Chez Roger & Françoise, zaterdag 9 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Aaaaaah, weekend. Hoewel, Aaaaaah? Er ligt zeker 6 uur werk op me te wachten. Ma-ochtend af. Gisteren gehoord dat ik onder het mes moet voor de hernia. Een week plat en daarna twee maanden rustig aan doen. Dat laatste is geen probleem. Ik doe al 20 jaar rustig aan. Maar een week plat? En HeF dan?

210 reacties op “Chez Roger & Françoise, zaterdag 9 april.

 1. Morgen.
  Voor de goede orde: ik kon de slaap ook maar moeilijk vatten. Het gekissebis van gister was het gevolg van de bekende druppel. De emmer was voor mij al de hele week aan het vollopen. En ja: dan is een kleine aanleiding voldoende om hem te laten overlopen. Dat is wat er gebeurde. Dat het voor sommige toehoorders leek dat ik overtrokken reageerde mag wel zo zijn, wat betreft gisteravond. Maar het heeft dus alles te maken met iets dat al langere tijd in ontwikkeling was.
  En nee: ik ben niet bang voor verandering. En Nee: vroeger was niet alles beter. Blabla.
  Maar het is zoals Krek het zegt: het geleuter begon zulke groteske vormen aan te nemen (ik heb me er zelf ook toe laten verleiden) dat er actie moest worden ondernomen. Natuurlijk moet je leuteren in een café, maar geen geleuter,om het geleuter ajb. Er zijn grenzen. Dan kun je idd beter gaan msn-en. De insinuaties en toespelingen, laat die achterwege, daar viel ik nl het meest over. En zoals iemand anders (Gert-Jan?) al eerder opmerkte: lichaamstaal is er niet, dus je woorden komen harder aan (Had ik ook moeten bedenken!)
  Ik ben n.b. degene geweest die Fred vroeg of het geen tijd was voor een foto. Dat was ruim voor de ergernis.

 2. Goedenmorgen, het lijkt hier wel een echt cafe, compleet met katerachtige gevoelens. Ik heb niet alles teruggelezen wat er de afgelopen week is gebeurt. Te druk, en zoals krek zegt, het gaat nergens over en je valt erbij inslaap. Dat nergens over gaan is iets wat mij de laatste tijd inderdaad opvalt. Het is dan ook meestal de moeite niet waard om terug te lezen. De inhoudt van dit blog begint msn achtige vormen aan te nemen. Tijd voor een frisse wind dus. Maar eerst koffie, en dan naar voetbal met dochterlief. Tegen Eemnes. Misschien winnen ze deze week.

 3. Geef mij maar een espresso, ik lees even door gister maar mis mijn filtertje wel. Ik geloof inderdaad dat ik me aansluit bij wat RobertS zegt. (zonder voetbal dan)

 4. @roberts: ga met zoonlief voetballen tegen Wieldrecht. toi toi.
  @allen: kent iemand een café waar het wel ergens over gaat?

 5. Zelf kan ik ook wel een koffie gebruiken, na die te korte nacht. Ik denk dat de concensus is dat Chez Roger et Françoise een praatcafé is. Geen babbelcafé. Ik kan en wil geen onderwerpen taboe verklaren (want dan gaat het daar weer de hele tijd over) en eigenlijk zíjn er ook geen onderwerpen taboe, maar in Godsnaam heb het over iets. Overigens… gisteren ging het in ieder geval wél ergens over. Dat scheelt.

 6. Goedemorgen. Inderdaad ging het ergens over. Maar het verschil tussen praten en babbelen is flinterdun.
  Ik hoop dat iedereen de deur naar dit café weer kan vinden. Ik ga op pad. Tot later.

 7. Was eigenlijk een parafrase op “Let’s win one for the Ghipper.” uit een Amerikaanse oorlogsfilm met de bekende acteur Ronald Raegan. Die (net als Arnold S. nu) steeds quotes uit zijn films gebruikte om stemmen te winnen.

 8. @Allen: ik heb WIE er even afgesloopt. Zo is het feit dat iemand hier al dan niet aanwezig is in ieder geval even geen nontopic meer. Zelf merkte ik gisteren weer hoe WIE af leidt. Zie je ineens een bekende naam (Edwin) en begin je deze te groeten, terwijl die het café al gelezen heeft en inmiddels elders is. Tegelijk bleek Kits! wel aanwezig te zijn en met steeds rodere koontjes mee te lezen, maar als inconnue. Kortom: ff geen WIE.

