Chez Roger & Françoise, vrijdag 1 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Dit is toch wel een minuut stilte waard….
We bestaan een jaar!! Ontstaan uit onenigheid en gegroeid tot…wat zal ik zeggen..
De bijeenkomst in Panneçot was hartverwarmend. Hoe bestaat het, dat je zoveel mensen die je tot dusver nog nooit had ontmoet, omarmt als oude vrienden! Dat zegt wel wat! Niet alleen over HeF natuurlijk, maar over de vaste kern die zich daar treft. Een kern, die zich uitbreidt. En ik maak me sterk dat er bij een volgende reunie wel wat namen bijkomen!
(en nu ga k plat…)

191 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 1 juli

 1. @Kits: met jouw permissie stuur ik het door naar Sicco.
  (ik heb heeel hard gelachen!!)

 2. @Kits: Wellicht is er bij jullie meer water dan hier. Ik plant niks meer iig. Ben al blij als de beestjes nog wat te drinken hebben straks.

 3. Vooral dat: ik gooi ‘m d’r nou op!! eem’n weerbell’n ofzo!

 4. ja, te l*llig vor woorden maar toch he… en tuurlijk doorsturen, lachen is gezond!

 5. Rem, wij hebben hier die altijd stromende rivier achter in de tuin… schijnt echt nog nooit droog te hebben gestaan, wordt gevoed door diverse bronnen…

 6. een rivier mag ik ons stroompje niet noemen maar het water is wel te drinken hij ontstaat 60 metre verderop
  kits kunnen jullie dat water ook drinken

 7. denk ik niet edwin, want er loost wel gezuiverd afwalwater op van een paar aanliggende huizen, over de hele lengte. Is wel kraakhelder, misschien krijg je er niks van hoor als je het drinkt maar we doen het niet, niet nodig, we zwemmen er wel in en ook kms wandelen…

 8. Ze zouden ’t vrouwentennis zonder geluid moeten uitzenden, krijg ’t ‘r warm van.

 9. kits@ oke nee wij zijn de eerste die van het water mogen genieten
  het heeft een natuurlijke zuiveringdoormiddel van kalkgrond

 10. Rem, heb jou ook gestuurd, kijk maar wanneer je tijd hebt. Subject = voicemail

 11. Ik heb wel wat germanismen in het openingswoord gegooid..vallen jullie niet over toch? En anders: leck mein…

 12. Toktok? Volgens mij tennissen ze zonder racket, ze spugen de ballen over het net.

 13. Hebben jullie allen het aller aller aller onderste log gezien?
  Heeft historische waarde!!

 14. @Kits: als verse docente NL heb ik de eer hoog te houden, toch?

 15. dordogne in een dorpje dat Tursac heet
  tussen Les Eyzies en montignac

 16. aha Edwin, mooi! maar jouw stroompje blijft ook altijd vloeien?

 17. Dien: niet hier alsjeblieft!!! Hou het gezellig…:-) Maar gefeliciteerd hoor, je krijgt het nog druk

 18. dat is me verteld ja maar je weet het nooit
  de vorige eigenaar heeft zo veel verteld maar soms denken wij ???????

 19. @Dineke: Heb ik natuurlijk gelezen, dat oude log. Heb niet de moed me ermee te moeien.

 20. ik ga naar m’n bedje toe effe koel nachtje pakken tot
  ziens allemaal

 21. @Kits: februari? Neen…juli…maar wel van een jaar geleden…

 22. truste edwin!
  Ja, die reacties van vandaag… Frankrijkhaters! Hoest toch mogelijk he, dat ze zoiets dan toch weer opduikelen.

 23. Ik ga ook naar bed. Zaterdag gaat het los en dit zal dan wel de laatste avond voor 2en zijn zo’n beetje.
  Adieu.

 24. owow… ok, zal me er ook weleens in gaan verdiepen Dien. Las toevallig iets ouds van november 2004, waarin krek en monique elkaar ook al fiks in de kuif pakten!
  Enfin, nu ga ik plat, trusten en slaap lekker.

 25. Nog een (1 ! ) werkdag en dan heb ik ook vakantie…eerst maar eens bijslapen (in alle betekenissen..) en dan weer aan het werk…

 26. Henkus: ik kreeg de mail weer terug, zag het bij het afsluiten, jammer voor je!

 27. @Dinekus: Truste.
  @Kits: Tis echt echt, misschien geen hotmail-adres gebruiken.
  À demain.

 28. @Henk: jouw provider accepteert geen mail van wanadoo, omdat de wanadooserver wel eens gebruikt wordt voor spam. Ik heb je ook wel ’s wat tevergeefs gemaild. Roomser dan de paus, dat hccnet.

