Chez Roger & Françoise, samedi le 23 avril


Klik logo voor smoelenboek.

“Binnensmonds mompelend loopt Roger over de cour, zijn haar zit verward, zijn shirt zit verkeerd geknoopt. In zijn grote sleutelbos zoekt hij de sleutels om de deur te openen, de bos gaat een paar keer rond voor hij de juiste heeft.
Onderwijl roept hij vertwijfeld ” J’arrive, j’arrive “, naar de persoon die driftig op de deur staat te bonzen.

164 reacties op “Chez Roger & Françoise, samedi le 23 avril

 1. Roger heeft zich verslapen… vandaar de rotzooi hier, zo even een bezem, lapje erover, wc-borstel door de wc… koffie apparaat aan… zo, en nu lekker koffie…

 2. Net terug van het boodscahpjes doen. Betrapte mezelf erop dat ik opeens heel anders kijk naar papa’s met jonge kindertjes. Ik kan er maar niet overuit: wat gaat er in zo iemand om. En dan nog een weeklang naar je werk gaan of er niets is gebeurd.

 3. @dineke: het enge is dat die mensen kennelijk hun gevoel zo goed kunnen verstoppen dat anderen niet of nauwelijks merken dat er iets vreselijk mis is. Het wil er bij mij niet in dat in al die gevallen de hulpverlening faalt en de omgeving ook nog eens ziende blind is.
  Misschien moeten we voortaan alle aanstaande ouders verplicht een cursus laten volgen: ‘Trek aan de bel voor het te laat is’. Eigenlijk is het te gek voor woorden. Voor iedere scheet die je laat moet je tegenwoordig een diploma hebben, maar kinderen krijgen mag zo maar.

 4. @Peter: voordat wij aan ‘eigen’ kinderen begonnen, hebben wij adoptie overwogen. Toen bleek dat er ongelooflijk veel haken en ogen waren, haakten wij af.
  Terwijl elke crimineel idd kroost de wereld kan opschoppen om het daarna te verwaarlozen. Is een oeverloze discussie, geef ik toe.
  Maar doet niks af aan het feit dat ik al de hele dag met een knoop in mijn maag loop. De buurkindjes die de vermoorde vrouw als leerkracht hebben gehad en -uiteraard- het verhaal van diverse kanten “belicht” hebben gekregen, vroegen hun vader: “Ga je dat ook bij ons doen?” Ik heb dan even geen woorden en moet eerlijk gezegd wanneer ik dit opschrijf moeite doen mijn tranen terug te dringen

 5. ff snel dan.. Din sterkte
  moet gelijk weer weg,,. (verjaardag) en het is al 21:15

 6. Ik heb een vraag: Wat is Hemelvaart voor een soort dag in FR? Een zondag? Heeft iedereen vrij? Wordt er naar de kerk gegaan? Zijn de winkels open? Wordt er gefietst?
  Ik heb dus 6 vragen.

 7. Wordt er ook iets leuks georganiseerd. B.v. in een iets grotere plaats? Of is het “gewoon” een zondag…

 8. Doe me nog maar een wijntje….het is hier zo rustig!
  En Roger….. die glazige blik in je ogen…..vertel nou eens….wat is er gebeurd?

 9. @Dineke: Ik was net buurten bij de paus en begreep dat jij iets dichter bij de vreselijke gebeurtenis hierboven zit dan ik wist: ik wens je sterkte en begrip toe om het een plaats te geven.

 10. @Jeanne: ja en ook weer niet overdrijven natuurlijk ,want ik kende ze niet persoonlijk. Maar veel mensen in mijn omgeving wel en dat raakt je dan ook weer.

 11. @Jeanne: ja en ook weer niet overdrijven natuurlijk ,want ik kende ze niet persoonlijk. Maar veel mensen in mijn omgeving wel en dat raakt je dan ook weer.

 12. @Dineke, toen we vandaag in de efteling al die gelukkige gezinnetje langs zagen komen dacht ik precies hetzelfde. Ik snap er dus ook niks van. Hoe kun je in godsnaam dat je gezin aandoen. Sterkte…

 13. Ik heb hier zo’n 3-litepak met een kraantje. Tapt eigenlijk te makkelijk, zeker wanneer je in een stemming bent als ik nu.

 14. Ben net naar beneden gelopen om bij te tappen, uit precies zo’n drie liter pak. Heb maar ene waterflesje van 0,5 mee naar boen genomen, anders blijf ik lopen.
  Vandaag de grange opgeruimd. Lekker gevoel is dat. Net of je invloed hebt op je leven.

