Chez Roger & Françoise woensdag 27 april


Klik logo voor smoelenboek.

Moeten we vlaggen omdat meneer van Buren jarig is?
Eerst maar eens een bakkie….

93 reacties op “Chez Roger & Françoise woensdag 27 april

 1. Wij wonen in een dorp met een enorme oranje traditie (het lijkt wel het enige waar iedereeen het hele jaar mee bezig is) dus je kunt hier tussen de vlaggen door de huizen niet meer zien 😛

 2. Eindelijk zomer gisteren hebben de kinderen voor het eerst in het zwembad gezwommen, vandaag komt er weer een warme dag en het is vakantie wat willen we nog meer.
  Ben opzoek naar een lamminator(koud A0 of 42″ )die ook kan opplakken min 25 MM, als iemand er één betaalbaar tegen komt, hoor ik het graag.

 3. Het was hier gisteren prachtig weer en nu is het na een plens regen weer droog. Goed voor de tuin!
  Man en ik zijn gisteren om de tafel gaan zitten en zijn tot de conclusie gekomen dat deelname aan de HeF-tref er voor ons helaas niet in zit. We hebben nog teveel te doen in te weinig tijd. We hadden eigenlijk gehoopt, toen de meeting voor het eerst ter sprake kwam, dat we nu al hoog en min of meer droog in Frankrijk zouden zitten, maar dat is niet zo. We vinden het heel jammer, hadden natuurlijk graag lopen geuren met Villa Kakelbont, maar helaas. Natuurlijk zien we wel graag foto’s en lezen we de verhalen, t.z.t.

 4. Ik heb het gevoel dat je daar wel eens gelijk in zou kunnen hebben, Ferry. Maar het blijft spijtig.

 5. Deze week (ik geloof eergisteren) vertelde een deskundige bij “Goedemorgen Nederland” bij Daphne Bunskoek dat wij Nederlanders geen echte bloedbroeders en -zusters zijn.
  M.a.w. wij stammen van oorsprong niet van 1 ras af. Dit b.v. in tegenstelling tot de Fransen.
  Omdat Nederland altijd drassig land was, onbetrouwbaar (i.v.m. onderlopen met water) en niet vruchtbaar, lieten andere culturen en volkeren die ons passeerden de zwakkeren uit hun gemeenschap in de lage landen achter.
  Wij stammen van af kreupelen, “dwergen” en dwazen.
  Mijn mond viel open toen ik het hoorde.
  Dit biedt toch wel een geheel andere kijk op “onze beschaving”.

 6. De kern van het verhaal ging niet zozeer om de uiterlijke kenmerken, maar dat wij ons daardoor als individu niet zo onderdeel voelen van een groep.
  (Het onderwerp was de vreselijke moord op de twee gezinnen.)

 7. Kunnen we hier in HeF niet een hoekje open stellen als bejaardenhangplek? Dan hoeven we ons, in de al of niet nabije toekomst, niet te verpozen in de winkelcentra.

 8. @RobertS: Volgens die deskundige wel. Daar stond ik ook zo van te kijken!
  @gertjan: Graag tegenargumenten…

 9. @Jeanne: Het is in de eerste plaats de vraag of die verstotenen niet samen één front gesloten zouden hebben. Het is in de tweede plaats ca 80 generaties geleden, dus zou dat genetisch materiaal inmiddels niet zijn geëvolueerd? (eeuwenlang survival of the fittest) In de 3e plaats lijkt me dit meer een cultuur (=aangeleerd) fenomeen en heeft dan dus niets te maken met het al of niet zielig geval geweest te zijn in het jaar 0. En was Nederland in bijvoorbeeld de Middeleeuwen niet erg nationalistisch en eensgezind (tegen die Spanjaarden)? Daarom vind ik het maar een hele zwakke theorie van één of andere oog of goog.

 10. Het is $*( in dit land wel erg met al die regelneven. Ben je in het buitenland dan het het rustiek, oude mensen die jeu de boule spelen, of op een bankje naar de zee zitten te staren, of dat in zwart geklede oude vrouwtje in het veld. In Nederland stoppen we ze weg in tehuizen en als ze eruit komen mogen alleen maar naar de bejaardenhangplek. Verder lopen verboden. We zijn inderdaad een land van gekken en dwazen.

 11. Reageren op de ouderenhangplek graag bij de Paus, waar het onderwerp vandaan komt. Wat onze afkomst ben ik het wel met GertJan eens. Je zou namelijk ook kunnen zeggen dat de elders verjaagden tijdens de volksverhuizingen in Nederland een veilige plek hebben gevonden, met zulk waardeloos land dat verder niemand interesse had. Ze hebben het met mekaar droog gelegd en opgebouwd tot iets moois. Dat zou een band moeten scheppen. Volgens diezelfe immigratie theorie zouden ook Amerikanen en Australiërs als los zand aan mekaar moeten hangen. En zou er in het bloedzuivere Frankrijk nooit eens een huisman zijn gezin vermoorden? Allemaal flauwekul. Die (zelf)moorden hebben niks met de volksaard van ‘De Nederlander’ te maken.

