Chez Roger & Françoise, weekend 28/29 mei


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Na alle opstartproblemen van vrijdag op tijd een zaterdagcafé.
Hier is het om ca. 1 uur ’s nachts nog errug warm en benauwd.
Morgen op tijd eruit om de hond lekker te laten zwemmen voor het te warm en te druk wordt.
En de frustraties van Pieter proberen weg te masseren…: vwo aardrijkskunde was een r.a.m.p.

160 reacties op “Chez Roger & Françoise, weekend 28/29 mei

 1. Nou, inderdaad weinig volk op de been hier. Maakt niet uit. Het is ook te mooi weer om achter de computer te kruipen. Prettig weekend allemaal.

 2. Vanmorgenvroeg een prachtig rode klimroos ‘gescoord’ op de markt in Voorburg.
  Er is al een halve watermeloen opgegeten.
  En er waren kersen!! Jammieieie

 3. Olla, vandaag ook lekker naar het strand met de honden. Kijken of dat kalf nog kan zwemmen…
  @Din, doe dan ook een hoedje op.

 4. Ik ga vanmiddag beginnen met zwemlessen voor Madelief… ze wil zo graag zonder bandjes, dus dat wordt hard oefenen voor haar en heeeeeeeel veel geduld voor moeder…

 5. @Rene: nee, want eindexamens, proefwerkweek etc. En mooi weer. Dus nieuwe stukken worden even niet aangepakt.

 6. Iedereen profiteert van het mooie weer.
  Vanaf vanmorgen vroeg sta ik al te bakken, braden en stoven. Wel buiten hoor.
  Vanavond een huis, nee eerder een terras vol, borrelen, barbecue, BBQ op z’n Hollands.

 7. Het is hier tropisch in het oosten van NL.
  Gisteren zijn er wat namen door elkaar gehaald.
  Elisabeth had een verlies geleden. Gecondoleerd.
  (ik gelukkig niet – afkloppen).

 8. Ja, dat gekwebbel ook de hele dag. Yadayadayada, de ene rolt over de andere heen om ook wat te zeggen en een verstandig mens krijgt niet de gelegenheid. We zitten gvd al aan de 15 reacties vandaag. Waar moet dat heen? Alsof het niks kost.

 9. Wel een klus, ik heb alles bijgelezen maar nog steeds geen flauw idee waar het allemaal over gaat. Vandaag de hele dag bezig geweest in de achtertuin, groot onderhoud, daar was ik nog niet aan toegekomen. Morgenochtend met de heren naar Tommy Hilfigers sample sale. Alles 25 per stuk, ik denk dat ik ook wel wat ga scoren.
  Roger…………………… Ro………
  Ik pak het zelf wel.

 10. @Ronaldus: Hilfiger… ik ben zelf 2 keer naar zo’n sale geweest, maar nooit wat gekocht. Het was me te hektisch, te veel mensen te gretig in een te kleine ruimte. Terwijl Pepe Jeans mij goed passen en dat komt van dezelfde moeder.

 11. Ik zit aan de Margaux 2003. Van de Liddl. Maar niet goedkoop. En intussen probeer ik Immogo zodanig op te tuigen dat Google het weer een interessante site vind. Ik ben namelijk sinds de ‘verbetering’ van Immogo onvindbaar, zo blijkt.

 12. Ik heb nog een bodempje, Frank, want daar zat wel veel tijd tussen. En nu ga ik slapen. Dat bodempje is dus op jouw gezondheid.

 13. Helemaal gezout en gezont, dat was weer ‘het strand’ voor dit jaar. In zee zwemmen leuk, maar dan nog uren op dat zand vertoeven..nee.

 14. Ik had vandaag een voetbaltoernooi. De echte nerds weten nog waar. Juist: WVHEDW. Het internationale fraternisation tournooi met 16 teams uit heel Europa. Dat woord kende ik ook nopg niet tot vandaag. Ben zo stijf als een strijkplank. Morgen de tweede dag. We gaan voor de 13e tot 16e plek. Dan begrijpt een goede rekenaar het wel. Morgen verslag.

 15. Remke let goed op. Het is net als vorig jaar, tijdens het weekend zo rustig, dat ik heb besloten geen nieuw café te openen. Met enkele tientallen reacties amper de moeite.

 16. Bij Remke 38 bij ons ‘maar’ 26 graden, en zwaarbewolkt. Daar gaat het mooie weer weer. Maar heb ik even de gelegenheid gehad om m’n website aan te vullen met de belevenissen van de mei vakantie.
  Ik laat de foto’s van het hemelvaartweekend nog 14 dagen staan daarna knikker ik ze van de server af omdat ik eigenlijk over de limiet van mijn abbonnement heen ga.

 17. 4 overhemden gescoord, en de boys nog veel meer. Heb ik toch mooi 240 minder uitgegeven 🙂
  Vanmiddag heeft Bob ook nog zijn brommer verkocht en heeft nu het startkapitaal voor een Mazda 323F.
  @Aat: dan krijg ik die foto’s dus nooit meer te zien 🙁

 18. @Ronaldus: Is dat nooit meer gelukt dan? Als dat zo is, zal ik voor jou iets speciaals bedenken. (alle foto’s per email?)

 19. @Aat: ik denk dat m’n router op de één of andere manier de boel blokkeert. Ik wil het nog steeds via een andere computer van een kennis proberen maar ben daar nog niet aan toe gekomen. Per mail zou prima kunnen,ik heb nu een gmail account dus groot genoeg. Als je daar de moeite voor zou willen nemen stel ik dat zeer op prijs.
  Roger………….. pastis voor Aat, een dubbele.

