

 12. @Dineke :: 04 april 2005 19:52: ik ben met mijn Systèmes Alinque meer dan tevreden……

 13. Lekker is dat he, die lucht rook ik vroeger alleen maar als we gingen kamperen. (ik was 10 jaar) Nu ruik ik het iedere avond. Het geeft me altijd een vakantie gevoel.

 14. da’s wel jammer ja…
  maar ik ben al heel tevreden met het domein dat ik nu heb, hoef er geen tweede bij

 15. vandaag weer eens een naturstenen trapje gemetseld, dat is toch zo verslavend! een soort puzzelen, heerlijk.
  en jij?

 16. ik las het (was dat bij de paus?)
  ik ben verder gegaan met het schilderen van onze gastenslaapkamers, de laatste loodjes. morgen is het af.
  en we hebben de plek uitgezet voor de tonnelle

 17. ik moet ook nog eens aande natuurstenen muurtjes, maar eerst moeten ze hier een terras komen maken.

 18. die sysali staat in mijn email-adres en site-adres, die tonnelle is zo’n ijzeren gevaartje voor in je tuin waar je een lapje over kunt spannen en dan kun je gezellig uit de zon zitten, een soort prieeltje dus.

 19. natuursteen is goddelijk. werkelijk als je er eenmaal aan begint kun je niet meer stoppen. vervelend alleen dat je steeds specie moet maken, dat is echt het zwaarste werk wat er is. beton en specie…love it.

 20. ik heb al eens een paar laagjes betonblokken gemetseld hier. ga daar mee verder als die slaapkames af zijn. het geitenhok moet ook verder gebouwwd worden…

 21. Wat zijn jullie allemaal geméén…
  nico is mijn troeteltje, niet opgezet of gedresseerd. Gaat volkomen zijn eigen gang (lekker warm, zo’n pc)
  En slobberwijn? Wat is dat?

 22. haha, nee, die heb ik kant en klaar gekocht. aan lassen ben ik nog niet toe, maar ik denk dat dat ooit nog wel komt. moet ook heel verslavend zijn…

 23. betonblokken zijn saai. natuursteen! dan loop je ergens rond en ineens zie je ‘m, die ene steen die precies in dat gat past wat je nog gevuld moest hebben.

 24. mijn tijd komt wel, Remke, als ik mijn natuurstenen muurtjes ga maken…… wordt een soort van rotstuin, ik moet denk ik een meter of 4 – 5 hoogteverschil overbruggen

 25. Jahoor, maar ik zei al; als ik niks te doen heb (en dat is eigenlijk nooit het geval). Natuursteen vind ik echt helemaal kick! stapelen is echt een kunst, Zo’n fossiel hier uit de buurt heeft me daar eens in onderwezen…niet echt makkelijk.

 26. @Remke: wij hebben inderdaad niet de goedkoopste, maar bij de cave coop rekenen ze dezelfde prijs en die vinden wij minder lekker. 80 cl/l heb ik hier nog niet gezien

 27. @Remke: kan me voorstellen dat dat stapelen een kunst is. ik zie ze het hier regelmatig doen. onze buurman doet dat bv. voor de kost.

 28. je kunt hem ook niet lang bewaren – krijgt ie ook nooit de kans voor – gewoon minervois. vroeger was die heel slecht is ons verteld maar tegenwoordig doet ie leuk mee. 11º

 29. ik hield inderdaad vroeger niet van minervois. heb hem de laatste jaren niet weer geprobeerd. wij drinken Côtes du Rhône en vrac.

 30. vooral het stapelen van echte muren die een stuk berg tegen moeten houden. Hoe dat dan helemaal opgevuld word…dit daar, dat zus…dan komt het er echt op aan dat de stenen echt passen, als er bv een zware vrachtwagen langskomt dat dan het hele boeltje niet verzakt. eerst een beetje en steeds verder enzo. leuk hoor.

 31. wij hebben hier van een aardige buurman een hele hoge muur (6 – 8 meter) gekregen, van allemaal van die hele grote stenen. als je dan ziet hoe ze met een grote dragline/bulldozer die dingen op elkaar stapelen… tillen, draaien, kijken, overleggen, réfléchir….. heel interessant en knap vooral

 32. het schijnt, volgens insiders, dat ze hier nog niet zo heel lang geleden, wijnverbouwles hebben gekregen van NIET-fransen (oh la la…) en sindsdien smaakt hij erg goed, valt zelfs in de prijzen.

 33. @Remke: ik haal dat niveau natuurlijk nooit, zeker niet zonder beladingsprogramma in de computer… die dat allemaal netjes uitrekent…

 34. je moet ook (22.28) klein beginnen om te oefenen…
  die rotstuin is een fijn projekt. welk departement zit je ook al weer ?