 9. Goedemorgen allen,
  De afgelopen weken ben ik niet in gelegenheid geweest om regelmatig het café te bezoeken.
  Ik weet dan ook niet precies waar alle commotie om draait. Mijn kinderen lezen ook regelmatig het café en melden mij zo af en toe triomfantelijk, n.a.v. mijn commentaar op hun oeverloze gezwets op msn, dat wij ons kennelijk ook als pubers gedragen op het internet.
  Eigenlijk best een compliment voor ons 🙂
  Ik lees dus ook niet alles meer als ik binnen kom en zeker niet als mij de zin van het gesprek ontgaat. Voor mij is HF fun, het hoeft niet altijd over iets te gaan, ik heb ook wel flauwe gesprekken gevoerd en records proberen te breken. Voor mij geld, luister vooral ook naar wat er gezegd wordt en houdt rekening met anderen. Elkaar een pootje haken voor de fun is leuk, een stevige discussie waarbij je rollebollend over de vloer gaat is nog leuker. Maar daarna weer gewoon met z’n allen een borrel drinken.
  Wat een verhaal…. mensen ik ga wat doen en gedraag jullie.
  Roger……. ……. Laat maar t’is nog te vroeg 🙂

 10. Ik denk: kom ik wip even binnen! Moet ik alles eerst bijlezen, want ik volg het niet…. Ben even lezen.

 11. @Krek.: wat een verademing! Da’s i.i.g. een non-topic minder. Zie ik tenminste die VILTOM ook niet meer voorbijkomen.

 12. Korte persoonlijke samenvatting nav nalezen:
  Krek wordt vergeleken met BB, wat ik het voor de goede vrede invul met “Birgit Bardot”.
  En Dineke heeft moeite met mensen die zich op het HeF een beetje gedragen als de leerlingen uit haar klas, waar ze op haar tijd behoorlijk van baalt.
  Eigen mening:
  Ik stoor me niet aan mensen die soms iets tegen 1 ander zeggen. Als het maar niet de hele tijd gebeurd. Ik voel me niet zo snel buitengesloten.
  Bovendien is het een uitdaging om dan een onderwerp aan te snijden waar iedereen zich betrokken bij voelt.
  Punt.

 13. Dineke: no hard feelings! Zat net precies hetzelfde te schrijven, maar tekst vloog weg om onverklaarbare reden. Dit geeft rust! En wie alleen wil lezen en niks wil zeggen maakt nu ook niet meer uit.
  Verder: zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende meningen. Dat je voor de één bent betekent niet automatisch dat je tegen de ander bent, hoop ik.

 14. We gaan gewoon verder, Kits. En Jeanne: laten we er maar over ophouden. Alles is wel gezegd. Ik sluit me bij je aan: punt!

 15. In Engeland gebeuren aparte dingen. Nee, ik heb het niet over C. en C, die zielepieten. Er loopt een heuse killer-fazant rond!

 16. Tja, dat krijg je er nu van als IK er een weekje niet ben, loopt het helemaal in het honderd….. Enfin… de altijd even aardige IK is er weer… 😉
  Trouwens wel prettig om zo incognito aanwezig te zijn… is wel lekker rustig….

 17. dat van die lichaamstaal was van mij.
  praatjesmakers vind ik erg leuk en zonder W.I.E. is het net of ik met een blinddoek voor aan de bar zit.. kan dus hier met zijn 10-en zitten of helemaal alleen..
  beetje autistisch gevoel..

 18. Ferry: er zitten 2 kanten aan ja, maar nu ervaar ik het toch even als ‘lekker rustig’.

 19. Persoonlijk leerpunt:
  Ik ben zelf altijd degene die als een incognito binnenkom.
  Nu pas merk ik hoe vervelened dat is, omdat een ander je niet kan zien. Ik mis WIE.

 20. @jeanne: valt wel mee denk ik. kwestie van beleefdheid: gewoon goedenmorgen/middag/avond/nacht roepen als je binnenkomt.

 21. Dat kan natuurlijk ook. Maar ik bemerk bij mezelf dat het een automatisme is om eerst bij WIE te kijken .
  Misschien kunnen we de persoonlijke aanmeldingen vervangen door het aantal aanwezigen.

 22. Peter: dat hangt van werk en/of het weer af..:-) Bij slecht(er) weer komen veel mensen gewoon even binnenstappen en steeds die groet wordt dan toch een beetje veel, idem met de werkenden die tussendoor even inloggen. Voorbeeld: zodra ‘het seizoen’ gaat beginnen zal je mij hier niet veel meer aantreffen, dat begint volgend weekend al…
  Salut, ben weer een tijdje weg nu.