 29. Krek, ik zit ook bij hccnet, maar krijg gewoon mail van zowel wanadoo.fr als wanadoo.nl.

 30. Goedenmorgen, ik denk dat ik maar werktijdverkorting of atv dagen moet gaan aanvragen. HEt is tegenwoordig bijna niet meer bij te lezen. We zijn ook aan het aftellen, nog 3 weken. Dan gaan we 3 heerlijke weken doorbrengen in Frankrijk. Dit keer niet alleen werken maar ook genieten van de rust.

 31. Henk/Peter: krek heeft gelijk, heb ik van meer mensen gehoord, maar meestal is dat een tijdelijke strafmaatregel van de betreffende provider, later laten ze ze vaak wel door. Dus ik probeer het vanavond nog maar eens.

 32. @RobertS: Lukt dat, niks doen? Ik krijg het maar niet voor elkaar. Ik heb al heel optimistisch 2 hangmatten tussen de kersenbomen hangen, maar op weg er naartoe ben ik brandnetels uit de grond aan het trekken. Dat merk ik pas als de zon al bijna onder is. Weer niet niks gedaan!

 33. @elisabeth, het is iedere keer een voornemen. De laatste keer zijn we teveel met de keuken beziggeweest. Deze keer willen we het toch proberen een beetje af te wisselen. Een dagje werken en een dagje niks doen of ergens heen gaan. Maarja, ik wil wel de keuken afmaken en huis en land moeten opgemeten worden en er moet beton gestort worden en het dak heeft wat aandacht nodig en de zolder moet worden uitgeruimd. Pfffffff, dat heet vakantie. 🙂

 34. De kinderen zijn er gelukkig bij, ik kan het niet maken om alleen maar te werken. Er moet ook gezwommen en gepaardrijd, paard gereden worden. En eindeloos harten gejaagd. En de boerenburen helpen, hoewel dat weer een soort werken is.

 35. Wij hebben er nog maar eentje bij ons. Een echte tiener. Daar kun je dus niet altijd veel mee. Maar we zien wel. Als iedereen het naar zijn zin heeft is de vakantie goed.

 36. Nij mij is het ongeveer, kweet niet eigenlijk. De zon schijnt volop maar de tramontana waait en maakt het dus een beetje frisser (lekker). Alswel dat ik net de paarden heb opgehaald wat het dan weer geheel persoonlijk hot maakt.

 37. @RobertS: Dit weekend komen alle mobhom’s en gites vol plus wat kampongers, week daarop alles vol.
  @Henk: lig eens stil.

 38. @Dineke: staat nu toch een stukkie jeugdtaal in ons gastenboek…mischien begrijp jij er iets van?

 39. In Lot et Garonne is het net gestopt met regenen en 21 graden. Morgen en overmorgen rond de 30 graden. Lekker.

 40. Bood laatst gratis campingplek aan voor hen die altijd regen hebben op vakantie; niemand reageerd…

 41. ’t Meidje is 14 Krek…en Friezin bovendien. Ze staat trouwens met de rest van dat spul op het jeugdveldje, ver bij jullie vandaan. Geen paniek…

 42. Was maar een grapje hoor, zó moeilijk zijn we nu ook niet. We hebben gewoon een keer twee weken op een camping geboekt waar in de tent naast ons personeel van het campingrestaurant woonde. Die gingen na sluitingstijd nog even gezellig samen wat drinken in die tent. Daar lig je dan, met een net even te luide conversatie op 10 meter afstand. En na een keer of twee klagen veel geproest en gefluister, afgewisseld met dronken giechelgilletjes. Weinig slapen dus. Wij zijn na 1 week naar huis gegaan, lekker rustig in onze eigen tuin.

 43. Vroeger wel en ook naar belangrijke festivals (Berlijn, Cannes, Rotterdam, Gent, etc.), heb er nu geen zin meer an. Is ook niet nodig want de redactie doet ’t en ík schrijf niet.
  Ga wel naar premières van oude films op dvd.

 44. @Sicco: Onze paranoïde B. te G. – zie hij liefkozend. Trouwens, ook geen lachebekjes daar op MKB.

 45. @Henk, nee maar dat komt omdat daar in de gemeente een hoop gedonder is. En elke site heeft zijn eigen bedoeling. Het kuunen niet allemaal café s worden toch.

 46. @Sicco: Natuurlijk, maar… als er niet meer kan worden gelachen. Het gaat hier toch niet over kwesties van leven of dood?