 35. @Remke :: 04 april 2005 22:33: ja, hij zit nou thuis met die Monique te flikvlooien….

 36. @remke: nee, liefdewerk oud papier voor de club waar ik aantal jaren voorzitter van was.

 37. Ja, maar ik ga er ander progje voor zoeken. heb nu web album generator, maar dat zit wel erg vast in 1 stramien. J-album schijnt beter te zijn.

 38. fred 22.37, 07, help, who ist das…dann, nou ja het zal wel te ver fietsen zijn om te helpen met rotspartijen.
  22.40: monique heeft pauslogdienst…
  als jij gaat m-en ga ik pausen.

 39. @remke: viel wel mee, alleen een verwijzing naar twee programmaatjes
  @fred: ik normaal gesproken ook, maar bij zo’n album is me dat te veel werk. Heb het wel eens gedaan, maar tientallen bijna identieke pagina’s maken plus een index wordt wat veel van het goede.

 40. maar ik woon niet in de ardèche hoor! ik kijk er alleen tegenaan, met in de verte de lozère…..

 41. beter lezen remke. bij de weg: plaque remke = 34, remke zelf = 15-04…38, blijft jong hè…

 42. ik heb wel altijd veel met bouwblokjes gewerkt… kan wat werk schelen. maar bij teveel pagina’s raak je snel de tel kwijt en ga te fouten maken.

 43. dat helpt wel ja. Heb dan ook nog een progje om al die blokjes in één keer in een serie pagina’s te plakken.

 44. zou…. de paus….. dan naar marjan op zoek zijn, terwijl monique hem “que je t’aime” in het oor probeert te roepen???? het zal toch niet waar zijn!

 45. @Remke * @Fred
  Laten we hier maar een slobber nemen, hiernaast is niks te doen.

 46. een goede paus houd de kudde bij elkaar.
  (ps: marjan is geen hilarisch ongeluk natuurlijk…) 🙂

 47. Cocos! we zitten hier al de hele tijd hoor. maar ja als F. gaat M-en ga ik even P-en ja…dus
  slobbertjes!!!

 48. @Remke er valt niks bij elkaar te houden bij de paus.
  Als wij niet af en toe een blik werpen is er niemand.

 49. @Remke, ik herinner me een berichtje van Jorgen op het HeF : Marjan was niet in orde, vertiges. Ze heeft dacht ik regelmatig migraine aanvallen.

 50. Vertiges, duizelingen kan van alles zijn. Ik ben ook geen dokter Fred.

 51. maar sturen we nog een bloemetje? ik kan wel een bloemetje naar Coco sturen, en Remke een kaartje, en dan stuurt Coco het naar Marjan. maar ik ben moe en wil naar bedje toe, dus dan wil ik het nu weten….

 52. Marjan laat me via mail (oei) weten dat ze onder de medicijnen zit en nog niet echt kan computeren. Ze hoopt echter na haar kuur weer van de duizelingen verlost te zijn en zal dan zeker weer haar opwachting maken. Ik weet dan ook zeker dat ze een bloemetje, hoe virtueel ook, erg op prijs zal stellen.

 53. Ik braak weer te veel nacht. Roger, doe er maar één.
  Wie gaat er hier opruimen? Ronaldus misschien.

 54. Ik heb een grote mand op de bar gezet als iedereen er een appeltje, tros druiven, peren of iets anders met heel veel vitamientjes in mikt, dan sturen we die morgen op naar Marjan. Best lekker hoor een virtuele fruitmand.

 55. Ik kan niet zo goed virtueel mikken, maar de meeste vitamientjes zitten in Kiwi geloof ik.

 56. Ben jij echt een wijnliefhebber en ga je soms op strooptocht in de omgeving van Autun voor wijn? Of koop je je caliber bij de supermarkt?

 57. Ik ben jaren geleden gestopt met bier en ga nu helemaal
  voor wijn. En ja die wordt o.a. in Frankrijk gekocht. Slobberwijn en vrac, en een goede pinot noir uit de fles natuurlijk.

 58. Ik heb in m’n nieuwe huis en een echte cave, en wil die wel vol gaan leggen met lekkernijen.
  De ene week west naar de loire, de andere keer naar de cote d’or. Dus ik ben benieuwd naar adressen.

 59. @gertjan: dan moet je rob(ert) vragen, die weet alles van lekkere wijntjes.
  En nogmaals goede nacht.

 60. Zou Roger ziek zijn? En Krek moet ook al plat – lees ik. Moet ik vandaag achter de bar gaan staan?
  Dan wordt het wel zelfbediening…