 15. Ik kan niet wachten tot we weer in Fr. zijn. Het is onmogelijk om -zonder te bestellen- redelijke Fr. CD’s te vinden in NL.

 16. Ha die Krek., dus jij laat ook wijselijk dat pak beneden staan. Ik flikker ng eens van die trap, dat zweer ik je

 17. Echo: je kent me te goed. Er zijn dozen van twee verhuizingen geleden met onaangeroerde inhoud. Maar ik heb wel die leuke kapotte diaviewer weggedaan. Wel de joekel van een lens gehouden, voor de kinderen. Want die deed het nog.

 18. Er staan hier dozen die zijn na de verhuizing nog niet uitgepakt geweest, zou daar iets belangrijks inzitten? ouwe zeekaarten, kunstschaatsen mt 34…zucht

 19. Van Aat een mooie kaart van onze regio gekregen. Van Cassini dus. Zoals ik Aat ook schreef: mooi medium dat internet.

 20. als je strkas ineens denkt: hé heb ik een roltrap? Dan moet je je doos maar mee naar boven nemen.

 21. Nou, het hoeft niet altijd diep. Wellicht proberen we juist een bepaald onderwerp te vermijden? Je gaat toch nadenken. Zou er in mij ook zo iemand huizen?
  Dacht het niet.

 22. Ik wilde eigenlijk vroeg naar bed, omdat ik morgen veel moet doen, protocollen maken voor de mondelinge examens enzo…maar ik ben te hyper…Bovendien zit P., in het casino en ik heb hem al bezworen dat ie de helft van zijn winst moet afstaan, maar hij leeft nog in de waan dat dat aan de belasting is

 23. @Remke: je bent al een tijdje uit NL. weg. Je opmerking komt ietwat…wat-zal-ik-zeggen….over.

 24. @Krek: dat is wel heel zwartgallig: nee toch zeker.
  @Dineke: niet elke doos is een doos.

 25. Vanavond was de burgemeester van Panneçot aan de lijn (morgen mag hij weer gewoon eten).
  Maar zonder dollen. We kunnen eventueel, als dat nodig mocht zijn, zijn BBQ lenen. Die van de voetbalclub is echt niet meer in voldoende staat om de gasten van de gemeente te voeden. En hij heeft best een grote, voor 7/8 personen. Lachen is dat toch. De BBQ van de burgemeester. En op vrijdag komt hij even kijken of we voldoende borden en bestek hebben. Nou héb ik al een cheque gestuurd. Wellicht dat dat helpt?

 26. Bovendien gaf hij me de telefoonnummers van de betere slager (Lebeau in ME) en de dienstdoende journalist van Le Journal du Centre. Dus alles gaat op rolletjes.

 27. @Krek: een vette cheque doet wonderen.
  Kunnen wij nog iets betekenen qua vitamine R?

 28. Wat ik me al een poosje afvraag: Panneçot spreek je dus uit als Pannesot?

 29. @Remke: zo vroeg? Moeten ze morgen vroeg op? En laten ze jou lekker uitslapen?

 30. @Rem: bedoel je mij? Was niet flauw bedoeld, hoor! Jij vertelt altijd dat je nog zo laat in de weer bent, dus ik ging ervan uit dat de rollen nu eens waren om gedraaid

 31. krek, ik densk daar net zo over, zou ik dat in een van mijn drifbuien ook kunnen doen? Ik hoop van niet. Ik denk vroeger misschien. Na de wijn ben ik nu aan de hongaarse likur bezig. Zal dus morgen wel weer en houetn bel geven. 🙂

 32. Ik ben nooit driftig. De evenwichtigheid zelve (en zo onzeker als de pest, maar dit terzijde). Maar dachten die mannen dat niet ook van zichzelf. Die Rijksagent? Die andere brave huisvader? Het was al niet makkelijk, met al die incestonzin en zo. Dat je je afvraagt of je nog wel met je eigen kinderen in bad mag. En nu dit weer. Natúúrlijk doe ik zoiets niet. Maar waarom hij dan wel?

 33. @Krek: je kent jezelf en je eigen grenzen toch wel? Ik weet ook niet alles zeker, maar wel dat ik dit nooit doe.

 34. Had je dat die man een jaar geleden gevraagd, dan was hij misschien net zo overtuigd geweest van zijn eigen stabiliteit.