 47. @Henk: voor sommigen wel en in Menterwolde hebben ze in twwe jaar tijd twee burgemeesters de laan uitgestuurd, hoewel, de laatste is zelf gaan lopen, en die was toch al 10 jaar wethouder in Haren geweest. Ik ga nu even naar een echt cafe, tot aander moal. Moi.

 48. He, verhip, is dat nieuw, die link voor franse bezoekers op de beginpagina … of valt het me nu pas op?

 49. Volgens mij is het nieuw. Ik heb het i.i.g. nooit eerder gezien.

 50. @sicco: twee burgemeesters in twee jaar is mooi. Klinkt naar veel bonje in de tent. is slecht voor de gemeente, maar scheelt je de kosten van een theater. De raadszaal dient elke maand als zodanig. Komt allen!

 51. Die link is inderdaad nieuw. Heel oplettend Marjan! Ik denk dat regelmatig Fransen hier terecht komen, die er dan natuurlijk geen reet van snappen. Vandaar. Sinds vanmiddag. Kan ook niks voor jullie verborgen houden.

 52. Henk: bedankt voor je sitetipje. Ik wilde je mailen maar…
  henk.rabbers@hccnet.nl: host fallback10.hccnet.nl[62.251.0.46] said: 554
  5.7.1 Blocked transfer for this recipient (RBL dnsbl.sorbs.net) (in reply
  to RCPT TO command)

 53. @henk: woon nu eerst eens zo’n gemeenteraad bij. Het Theater van de Lach (bestaat dat nog trouwens) is er niets bij.

 54. @Peter: bij jou lijkt het wel gewoon te lukken. Henk, je mail heeft een krekkofobie!

 55. Er zijn meer mensen die er last van hebben. Ook krek-allergie komt voor. Met vervelende galrispingen en krenkkots tot gevolg. Het enige wat helpt is een krektomie, maar dat is echt een paardenmiddel.

 56. @Krek.: Mail je een alternatief.
  @Peter: Kweet ‘t, toen ik nog alternatief was vond ik ook dat ik het serieus moest nemen. Weet intussen dat het een soap is en realiseer me tegelijkertijd dat ’t niet fair is om dat te vinden – stuurlui aan wal.

 57. Natuurlijk ben ik stuurman aan wal, maar wel als professional. technisch gesproken is er trouwens nauwelijks meer een reden om nog een stuurman aan boord te hebben.

 58. Peter: Jouw hurktoilet viert binnenkort ook waarschijnlijk z’n/haar eerste lustrum?

 59. @Peter: Dit landje functioneerde doodleuk verder ondanks diverse crises de afgelopen jaren, bedoel je dat?

 60. Is het niet overal zo dat de mensen met meningen en emoties een optimale bedrijfsvoering in de weg staan? Dat begint al in het gezin. Verder zie ik het bij de club die de cantine van de school aanstuurt, bij het Comité des Fêtes en bij onze Association des Parents d’Élèves. Mensen willen niet naar vergaderingen komen, maar bekritiseren vervolgens wel de acties van de mensen die ze niet gekozen hebben. “Waarom zijn wij niet in deze beslissing gekend?” Mensen houden beslissingen tegen omdat ze een hekel hebben aan de mensen die ervan zouden kunnen profiteren. Zelfs als die beslissingen ook voor hen zelf voordelig zouden zijn. Politiek is niet leuk. Zeker niet voor mensen die geen zin hebben eerst te slijmen om ‘draagvlak’ te creëren.

 61. Het ambtenarenapparaat draait prima door. Jammer dat ze moeten leven met al die amateurs die telkens de randvoorwaarden veranderen.

 62. @Krek.: Mea Culpa, want ik mopper me al jaren een slag in de rondte. Ben blij dat anderen het willen opknappen.

 63. Toch fijn om te lezen dat M. haar doel heeft ‘berijkt’ en dat F. de stalkers op hun nummer heeft gezet???

 64. Het gekke is dat ik het helemaal niet leuk vind, al dat geregel en gedoe. Maar omdat ik het vaak niet eens ben met hoe anderen het doen, voel ik me toch genoodzaakt me er tegen aan te bemoeien. De praticipatiegraad is alleen wel een groot probleem, in Nederland ook. Sportclubs hebben een groot probleem met het vinden van kader. Mensen hebben wel wat anders te doen.
  Aan de andere kant, als je de hele dag vergadert, heb je daar ’s avonds misschien geen zin meer in. Voor mij is het toch ook een beetje een manier om onder de mensen te komen, en te integreren in het Franse. Dus het is niet geheel van eigenbelang ontbloot.