 23. Bij deze wil ik Hanneke en eega feliciteren met hun fantastische aankoop!
  Fijn dat het gelukt is. We zien de foto’s in Heppiefjoe tegemoet.
  Trouwens: als ik de foto’s van de toiletten, terrassen en keukens bekijk, valt het me op dat de een het op authentiek houdt, terwijl de ander modern inricht.
  Dit vind ik iets om jullie mening eens over te horen, omdat wij daar steeds tegen aanlopen:
  Houden we het oorspronkelijkekarakter van het huis in stand, of toch maar die tuindeuren op het zuiden en iets meer luxe van binnen?

 24. Maar WIE biedt een schijnzekerheid. Wie weg is, blijft nog 5 minuten in de lijst staan. En wie in de lijst staat, is niet per se in het café. Sterker, met een vaste internetverbinding kun je de hele dag in WIE aanwezig zijn, terwijl je eigenlijk de tuin aan het maaien bent.
  Wat authentiek betreft, Jeanne. Da’s mooi, maar het moet wel praktisch blijven. Dus gaat inderdaad die Zuid-muur gewoon open met dubbele deuren en een terras, en alle oude plavuizen en tegels er uit voor een mooie strakke en vooral goed geïsoleerde betonvloer. En op het westen nóg een terras! Zo’n donkere ferme Bressane is voor ons te deprimerend.
  Praatjesmakers vind ik wel vertederend, maar af en toe een paar minuten is wel genoeg. Het glazuur springt soms spontaan van je tanden van al die schattigheid. Waarom Monique het kind-onwaardig vindt, begrijp ik dan ook niet. Die kinderen zijn juist de held!

 25. @Krek: Het is misschien voor mensen die het huis permanent bewonen anders dan voor hen die het als een vakantiehuis gebruiken.
  Aan de ene kant watertand ik van de foto’s met mooie strakke inrichtingen, aan de andere kant weet ik dat ik me in FR wentel in rust en de eenvoud van het basale leven dat in contrast staat met de drukte van ons leven in NL.

 26. Hallo. Hebben jullie het ook zo koud?
  Ik heb zin in warme chocolademelk.

 27. @Krek: vervelend voor je dat je geopereerd moet worden. Dat betekent waarschijnlijk dat je jezelf ook in acht moet nemen met de op handen zijnde verbouwing van je nieuwe huis…
  Dus: een ander laten slepen met de plavuizen en de kruiwagens beton!

 28. Daar ben je mooi klaar mee krek, 1 week plat is denk ik echt plat. Dus ook niet een kussentje. Dat is ook 1 week geen inkomsten.
  Ik ben mijn website een een beetje aan het oppoetsen met Freeway. Eindelijk maar een een keer gekocht. Er makkelijk programma.

 29. @Krek.: ik las er pardoes overheen. Balen. (en ook weer niet natuurlijk, als het daarna maar over is) Kom je op een wachtlijst? Of is dat daar niet zo erg als hier?

 30. @krek, lullig voor je, die operatie, ben je mooi klaar mee… een week plat….saaaaaaai……

 31. @Marjan, misschien kan hij een beeldscherm aan het plafond (laten) monteren? Hoe eet je eigenlijk, als je plat ligt? Wordt verslikken en een knoeiboel.

 32. @Dineke, vloeibaar voedsel, bv astronautenvoeding, heb je ook weinig ontlasting (is dat probleem ook gelijk opgelost) en dan valt ie nog af ook, raakt ie ook nog zijn buikje kwijt…
  @krek, eigenlijk alleen maar positief, zo’n operatie… van je rugpijn én van je buikje af en dat alleen maar door een week plat liggen….

 33. @Marjan: ja, maar hij beweegt dus helemaal niet, dat afvallen zal wel tegenvallen, denk ik zo.

 34. @Dineke, dat zal je nog tegenvallen, na de bevalling van Maaike moest is 5 dagen astronautenvoeding en volledig plat… en ik was wel mooi 3 kg extra kwijt….

 35. @Krek: Je moet maar zo denken, het is voor jezelf. Je wordt er als het goed is alleen maar beter van. Ik zeg het uit ervaring, want ik heb een hartoperatie gehad. Het is doorbijten voor een goed doel.
  Sterkte gewenst!!!

 36. @M.: dan valt het niet tegen, maar mee 😉
  Krek neemt kennelijk nu Dépardieuse vormen aan…

 37. @krek: zoals je weet was ik een tijdje weinig op dit blog te vinden. Dus ik heb het vast gemist: hoe kreeg je die hernia? Met klussen?
  Het valt me op dat nogal wat bouwmaterialen voornamelijk verkrijgbaar zijn in afmetingen of hoeveelheden die qua gewicht en onhandelbare afmetingen een zeer hoog hernia-potentieel hebben. Neem gipsplaten: meestal 250×120 cm, met 15 kg/m2 is dat dus 45 kg per plaat. En wat te denken van zakken cement, betonblokken, plafondbalken en dergelijke…
  Hoeveel in Frankrijk klussende HeF’ers hebben zichzelf daarmee al eens flink letsel bezorgd? Hoe gevaarlijk is dat verbouwen van oude boerderijtjes eigenlijk?

 38. @Schwep: ik krijg vreselijk de kriebels wanneer ik jouw site bekijk; wat een geweldig beroep heb je toch.
  Ooit (ooit!) wil ik het ook, varen met een ballon. Lijkt me een unieke belevenis.

 39. Hè? Wat ben je aan het doen, Fer? Eerst was het weg en nu staat het er nog eens?

 40. Franse blinden, doven en naaktkruipers trekken naar het WIE-loze blog.

 41. @Schwep: Hee, wij kennen elkaar nog niet. Heb net even op jouw site gekeken.
  Mijn man is een tijdlang crewlid geweest bij ballonvaren in NL. Ik zal hem jouw site ook laten zien. Zal-ie geweldig vinden. Het is wel een beetje verslavend…
  Wij hebben bij ons jaarlijks de Twente-ballooning, waar gigantisch veel ballonnen komen. Als de wind voor ons gunstig staat, komen ze over ons huis!
  Zelf zijn we een aantal jaren balloonspotters geweest. Ik weet niet of dat bestaat, maar we hebben een plakboek vol ballonnen.
  En nog: als we er een tegen komen die gaat dalen, rijden we er achteraan.
  Zelf heb ik 1 meegevaren, als passagier bij een examen.

 42. grrrrrrr, getver Din! Wij hoorden van onze Marie dat je hier alle slakken (met huis wel) kunt eten! Ze maken er hier zels een slakkeneetfeest van, dan worden ze allemaal verzameld en op de barbecue geroosterd.

 43. @Dineke: ballonvaren is gelukkig niet mijn beroep hoor. Ik doe het voor de lol. Vervoer meestal maar een handjevol passagiers per jaar, om de kosten een beetje te helpen dekken. Maar de Nederlandse wetgever, aangespoord door de Dienst Luchtvaart, heeft besloten dat iedereen die een ballon bezit, al is-ie nog zo klein, automatisch een luchtvaartbedrijf is. Ik moet net als de KLM een ‘Air Operator’s Certificate’ hebben, plus een ‘ecomische vergunning tot vluchtuitvoering’ – en een ‘Basic Operating Manual’ om mijn personeel uit te leggen hoe ze moeten ballonvaren.. welk personeel? Sinds eind vorig jaar hebben alle ballonvaarders zelfs een ‘commercieel’ brevet en zijn we ‘verkeersvliegers’. Dus officieel is het wèl een (neven)beroep. Geeft een hoop bureaucratisch gedoe, het invullen van allerlei papieren kost me telkens bijna net zoveel tijd als de vaart zelf.
  Niettemin: het blijft mooi om te doen. Onbeschrijflijk. Ik zou zeggen, kom een keer in deze buurt op vakante en boek een vaart…
  Mijn dagelijkse brood verdien ik min of meer zoals Krek!. Dus door dagelijks (soms vele) uren teksten te bedenken of slechte teksten van anderen te redigeren tot iets leesbaars en het eindresultaat per internet naar klanten in Nederland te sturen. Vandaar dat mijn blog-bijdragen meteen hele verhalen worden. Schrijvers-tic…

 44. Ben gek op escarcots! Heb ze meteen uit de diepvries gehaald, kant en klaar in een knof/botersausej…

 45. Nou Kits, ik probeer altijd alles en heb dus ook wel eens slakken gegeten. Voor mij hoeft het niet zo.
  Oesters daarentegen….

 46. @Schwep: ik hou het in mijn achterhoofd!!
  Dat zou me ook wel wat lijken, dat werk. Redigeren bedoel ik. Heb afgelopen zomer voor een kennis een boek gedaan.

 47. Schwep: niet alle ‘beroepsschrijvers’ zijn zo lang van stof hoor, kijk maar naar Peter en mij, altijd zeer bescheiden bijdragen…:-) Maar je hebt een leuke hobby!

 48. @Jeanne: Twente Ballooning is toch altijd op Het Hulsbeek? Daar vandaan heb ik een paar keer een Twente Cup gevaren. Of geleid. Die wedstrijd is meestal buiten het seizoen (in januari). Tegenwoordig vaar ik voornamelijk in Frankrijk.
  Meevaren bij een examenvaart, dat kan een enerverende ervaring zijn, lijkt me. Slaagde die piloot?

 49. Dat wil ik inderdad ook nog een keertje doen ballonvaren. HEt valt me trouwen sop dat zonder wie de bijdragen langer en zinniger worden.

 50. Kriek Lambiek, maar nu moet ik eten en daarna melken, tot later.

 51. Kriek Lambiek vind ik te zoet, die van Liefmans is wat bitterder…. en een grotere fles, is natuurlijk ook niet onbelangrijk….

 52. Bedankt voor het medeleven allemaal. Maar volgens mijn arts valt het wel mee. Een paar dagen in het ziekenhuis en dan twee maanden rustig aan doen. Maar, zoals gezegd doe ik het al 20 jaar rustig aan. En hoe ik het kreeg? Van het harde werken of sjouwen in ieder geval niet. Al viel het soms niet mee de grasmaaier op zijn kant te krijgen om de verstopte grasuitlaat leeg te graaien. Dus dat zou kunnen. Ook heb ik inderdaad veel hout en vloerplaten gezeuld. MDF-platen van 2,5 cm dik. Echt niet te tillen. Maar sinds ik al een jaar onbestemde rugpijn heb, doe ik erg weinig. Nu weten we wat het is, dus kunnen we er iets aan gaan doen.
  En ballonvaren gaan we voorzekers nog een keer doen. Lijkt me echt magisch! Misschien iets voor de HeF-bijeenkomst 2006?

 53. Lijkt me een goed idee!!!! Zo mijn glas is leeg, ik ga me weer met andere dingen bemoeien…..

 54. Zo beste mensen, even een reactie uit Onlay….internetverbinding was verdwenen, daarom eerst weer naar de grotere stad om een nieuwe installatie-cd en inbelgegevens te regelen, nu werkt het weer….heerlijk om hier te zijn…Krek: het hele atelier is opnieuw geschilderd en ingericht bijna alles nieuw…prijs gaat na jou omhoog, dat begrijp je wel….woensdag is onze overbuurvrouw overleden de oude mevrouw….we hadden haar de vorige keer nog gezien, dus goed geprepareerd op condolance bezoek om de dochters te spreken, vandaag de begrafenis gehad, achter de kist door het dorp naar de kerk…heel bijzonder om zoiets mee te maken……
  ben lekker aan het klussen en het wordt toch leuk, niet te geloven…..na de vakantie komen de nieuwe foto’s op de site…..
  Ferry: het hout is niet gelukt; hij had alleen nog maar brocante…..ga nu ergens anders proberen….
  volgens mij heb ik weer wat gemist want de vlam is hier weer in de pan geslagen…thuis zal ik wel eens rustig terug lezen……ik mis wie er ingelogd zijn…is dat nieuw of ligt dat aan mijn laptop, zou niet kunnen eigenlijk, want ik gebruik hem ook in nederland….
  Roger, geef iedereen maar wat te drinken…..dat doen wij ook, we gaan 2 huizen verder eten bij L’Pere Jean, een leuk frans eethuisje…..misschien kom ik later nog even kijken…..
  ook nog even de groeten aan Frank S, Toos en ik hebben zeker 8 jaar gecrewd bij Ad Haarhuis en Henk Broeder…..en daar hebben wij jou ook ontmoet..kampioenschappen o.a in Arcen, Belfort etc….ik had al gezien dat je hier in frankrijk was neergestreken….leuk.

 55. @Schwep: Inderdaad: Hulsbeek in Oldenzaal.
  Wat de examenvlucht betreft: We gingen alleen maar kijken. Eigenlijk wilde/durfde ik helemaal niet zo goed. Maar de examinator overtuigde mij. Bovendien moest de ballonvaarder ook leren omgaan met passagiers.
  We zijn tot 910 meter gestegen! Dat schijnt erg hoog te zijn (mijn man was wel een beetje jaloers).
  Het was adembenemend – ik zag een band om de aarde. En het is volkomen stil, op het geluid van de brander na.
  De piloot is geslaagd.

 56. Beste Gregor,
  Ik ben zo’n 30 jaar geleden aan een vrij lage hernia geopereerd. Opgelopen toen ik mijn eerste (oude) huisje had gekocht en flink aan het klussen was geslagen. Zo’n hernia-operatie was toen nog 4 weken plat in het ziekenhuis en daarna ook nog maanden rustig aan. Dat is nu gelukkig wel even anders. Graag laat ik je weten dat ik sindsdien nog nauwelijks last van mijn rug heb en best zwaar kluswerk kan doen.
  Strekte bij je ziekenhuisopname! Toch wel in Frankrijk, hè? Het eten is hier natuurlijk ook niks in een ziekenhuis, maar wel heel wat beter dan in een Nederlands ziekenhuis.
  Fred

 57. @Txs Fred. Ik maak me niet al te veel zorgen. Het komt zoals het komt. Als ik maar weer gewoon kan volleyballen. Klussen kan me gestolen worden, dat kunnen anderen veel beter dan ik!

 58. En natuurlijk in Frankrijk! Ik ben geïmmigreerd en al sinds februari 2004 niet meer naar Nederland geweest. Wij wonen nu 100% hier.

 59. Gregor,
  Dat is nog langer dan wij. Wij zijn (als enige keer) in maart 2004 nog in Nederland geweest. En dat beviel niet echt. Op onze dochter na dan….. die zagen we graag eens terug.
  Fred

 60. Je mag wel Krek. zeggen, Fred. En dat jij het bent, staat er boven, dus die ondertekening is ook redundant.

 61. @Gregor: Ik houd me graag aan de nieuwe regels. Geen gespeel met namen meer. En je hebt gelijk, dat Fred eronder is redundant. Zo beter?

 62. Goedenavond allen, het café lijkt wel geretrostyled. Ik herkan de gasten nauwelijks.

 63. Ja Fred, je hebt gelijk, uiteindelijk moet je het toch echt zelf doen! Als je iets wil bereiken in het leven moet je het waar maken en niet blijven dromen.

 64. Ik weet niet WIE er is, maar het gesprek loopt niet echt. Ga ff elders kijken.

 65. goedenavond allemaal.
  krek: ik dacht dat jij je sterk maakte voor begrijpelijk taalgebruik… waarom dan dat voor de meeste mensen onbegrijpelijke ‘redunant’? Zeg toch gewoon overtollig.
  gertjan: café onherkenbaar? hoe kom je erbij…:-) schijnt een frisse wind doorheen te moeten met vooral heeeeele lange verhalen.

 66. Ja lekker, dromen. Gewoon een beetje realistisch zijn. Er moet tenslotte ook geld binnenkomen. Als dat niet gebeurd blijven dromen dromen.

 67. @RobertS: Wij zijn jarenlang “realistisch” geweest, maar er toch aan gewerkt om de droom waar te maken, als je werkelijk wilt lukt het!

 68. Tuurlijk monique. Dat zijn we dus ook aan het doen. HEt wordt alleen door Fred een beetje makkelijk voorgesteld. Als tekstschrijver maakt het niet zoveel uit waar je zit. Dat kan niet iedereen.

 69. Sorry, maar ik vindt de uitspraak ” als je wilt kun je je dromen waarmaken” niet erg getuigen van realiteitszin.

 70. RobertS: jij vindt het niet van realiteitszin getuigen, ik geloof in mezelf en in mijn gezin. Ik heb al vele ( soms onmogelijke ) dromen waargemaakt!

 71. Tuurlijk monique, Alleen als je 8 uur in een fabriek aan de lopende band staat blijft ht bij dromen.

 72. Als je achter de lopende band staat en je droomt is het de hoogste tijd dat je iets anders gaat doen!

 73. @ RobertS :: 09 april 2005 21:45: ik weet heus wel dat het niet gemakkelijk is, als je nog de kost moet verdienen. helaas denken heel veel mensen daar WEL te gemakkelijk over. als je echt hier wilt wonen, dan zul je echter een gedegen plan moeten maken. de economie is hier harder dan in NL, de minimumlonen aanmerkelijk lager. En iedere buitenlander is hier al een chambre d’hote, een camping of een internetbedrijf gestart….. ik zou dat niet zien zitten!
  (shit, wat knullig die micro-venstertjes voor een inhoudelijke bijdrage)

 74. Goedenavond,
  eh.. tja, wel wennen iets roepen zonder dat ik weet tegen wie. Vandaag heb ik Bob z’n kamer afgemaakt, televisie gemonteerd, afwerklijsten geplaatst etc., en nu maar hopen dat voorlopig de klussen weer gedaan zijn.
  Roger………… eh.. iedereen een rondje!

 75. Jawel Dineke. Maar ik ben al 14 dagen om 07:00 op en bezig. Beetje op dus. Vandaag de website een beetje opgefrist. En nu gaat de laptop echt uit. Ik ga naar bed met een boek.

 76. Goh, die Anton Heyboer. We hebben een werk van hem (een van heel heeeeel vele) boven de bank hangen.
  Ik gun het hem wel dat hij samen met de Paus in de wachtkamer van Petrus zit. Ik denk dat ze veel te bespreken hebben…

 77. Wedden dat je slaapt voor je de 1e bladzij uit hebt…slaap lekker.

 78. 22:21 was bedoeld voor RobertS
  (soms gaat het retetraag en inenen weer heel snel 🙁 )

 79. Wisten jullie dat al zijn bezit op naam van zijn vrouwen staat. Die zijn miljonair. En dat hij zelf hartstikke celibatair leefde…

 80. Heb de laatste docu met stijgende verbazing bekeken. Al die kamertjes, gangetjes, hokjes. En van bil gingen ze idd al lang niet meer.

 81. Lo Dineke (en Jeanne) nee niet gemetseld…het sneeuwde vandaag, hoe vind je die? 9 april, zucht…
  Voornamelijk de stallen hun weekelijkse beurt gegeven, schapen ontwormd, telefoontjes gepleegd en…natuurlijk begonnen vanmorgen met de kachel aan te maken.

 82. Ik hou wel van zo’n man. Niet dat van celibataire, maar gewoon…zijn eigen stijl, zijn eigen mening….al die verzamelde rotzooi. De reden waarom hij zijn vrouwen had, enz.

 83. Ja, koud was het. hè? Ik was vanmiddag op de fiets naar de markt en had erruge spijt dat ik mijn handschoenen niet aanhad. Vorige week ben ik verbrand!
  Enfin, Tim had net een vriend aan de telefoon die voorgoed in Griekenland woont. Daar is het nu 22 gr. Niet verkeerd. Vertelde en passant dat de kinderen daar een kleine 4 maanden (!) zomervakantie hebben.
  (ik wor’ gek)

 84. Din, ja alswel dat het me deze winter weer is opgevallen hoe vaak het pleurisweer is in griekenland, veel sneeuw toch ook ’s winters, had dat eigenlijk niet verwacht voor zo’n zuidelijk land.
  @jeanne, ja mooi hè zo’n eigenzinnig typ, daar “val” ik ook wel op.

 85. @Rem: Cor heeft wel wat van Anton in zijn jongere jaren.
  Kan hij tekenen?

 86. Ja Din, krijgen we dat verhaal weer…je begrijpt dat je de zoveelste bent die Cor met hem vergelijkt? En het schijnt dat hij vroeger wel goed kon tekenen ja…dus wie weet, als ie nou eens wat verf in het rond gaat vegen dat we dan gewoon op onze kont kunnen gaan zitten en lekker kijken hoe we binnûlopû…Zal het toch eens voorstellen. Hij wil er overigens geen vrouwen bij zoals eerder in ’t log werd gevraagd.

 87. nou dat maakt me niet zo uit (inconnue’s zijn natuurlijk altijd verdacht) maar meer dat je niet weet tegen WIE je het woord zou kunnen richten.

 88. Krek heeft in een halve dag z’n zin: het GeOH zit bij de Paus en hier denken we hard na over een zinnige conversatie. 😉

 89. Ja doe maar een sapje voor de schrik dan. Woon jij eigenlijk hier of daar? (heb het wellicht al eens gevraagd maar weer vergeten).

 90. Ik woon voor jou daar, en ga over 3 weken m’n handtekening zetten onder het contract voor een vakantiewoning in de Morvan.

 91. hoi remkuh, sorry van die blindoek, maar zal wel tijdelijk zijn zei de dokter…:-)

 92. Hé Kits, ook een drankje? Er is hier voorraad genoeg. Roger heeft een beetje optimistisch ingekocht.

 93. Ook al in de Morvan. Daar zitten er wel meer heb ik zo het idee (zit er goud?). Maar evenzo goed toch ernstig prettig dat je bijna halfHeF bent. Ik voel het tochten…

 94. Weet je wat het is…Roger heeft een dimmer geinstalleerd. En nu staat hij gewoon te zacht. Ik zie niks meer.

 95. gertjan: lekker, heb die andere alweer weggewerkt, was van een aardige buurman..

 96. halfHeF: dat klinkt mooi. De Morvan is lekker dichtbij als je nog veel op en neer wilt reizen.

 97. gertjan: fijn! is beginnetje he… tenminste, als fred zijn medewerking blijft verlenen, je begrijpt dat ik geen ruzie met hem moet krijgen…:-(

 98. En als Kits en ik willen tasten moet jij je er maar niet mee bemoeien.

 99. Fred: noem me nou toch gewoon Kits plies… zo lijk je me veel te gehoorzaam!

 100. oh shit, ik moet ruzie met K krijgen…. nou ja, vooruit dan maar

 101. lieve mannen: liever niet zoveel aandacht! dat gaat weer fout anders 🙁

 102. @Kits: als iemand van de zwijgende toeschouwers hier aanstoot aan neemt moet hij/zij zich maar melden.

 103. gertjan: voel dat ik toch beschadigd ben, ondanks mijn grote gueulle…

 104. gertjan: weet ik, maar die hele toestand heeft me dieper geraakt dan ik dacht, denk dat ik maar een tijdje moet verdwijnen en mijn eigenwaarde wer terugvinden.

 105. @Remke: nee, ik vind het maar niks.
  @Fred: ik vond de reactie op jullie nogal heftig en heb geprobeerd dat duidelijk te maken.

 106. Eigenlijk wou ik zand erover maar dat lukt me toch niet. Zo jammer…

 107. @Kits: dat klinkt ook nogal heftig. Maar er is inderdaad nogal wat gezegd. Maar wij zijn er ook nog.

 108. @gertjan: ik heb je goed gevolgd en in mijn ogen heel goed begrepen. en ik waardeer hoe je het verwoord hebt, iedereen gewoon in zijn waarde latend.
  @remke: ik vind het geen WIE ook maar niks en alleen daarom heb ik asiel aangevraagd

 109. gertjan: dat weet ik, maar het zit bij mij, het vertrouwen in lekker tikken wat je denkt is weg.

 110. en voor iedereen: ook mij heeft de hele affaire diep geraakt. ik ben behoorlijk aangeslagen. en om heel eerlijk te zijn: PISnijdig. ik zou willen dat er met 1 maat gemeten werd. ik kan er heel slecht tegen als dat niet zo is. mijn handicap ja… mijn jeugdfrustratie, zo je wilt….. maar het is wel zo.

 111. @Kits: vertouwen is het toch? OOk dat begrijp ik. Het gevoel van BB is watching is voor jullie eerder groter dan kleiner geworden.

 112. Zir er sterk over te denken toch maar weer Katholiek te worden… 🙂 die paus is zo oneindig tolerant…

 113. Welke paus? Van die dooie mocht helemaal niets. Tot schade van al die Afrikaanse AIDS-kinderen. Moordenaar.

 114. haha gertjan, dat BB kan ik nu echt mijn strot niet meer uitkrijgen hoor… en gaat niet alleen om hem, heb genoeg reacties gezien…

 115. gertjan: zag een ander stukje over hem, z’n goeie kant zal ik maar zeggen…daar refereerde ik beetje smalend aan, maar natuurlijk heb je gelijk!

 116. Ik word pisnijdig van het religieus terrorisme in deze wereld. En elke grote godsdienst heeft z’n kruis op dat vlak. Overal: het hele Amerikaanse parlemant terug van paasreces voor een comateuze vrouw, maar tegelijkertijd dagelijks tientallen jongeren in Irak als kannonnenvoer.

 117. ik denk dat daarin heel veel mensen het met jou eens zijn. alleen…. het helpt zo weinig.

 118. @Fred: klopt. Maar wist je dat in de USA het in sommige scholen not done is om over de evolutie te leren. Het is allemaal zo eng, en niet alleen bij de islam.

 119. weet ik natuurlijk., gertjan. USA heeft 2 kanten, waaronder een hele griezelige, en waaronder die andere van de weeromstuit ook heel griezelig dreigt te worden….. is mijn gevoel

 120. Ach, gaat het ergens over, geen publiek meer. Krek waar ben je?

 121. Iedereen mag van mij geloven wat ie wil, maar val er anderen niet mee lastig, en laten we allemaal tolerant en ruimdenkend zijn. Daarom viel ik over die casuele opmerking van Kits denk ik. En kijk hoe hoog het me zit.

 122. @gertjan: ik denk dat het een hele rij mensen hoog zit. en zo niet….. het zij zo

 123. Nou ja, en nu nog de dag des Heren ook. Dicht die tent Roger. Vandaag moeten we lijden. Trusten allen.

 124. Wel te rusten, inderdaad. Grappig te zien wat zo’n dagje zonder WIE los maakt. Het overall effect bevalt mij prima. Overigens is het bij de Paus veel gezelliger dan hier. De biechtstoel kan al meteen bogen op méér reacties dan RF. Willem en Monique, het is jullie gegund!

 125. Maar hoe stiekum is stiekum? Zoals ik al zei: WIE laat zien wie ingelogd is, niet wie in het café jouw bijdragen leest. Je loopt dus hoe dan ook het risico dat je een halve dag moet wachten op een reactie.