 35. sommige mensen kunnen zichzelf heel langzaam maar heel zeker in een situatie manoevreren waar ze niet meer uit (denken te) komen. De diepere gedachte zul je wel nooit weten. menselijke geest…

 36. Er zijn medicijnen die je karakter en je gemoed kunnen veranderen. Een minihersenbloeding kan hetzelfde doen. Dr. Jeckill and Mr. Hyde…

 37. Waar ik niet bij kan, is dat deze persoon toch wel heel berekenend te werk is gegaan, compleet met telefoontjes naar de buren en gewoon naar zijn werk is gegaan tot het verzoek tot opsporing

 38. Toch denk ik ook dat er een copycat-effect is. Net als bij zelfmoord (de jonge Werther) en die slachtingen op middelbare scholen in de US. Dat iemand ineens die optie serieus gaat nemen, als uitweg.

 39. ..wel nooit… (sorry jan)
  of een harttransplantatie…krijg je die van een seriemoordenaar. of combinatie van enge goedjes.

 40. Ik geloof niet in een impuls. Dit moet een al langer vretend idee zijn geweest. Dramatisch dat niemand dat wist of niemand er wat aan deed.

 41. @Krek.: wat je al eerder zei: en ik denk dat daar best een kern van waarheid in zit. Mensen hebben het al eerder gedaan, dus waarom zou ik die uitweg niet nemen?

 42. Waarom hij dan wel. Dat loop ik mezelf dus al dagen af te vragen. Zo te zien is geen vooropgezet plan geweest. Als ik vroeger driftig was leefde ik dat toch uit op materiele zaken en niet op personen.
  Hoe dan ook, leuke dag gehad met de kits. Dochter 1 is helemaal gek geworden van onze eend. Ze wil nu een vrien met een eend.

 43. Ik ken de details niet, Dineke. Maar ook het idee van totale macht over een bepaalde situatie kan een waanidee zijn. Het probleem met ontoerekeningsvatbaar is – vind ik altijd – dat iemand die zoiets doet per definitie gestoord is. Als je zo redeneert, zou dus voor elke moord en voor elk geweldsmisdrijf een verzachtende omstandigheid aangevoerd kunnen worden. Gestoord. Of juist niet.

 44. @Krek: dat is een bekende rechtsfiguur: iemand die z’n eigen kinderen ombrengt is per definitie ontoerekeningsvatbaar. Maar ja…..

 45. @Krek.: en daar heb ik nu juist moeite mee. Wijt het aan mijn justitiele achtergrond. Ik heb teveel gezien, teveel gehoord.

 46. Grappige selectiecriteria houdt die dochter van jou er op na. Badeendjes tellen zeker niet mee?

 47. @RobertS: er lopen zoveel idioten rond, maar dat maakt ons nog niet idioot.

 48. Ff naar beneden…voor mijn glas..
  duimen jullie dat ik de trap haal?

 49. Helaas heb ik van zeer nabij iemand meegemaakt die dit zijn gezin heeft aangedaan. Hijzelf is inmiddels ook niet meer. Er zijn gebeurtenissen in zijn leven geweest die niet in de krant hebben gestaan. Toegegeven het blijft onwaarschijnlijk en bizar maar er wordt nooit een cpl beeld van de aanloop tot dergelijke daad gegeven.

 50. Percies, Dineke. Bij iemand die een ander een ros voor zijn kop verkoopt, is een steekje los. Maar dat mag geen reden zijn om hem niet te straffen. Wellicht zet je zo dat steekje weer vast. Al wijst de ervaring uit dat lange straffen geen preventieve werking hebben. Maar het is wél goed voor het slachtoffer. Genoegdoening. Wraak, zo je wilt. Geen wettelijke grondslag, lijkt me, maar wel een moreel valide motivatie voor straf.

 51. @Ronaldus: ben ik het ook mee eens. Wat je in de media hoort is maar een fractie van de werkelijkheid.
  Ik ben veilig op honk, mensen! (en blij dat de webcam niet aanstaat…)

 52. @Krek: absoluut.
  @Ronald: en kwam het voor de omgeving als een donderslag bij heldere hemel of had je achteraf toch iets van postume argwaan?

 53. @Krek.: eeehhh…ja…al heb ik niet zoveel illusies meer omtrent het vastzetten van sommige steekjes!

 54. Enfin, het gaat niet meer over niks. Jij je zin, Dineke. Al met ik zeggen dat ik er ook net echt vrolijk van word. PSV is kampioen. Een ongeluk komt nooit alleen.

 55. Maar ja, wat dan, Dineke. Een niet meer vast te zetten steekje betekent een voor immer vast te zetten losgestokene?

 56. @Gertjan: op dat moment als de bekende donderslag, achteraf met de voorgeschiedenis was het duidelijk waarom de persoon tot zo’n daad is gekomen.

 57. Het is inderdaad een feit dat je de meeste feiten niet zult horen. Misschien was zij wel een ((*wijf dit het bloed onder zijn nagels vandaan haalde. Toen mijn kinderen in lazen dat de vader een stil persoon was en in de IT werkte kken ze opeens anders naar mij.
  Help!!

 58. @Ronaldus, doel je nu op dat echtpaar in H.? Is die man nu overleden? Nooit wat over gelezen.

 59. Ik besef ineens dat ik heel terughoudend ben met informatie omdat heel de wereld meeleest.
  @Dineke: Ja het echtpaar uit H

 60. Sorry: mijn bericht van 00:49 was gericht aan Remke.
  Ik wil in het geheel niet de bijdrage van Ronaldus bagatelliseren!!

 61. @Dineke, mijn dochter is inderdaad nu bezig met andere dingen. De schat is zo te zien over de relatie heen.

 62. @Remke: nee hoor, zoals gezegd, was flauw van mij. Vergeten.
  @Ronaldus: nou, de hele wereld…. en stuk of 300 mensen per dag. Waaronder vaak dezelfden. Maar je hebt gelijk dat commentaar hier gewoon op straat ligt.

 63. Alleen mijn casin-ganger is nog niet thuis, maar die komt me toch wel welterusten zeggen alstie thuis is. Ik ga dus maar plat. Tot morgen!!!

 64. Iets heel anders, ik zit ondertussen met m’n neus in een foldertje over de europese grondwet. mwah…

 65. Nee, onderdeel van mijn huisstijl. Toen ik freelance copywriter werd, nu bijna 15 jaar geleden, noemde ik mijn bedrijfje Krek. Creatieve Communicatie. Dat puntje stond voor het internet (krek.nl). Nu heet ik Krek. Copy Concept. Of alleen Krek. Het puntje in het logo is dus meeverhuisd naar mijn bijnaam. Maar ik word niet boos als je het puntje weglaat hoor. Want ik heet dus eigenlijk gewoon Gregor.

 66. @Remke: ze hebben in NL 7.000.000 foldertjes verspreid via de brievenbus om ons te informeren over de gang en stand van zaken.

 67. McGregor wel. Een bekende Gregor is Oost-Europees: de hoofdpersoon in Kafka’s Die Verwandlung. Over een man die ’s morgens wakker wordt en ontdekt dat hij een insekt is geworden. Gregor Samsa. Doesn’t bug me, though.

 68. @ronaldus, hier niet, weet weer nergens van…mischien zat ie wel tussen de vikinggids dat ie zo pardoes de pedaalprullie in is gegaan, nee. Maar waarom zei je dan: mwah…?
  @krek, ach ja de jeugd is wat te ongeduldidg hè…ik kan wel oeverloos lang praten maar van dit toetsenbord word ik altijd wat zenuwachtig. Zoals er dan antwoorden door elkaar heen lopen, dan denk ik weer: gotver de gotver de gotver enz.

 69. @Remke: mwah… omdat het niet om een grondwet gaat maar om een verdrag tot vaststelling van een grondwet.
  Is dus nog helemaal geen grondwet.

 70. Nee, maar nu wel. Het meeste wist ik wel. Wie geïnteresseerd in taal en etymologie, gaat natuurlijk ook op zoek naar de achtergronden van zijn eigen naam. Maar Gregor is maar een naam. Die had ik al. Krek. is een keuze!

 71. ik stem voor een goede nachtrust, en daar ga ik nu mee beginnen.

 72. na de recordpoging van het aantal deelnemers kunnen ook eens een ‘nuit blanche’ doen….

 73. truste ronaldus.
  ga gerust slapen krek, laat je niet ophouden door een blonde muts uit de languedoc…

 74. Goed idee. Ander keertje. Begin ik verser. En om je vraag te beantwoorden: van de werkster.
  Truste!

 75. nou, ga ik even soppen dan maar anders staat marjan hier morgen weer in de zooi. Roger..pssst..iedereen is weg hoor. Nee, geen laatste ronde, alhoewel…in de keuken dan. Ja ik doe het gordijn ervoor. Wat? Had Krek. een oranje muts op? Nee dat hebben de buren niet gezien, ga nou voordat er weer iemand binnen komt! Au!