38 reacties op “Chez Roger & Francoise woensdag 14/07

 1. Wel een beetje ja. Een prachtig pyrotechnisch spektakel, ons voorgeschoteld door de gemeente Louhans. Daarna nog even voor de buis gehangen en natuurlijk even op het log gekeken (hoeveel bezoekers hadden we vandaag?) Volgens iemand die het weten kan, is 100 unieke bezoekers per dag voor een weblog tamelijk veel. Voor een beginnend log doen we het dus niet slecht. Heeft iemand nog ideeën over hoe het nóg beter kan?

 2. dan maar een beetje onzin 🙂
  normaal gesproken ga ik woensdagavond altijd badmintonnen en ben meestal rond 02:00 uur thuis. de sporthal is nu gesloten tijdens de vakantie, kan ik tenminste een paar weken op normale tijd naar bed
  😛

 3. De bagage staat klaar. Als jullie nou zorgen dat er geen onverlaten de weg opgaan vrijdag dan zijn we vrijdagmiddag weer bijtijds in ‘la douce’
  Helaas staat de weersverwachting op regen – onweer – buien e.d. Maar ach ik moet die week toch werken…………. 😉

 4. tja die onverlaten. da’s een van de redenen waarom ik ’s nachts reis. di jaar al helemaal omdat er een paard in mijn trailer staat 😉
  Ps ik heb een weerdansje gemaakt en vanaf vrijdag is het droog 8)

 5. ook wij zijn aan het pakken. helaas hoor ik nog bij het klootjesvolk zonder eigen huis in Frankrijk. Ieder jaar staan we weer verlekkerd voor de ealage van makelaars te kijken. Helaas nog niet gelukt binnen ons budget. We blijven echter hopen. Alleen het kijken is al leuk!
  We gaan in ieder geval weer drie weken naar ons geliefde Frejus.

 6. Gut, nog geen huis in Frankrijk Betty? Volgens mij ben je pas echt klootjesvolk als je geen huis in Nederland hebt. Dat is namelijk veel duurder!

 7. ben ik met je eens maar wij willen het zo graag allebei!
  Ik moet gewoon niet zeuren maar als ik jullie verhalen lees dan krijg ik toch zo’n zin om ook mijn biezen te pakken. Helaas als ambtenaar (geen grapjes over ambtenaren graag) ben ik gebonden aan mijn woonplaats.
  wij worden dus waarschijnlijk van die emigranten die pas op rijpere leeftijd in La France komen wonen.

 8. Betty,
  nu een hutje kopen, 15 jaar verbouwen en als je klaar bent dan pas emigreren. kun je je biezen voorlopig thuislaten en toch genieten
  8)

 9. Tja nu doe je toch een suggestie! Wat moet je nou met twee linkerhanden (zowel die van mijzelf als die van mijn man) In ons geval zou dat hutje een hutje blijven en valt er over 15 jaar nog niks te genieten.
  Ik zoek echt iets kant en klaars midden in een dorp (ben ook nog eens geen echt natuurtypetje) met de kroeg op loop (of zoals je wilt rol) afstand. Wat een wensen he. Wie weet lopen we er vandaag of mogen toch nog tegen aan. 😛

 10. dan maar gedurende die 15 jaar handige vrienden en kennissen uitnodigen. er is altijd wel wat te klussen
  Ps. Deel 2 van Sloeber is begonnen: Sloeber en de verbouwingen. kijk bij vervolgverhaal en schrijf zelf ook een stukje 😀

 11. Gelukkig heb ik een man met gouden handjes. En heb ik zelf wel zicht op materialen e.d.
  Zolang ik bedenk wat het moet worden kan hij het maken. (goed team!)
  En ook heel gelukkig kan ik af en toe een weekje werken in FR (zolang de mail het maar doet). Dus we eten in deze periode van twee walletjes.
  Maar Betty: met huizen is het altijd zo: je moet een beetje geluk hebben en er eigenlijk gewoon tegenaan lopen. Maar een eigen huis betekent altijd vroeger of later: klussen/ onderhoud. Tenzij je je het kunt permitteren om alles te laten doen natuurlijk.
  😉

 12. Nou Betty, je bent de enige niet, hoor Bij ons is het ook bij een tent gebleven 😉 . Ooit maakte ik op het frankrijkforum de opmerking jaloers te zijn (volgens mij op het stulpje van Krek, kan ook zijn leven zijn 😛 ) en kreeg vreemde reacties. Doet me deugd dat ik niet de enige smachtende ben. Maar ik ben idd wel in het bezit van een duur huis in Nederland. Ik zou dat natuurlijk kunnen verkopen en in Frankrijk opnieuw beginnen, maar dat heeft zoveel haken en ogen, daar wil ik niet eens aan denken!