 12. @Krek: sorry, ik ga niet te biecht bij de paus.
  Dat groepsgevoel blijft wel een interessante vraag. Tot in de jaren vijftig was je een lid van één van de vele kerkgenootschappen of politieke stromingen. Met de afbraak daarvan zijn we veel meer individuele eenpitters geworden. Maar ook dat lijkt me geen enkele verklaring voor een doorgeslagen gek.

 13. Aan de andere kant: Op het kruispunt van culturen worden de meeste grote geesten geboren, heb ik in een ver verleden eens gehoord…..

 14. Krek, de paus daar kom ik niet meer. Dat is meer een soort chatbox en ik heb het dan ook uit mijn favorieten gehaald. Ik reageer op een opmerking die hier is gemaakt dan ook hier.

 15. En het nieuwtje is er af bij de paus: nauwelijk reacties de laatste dagen. Alles lijkt gezegd.

 16. Ik ga ff lekker in het zonetje. Met een ijsje.
  Moed verzamelen voor weer een hele ronde nakijken…

 17. @Krek: Is het niet Michael Moore die zegt dat de Amerikanen allemaal met een pistool rondlopen omdat er vanuit het verleden een basisvertrouwen-in-een-ander ontbreekt?!

 18. Wie is die Peter met zijn fake-emailadres die hier steeds komt zeuren?

 19. basisvertrouwen in een ander wel-of-niet hebben is iets wat je tijdens je leven opbouwt. wordt je veel belazerd dan vertrouw je niemand en loopt alles op rolletjes, dan ben je een schot voor open doel..

 20. natuurlijk vertrouwen de Amerikanen niemand. ten tijde van hun eigen import nam elke nativ de gelegenheid te baat om ze om te brengen. (terecht)

 21. Hoe dan ook… Ik vond het een zeer interessante en gewaagde stelling. (zie boven 13.03)
  Had ‘m nog nooit gehoord.
  Helaas ben ik vergeten hoe de beste man heette.

 22. Nog 7 leesdossiers, 26 proefwerken, 26 S.O’tjes en 52 leestekstjes nakijken. Na vrijdag 16 mondelinge examens ‘waarderen’ 16 examenbrieven nakijken, 4 leesexamens. Moet ab-so-luut- af voor ik naar Fr. vertrek. Cijfers moeten 9 mei ingeleverd.
  Vakantie? Wanneer?

 23. Dineke, ik heb met je te doen.
  Zelf heb ik ook pas vrijdagavond m’n werk er op zitten. We gaan zondag weg.
  Volgens mij wordt het trouwens mooi weer in FR. In elk geval het komend weekend. Als het nou maar blijft hangen…

 24. Ik ben er, maar niet zo lang.
  Vroeg op, auto, trein, vliegtuig, Milaan….28 graden 🙂
  Roger……………een Brunello di Montalcino DOCG 1998.

 25. O, we zijn alleen Ronald. Praat je wat Italiaans of gaat het in spaghetti-engels?

 26. nou, met die oesters en mosselen doe ik mee. Maar die spoel je toch niet weg met cognac?

 27. ja calvados is ook lekker maar die staat nooit bij de “le prix le plus bas” aanbiedingen.

 28. neuh, daar hoorde een prettig wit wijntje bij natuurlijk, cognac bij de koffie…en daarna. vuurtje aan, net zuid frankrijk allemaal.

 29. Ja, maar je weet dat het sinds een poosje op deze site is: beter kwaliteit dan kwantiteit!

 30. @Allen, ik ga er vandoor, zondagavond kom ik nog ff heel snel langs. De meeste spreek ik volgende week donderdag of vrijdag “LIFE”, ik heb er zin in.
  Kom je ook nog een borrel halen Gertjan.
  Mensen cu………………

 31. ronaldus, maak er een mooi weekend van. trust.
  gerjan, had het zweet in m’n naad staan vandaag, erg warm hier weer ineens alleen ’s avonds koelt het af natuurlijk in de bergen.

 32. Blijf ik alleen over? Waar is iedereen? Tassen en BBQ’s pakken voor volgende week?

 33. de palen van de mobilhomes, in de zon, in de crepi gezet. en de koeien van boven gehaal want er was er eentje tochtig en net voordat de ki-meneer kwam was ze natuurlijk helemaal bovenin het park…

 34. Ja, tochtig en dan weten dat er een KI meneer komt. Dan zou ik ook zo ver als mogelijk weglopen.

 35. Dat begreep ik. en zei ik dat over die kooi. Eens een vaarder altijd een vaarder.

 36. nou dan ben je niet bekend met tochtige koeien…op dat moment maakt het niet zoveel uit wie er…nou laat maar (ivm de kwaliteit). ’t was trouwens een hele knappe ki-man dit keer, meestal komt er zo’n zaadje…

 37. Trusten Roger, zet die halfvolle fles Brunello di Montalcino DOCG 1998 maar even in de kast voor Ronald zondag.