 65. Even de hond uitlaten. En dan naar bed. Misschien nog met een kleine tussenstop hier.

 66. Ben wel een beetje moe…na al dat feesten…
  Gelukkig is de hond al uitgelaten.
  Ga denk ik maar plat, moet morgen P. al vroeg naar de kerk (…) brengen

 67. Hoi allen, ben ff niet helemaal in de mood. Vandaag afscheid genomen van 7 collega’s. En bij een collega bedrijf maar 27 man gesanneerd. Hoera…. ik behoor tot een concern dat nr. 1 is wereldwijd.
  Roger… doe maar een dubbele..

 68. Hoi, Ronaldus. Vervelend. Lijkt me dat zelfs de vreugde dat je zelf mag blijver er een wrange smaak van krijgt.

 69. Nou ja, Het is alweer bijna vakantie. En je moet maar denken: de directe collega’s met wie je werkt blijven wel goeie mensen. Zelfde schuitje, roeien met de riemen en meer clichés dringen zich op.

 70. Maar oké , geen gezeur, je moet flexibel zijn en uitgaan van je eigen kracht. Nu snap ik al die ‘positivo cursussen van de laatste tijd pas echt. brrrrrrrrrrr……………..

 71. En daar hebben we Sicco ook nog eventjes. Kom je inspiratie opdoen voor een nieuwe log, sicco?

 72. Weet je meteen waarom je ze hebt mogen volgen van je baas. Uitgaan van je eigen kracht, dat lijkt me een toekomstperspectief waar moed uit te putten valt.

 73. Krek., gelukkig wist ik wat er boven ons hoofd hing, alleen het dubbelspel bevalt me helemaal niet.

 74. @Krek, ik wacht op een antwoord van je, wanneer is de vossenjacht verboden in Engeland? Op Stiekelsteert dan, maar ik dacht Krek die antwoord niet want hij voelt Sicco zijn reactie daarop al aankomen. Ja of nee Krek?

 75. Ben zelfstandige, dus nog nooit ontslagen maar wel klanten kwijtgeraakt. Mijn ega zit wel in die Russische roulette, op je eigen baan moeten solliciteren.
  @Ronaldus: Kop op!

 76. Sicco, ik lees hem net. Was aan het googlen. Geduld! Overigens, wat praat je dom! Ben je dronken of zo? Je klinkt als Bert!

 77. Nee, de kroeg is nog niet gesloten, maar ik dacht slap auwehoeren kan ook in de virtuele kroeg en dat kost niks. Ook wie Grunnegers bennen zunig!

 78. @allen; welterusten. Morgen ben ik weer vreselijk positief.
  Roger,….. doe iedreen nog een borrel.

 79. Bedankt, Ronaldus!
  Sicco: je hebt antwoord.
  Henk: lekker, hè, zelfstandig zijn. Als de werkdruk te hoog wordt gooi je gewoon je zeikerigste of slechtst betalende klant er uit en je kunt er week maaaaanden tegen. Zero stress.

 80. De vosch ken geen grenzen, de mensch daarentegen wel.
  Sicco: Tis weer mooi geweest, moi.

 81. Overigens, als ze ongestraft 14000 vossen kunnen afschieten, dan moeten er wel erg veel van zijn. Niet wat je noemt een bedreigde diersoort. Maar wel erg aaibaar.

 82. Even niet meer bij Stiekelsteert Krek, morgen nieuwe lezers en die snappen het dan misschien niet meer, en misschien herken ik mijzelf dan ook wel niet

 83. Sorry Sicco? Ik dacht dat je al op bed lag Henk, of rijden de trams nog, kun je niet slapen?

 84. Aaibare vossen, nee, alleen vossen die kippen stelen en zich daarbij zeker niet laten aaien. Sterker nog: ze zijn slim en doen het tijdens de siësta…van kip mens.

 85. Op zaterdag, Frankrijk heeft dus ook nadelen Krek. maar slaap ze en morgen gezond weer op!

 86. @Krek.: À demain.
  @Sicco: Moet zondag werken, dus dit is mijn saturdaynight.
  @Rem: Aaibaar, komt me bekend voor.

 87. Ja tuurlijk Henk, je eigen woorden. Maar ik ben geen 10 meer…maar best nog wel aaibaar (als ik slaap). 🙂

 88. Echt bizar. ik moet hier heen. Man in keuken, moet ik ook heen. Weer de hele avond geklaverjast, ook zo iets. Rotterdams overigens..

 89. @Sicco: Ik begin te begrijpen waarom de CPN – en nu de NCPN – zo aanwezig was/is in Oost-Groningen.
  @Rem: Je hebt (ook) het geheugen van een olifant.

 90. Ik ga nu op bed, welterusten, komt er nog een Sicco, dan is het niet de echte!!!!