 13. Betty: alsof de duvel er mee speelt! Heet van de naald, nog niet elders gepubliceerd,en pas sinds 5 minuten online: een stulpje in een dorp in de vogezen, vlak naast de kerk (van die kroeg weet ik niet, maar als er een kerk is, is de kroeg meestal niet ver weg), klein maar goed bewoonbaar en nog geen 20.000 euro!
  rechtstreeks: http://www.immogo.com/fontenoy/

 14. Overigens het nieuwe logje over Het Hurktoiletlog al gezien? Peter van de Hurk heeft het meteen volgeplempt met content en allemaal handige linkjes. We hebben concurrentie… help!

 15. hoezo help? nix concurrentie (wel vriend, toch?) Krek, we gaan als een speer. alleen deze daily heeft al 19 duiten in het zakje. die ene die Peter vandaag heeft komt van jou

 16. Ach wij hebben ook jaren lopen smachten hoor. En toen we dan eindelijk de centjes bij elkaar hadden gespaard konden we in eerste instantie niets vinden.
  Tot………………mei 2002. Gezien en op slag verliefd. En gelukkig allebei op hetzelfde object! 🙂

 17. Nee joh, was maar ene grapje. Het is zelfs goed. Mijn ervaring is dat mensen die een bepaald onderwerp (Frankrijk) interessant vinden af en toe een rondje langs de logs maken. Deed ik ook een tijdje met de wat puberale en/of trendy logs retecool, volkomenkut en GeenStijl.
  Ga zo ff een linkje in de lijst zetten, en vraag er 1tje terug van Peter.

 18. Ik zie ooksteeds de HAS Den Bosch langskomen bij Nedstad. Niet surfen jongens en meisjes: werreke!

 19. Hoi Krek ziet er leuk uit dat huis. Alleen jammer dat het niet in Frejus staat! Geintje. We willen ook nog eens in die buurt. wat kopen.Lukt vast niet voor 20.000. (hoezo heb ik te veel noten op mijn zang)
  Dineke fijn te horen dat er nog meer hoe zegt Ferry dat peuples de dinges zijn. Wij zitten met hetzelfde in Nederland. Vrij duur huis. Verkopen en in Frankrijk opnieuw beginnen kan gewoon niet. Ik werk bij de gemeente Dordrecht en denk niet dat ze in Frankrijk op een Nederlandse beleidsambtenaar zitten te wachten. Mijn man werkt in de chemie en daar liggen de banen ook niet voor het opscheppen.
  Leuk te horen Annemarie dat je het huis van je dromen hebt gevonden. Wij blijven ook zoeken. Zoals gezegd vind ik het kijken alleen al leuk..

 20. Ha Krekkie,
  De HAS Den Bosch werkt ook wel eens ’s avonds door hoor………………. 😉

 21. Ferry, heb je last van een ‘itchy trigger finger’ of vind je het wel interessant staan, je eigen naam tussen de andere commentaartjes.
  Taartjes? Feest!

 22. Ahá! Was jij dat, Annemarie.
  Nou, ik ga weer even AWOL, nog een mooi huis online zetten. (geen koopje bij Fréjus helaas, Betty).

 23. ik was zo eigenwijs om toch te proberen een plaatje in een duit (=bericht) te plaatsen, maar het gaat echt niet 🙁

 24. Nee, Ferry,
  Alleen in de hoofdlogjes. Je kunt wel een clickable url in een reactie zetten, die dan naar een webpagina met een plaatje leidt.

 25. Bedankt voor de info Annemarie. Ik ben gewoon nieuwsgierig en als ik iets niet snap vraag ik het altijd.

 26. Je hebt groot gelijk. De ‘HAS’ is in Den Bosch en omgeving een begrip, maar in de rest van het land beduidend minder. De site heeft je waarschijnlijk wel iets wijzer gemaakt?!

 27. Toen ik de site bezocht was het gelijk duidelijk. Vergelijkbaar met onze Hoge School Rotterdam of hoe het tegenwordig mag heten.

 28. Klopt! maar dan met opleidingen geheel op agrarisch gebied.
  😉