 20. Aat, leuke aanvulling op je site.
  Hoe heb je dat met die luiken gedaan?
  Zelf gemaakt of kant-en-klaar?
  (effe bbq-en)

 21. @Jeanne: Kan je bij jullie bbq-en. Bij ons regent het gewoon. En de luiken zijn als standaard luiken zonder beslag gekocht. Ik moest ze wel helemaal pas maken omdat er geen één hoek 90 graden is en de breedte niet overeen komt met de standaardmaten en uiteraard het beslag aanpassen aan de bestaande scharnierpennen in de ramen.
  Maar best leuk werk hoor, want als het klaar is heb je er zoveel voldoening van omdat het huis er erg van opgeknapt is.

 22. @Aat: Het is bij ons nog steeds droog – begint wel bewolkt te raken.
  Heb je die luiken in Fr gekocht?

 23. Hier regent het ook. Maar goed ook, eigenlijk….moest nog veel werk afmaken en gister ben ik verbrand. Had door de wind niet in de gaten dat de zon best wel fel was. Auwauwau, alle bandjes knellen…

 24. Ik nu ook wel, Jeanne.
  Maar gewoonlijk plaats je een bericht en staat het er ook direct.
  Zoals je ziet zat er nu 2 minuten tussen. Ik zag het dus maar niet verschijnen en ben daarom op de beheerpagina gaan kijken

 25. Dineke stuur de regen alsjeblieft naar hier. Het is hier vies warm en kurkdroog. Baal nu al en de zomer moet nog beginnen.

 26. Hier is het bloedheet en droog. Maar voor volgend weekend (als wij onze marché aux puces hebben) is de hele dag regen gepland. Mince!

 27. Ja, dat probeer ik mezelf ook voor te houden. De regen kan best een dagje later komen. Anders is het triest, want dan komt er gewoon niemand. En blijven wij met al onze côtes de porc zitten. Dat wordt weer maanden BBQ’en!

 28. ‘k Heb een heel nest brabanders op het terras…gezallèg zèg…en ‘ons’ bert lust ‘m ook wal..

 29. @Aat: gelukt, ik kan nu ook genieten van de foto’s met onderschrift. (vooral dave:))
  Foto’s van jullie huis met de luiken ervoor ziet er prima uit,
  ik kan me voorstellen dat zo’n klus, waar niks haaks blijkt te zijn, behoorlijk meer tijd vraagt.

 30. Hèhè…met een dikke laag Ecran aftersun op de schouders is het weer uit te houden.
  Komt er net iemand achter me staan en kneedt mijn nek Ayayayyyyyyyy

 31. Is ook niet zo bie. Ik mocht destijds voor niks mee en dat llat een arme studente zich niet door de neus boren.
  Wat drink je?
  (Je fles staat nog steeds koud, voor als we een heuglijk feit gaan vieren. Hopenlijk binnenkort!)

 32. @Aat: Mooi huis wordt het. Ik was begin mei bezig met exact dezelfde kleur voor de luiken. Ik stuur je daarvan wel even een foto.

 33. Ik ben aan de rosé. Ik ben 3 jaar geleden voor het eerst van m’n leven de Spaanse oostkust langsgereden tot aan Alicante. Wat ik onderweg zag was geen aanmoediging (op Barcelona na). Ik hou niet zo van dat massagedoe en hoogbouw tijdens je vakantie.

 34. Ik heb weer wat, maar ga er geen logje aan wijden. Heeft niks met Frankrijk te maken…
  Voor over een half uur:
  Bientjes?!?…JAAAA
  Mijn buurvrouw, mw. B. wordt de 30e mei 90 jaar!!!

 35. Neem graag een biertje van je Ronald.
  Gefeliciteerd met het rijbewijs van je zoon. Bespaart een bundle. Moet de mijne nog maar waarmaken binnenkort.

 36. Ik ga voor stemmen. Maar dat heeft niet zoveel zin meer denk ik. Ik begrijp nee-stemmers ook. Alleen de pleitbezorgers (Widers en Marijnissen en zo) zie ik niet zo zitten.

 37. Ik voel me heel Europees, maar zie te veel vaagheden/nadelen aan de voorliggende “grondwet”.
  Heb lang getwijfeld, maar ga nu toch voor “nee”.

 38. Ik stem voor, als je A zegt met één monotaire unie moet je ook het vervolgtraject afleggen en nationale gevoelens aan de kant zetten. Deze is wel heel kort door de bocht, maar anders zit ik straks hele meters te typen.

 39. Die was nu juist linksbuiten. In mijn tijd had je 5 voorhoedespelers. Links en rechtsbuiten, midvoor en links en rechtsbinnen.

 40. Hoezo polarisering, in een land als Nederland weet toch ook elke stad, provincie, dorp of straat haar eigen identiteit te behouden. Je hebt alleen wel gemeenschappelijke spelregels nodig.

 41. We willen na 40 jaar eenwording nu toch niet meer uit te stappen? En die zgn gromndwet regelt echt geen nieuwe ingrijpende dingen. In die zin zijn/waren de Euro of Turkije of Schengen veel ingrijpender.

 42. Als je bij belangrijke beslissingen je moet scharen achter 1 mening, gaat de nuancering verloren.
  En juist die nuancering maakt dat er recht gedaan wordt aan de minderheid.

 43. Zie je wel: dat kon alleen maar omdat wer inmiddels autooos waren en die paarden overbodig werden. Totdat ze ontdekt werden door de dames als… ja wat eigenlijk?

 44. hello ronaldus, i saw that you were talking about the sample sale in Sloterdijk today, would you be able to tell me how to get an invite to one of these sales. Thanx steff x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *