253 reacties op “Chez Roger & Françoise,maandag 30 mei

 1. …en de discussie..zij woedt voort.
  Ik ben bang dat vele Nederlanders zich laten leiden door het ‘Nee’ van Frankrijk.
  Ik heb heeeeeel lang getwijfeld, maar durf nu best mijn nek uit te steken en te zeggen dat ik denk dat een ‘Ja’ beter is. Zijn anders niet al die Europese jaren voor niets geweest? Je kunt iets dat, mede door Nederland, op de rails is gezet toch niet plotsklaps afstoppen?
  M.i. stemmen veel mensen nee om de verkeerde redenen.

 2. Môgge allemaal vanaf een half bewolkt Corfoe. Roger, snel even een cappuccino. Vanavond terugvliegen, daarna lees ik wel een keer bij.
  Heb in ieder geval aan de voet van de meteora tot mijn verbazing een hotel met de naam France zien staan… Uitleg komt nog wel.
  CU.

 3. Ik hoop ook dat het droog is zondag, wij hebben dan wel geen marche de puces, maar wel een bbq van school, lekker buiten bij plan d’eau van Marigné-Peuton. Vorig jaar was het op dezelfde bbq droog en heet en madelief was ziek…

 4. @ Dineke: ja stemmen is denken, lamaar. Wie kan de europolitici serieus nemen, die tegenstemmen om hun eigen pensioen te betalen? Het is waar, het is stom ze zo’n vraag te stellen, of ze minder willen verdienen. Maar nu betaalt de Euroburger hun pensioen. Die ze gekozen heeft en waaraan ze hun bestaan danken. Ze stemmen tegen om de onzin van het heen- en weergereis tussen Brussel en Straatsburg te stoppen en in het vervolg nog slechts in Brussel te vergaderen… de Euroburger betaalt die onzin toch wel. Stel je voor dat het Nederlandse parlement besluit heen- en weer te reizen tussen Den Haag en Amsterdam, omdat het voor veel buitenlanders moeilijk is te begrijpen: Den Haag politieke hoofdstad, Amsterdam hoofdstad van Nederland.
  En dan: Europa één? Schiphol droomt ervan met de KLM-Airfrance groot te worden met de HSL en Parijs… maar vliegveld Lyon heeft vergaande plannen om in samenwerking met de Parijse vliegvelden groot te worden – met de TGV 1,5 uur van Parijs, Schiphol 3 uur. Ergens moet de zaak ontsporen als dat zo doorgaat.

 5. En ook goedemorgen vanuit Florida. Alwaar het vanwege de jetlag nog heeeel vroeg is en bovendien Memorial Day, de dag waarop men eer betoont aan de strijders voor de geweldige USA! Hoorray.
  Ik heb gezien dat de Fransen tegen de grondwet hebben gestemd. Dan laat het Nederlandse oordeel nog weinig te raden over.
  Doe maar een echte koffie, Roger. Die bruine pies die ze hier koffie noemen lijkt nergens op.

 6. En toch is Ja stemmen beter. Beter dan wat er nu is. Niet Ideaal maar toch. Ben bang dat de meeste mensen niet verder kijken dan hun eigen regering.

 7. De twee voorbeelden geven aan hoe de europolitici denken, de laatste hoe er ondertussen nationaal succesvol gelobbied wordt.
  Maar als we nu voor de nieuwe Grondwettelijke voorstellen stemmen moeten, omdat ze beter zijn dan de bestaande accoorden, dan is men destijds dus accoord gegaan met de verkeerde overeenkomsten? Dat klinkt alsof je even niet hebt opgelet, en in het bedrijfsleven kun je het dan verder schudden met je carrière… behalve als je je fout als positieve mogelijkheid tot verandering erkent!
  Dus de grondwettelijke voorstellen zijn mankerend, maar minder dan de voorgaande besluiten die we hebben genomen… klinkt gammel.
  En destijds zou men niet de uitbreiding van de EU voorzien hebben? Dat zou nog dommer zijn!
  En inderdaad, als de mensen niets meer hebben om hun ongenoegen te uiten stemmen ze over iets anders gewoon tegen. Want ze zijn het zat, maar alle wapens zijn al naar het middenoosten verkocht zodat ze democratisch een revolutie willen. In Frankrijk is Chirac destijds alleen verkozen omdat de Fransen nog niet zo gek waren om Le Pen tot president te kiezen. Ondertussen vraagt men hier in de Bouches du Rhone /PACA de departementchef Vauzelle, een Lepenner, gewoon naar z’n mening omdat hij de plaats van Le Pen inneemt die enige regulaire foutjes heeft begaan… de democratie van politici die doen wat ze willen hangt op het randje van de afgrond, maar ze geven veel geld uit om de val in het ravijn te voorkomen – aan een vangrail.

 8. Ik ga “om al de verkeerde redenen” NEE stemmen:
  * ik baal van de euro,
  en bovenal:
  * ik kan dat gezicht van Balkenende niet meer zien!!

 9. Meneer Meijsing, uw verhaal heeft een hoog zeepkist gehalte en getuigd van weinig realiteit. De woorden bla-bla komen spontaan in mijn op. Een politicus zou het niet beter kunnen. Ooit een loopbaan in de politiek overwogen??

 10. Dat bedoel ik nou: mensen nemen de politici serieus, maar wie geen politicus is verwijt men met eenzelfde argumentatieniveau van bla-bla.
  Maar de feiten van het vliegveld van Lyon zijn echt, helaas, evenals de beide voorstellen en het verkiezen van Chirac met 82% van de stemmen. Men bestuurt het land vanaf een zeepkist, gesponsort door eau de Cologne.

 11. @Pd: Doorgaans kan ik uiterlijk en innerlijk goed scheiden…Het feit dat “ik hem niet meer zien kan” heeft dan ook als achtergrond “ik ben hem zat”.

 12. Ik ben Balkenende zat, met zijn starre argumenten, zijn Zalm-na-gepraat, zijn onechte “ontspannen” lachje, zijn lege normen-en-waarden-stokpaardjes….
  Misschien moet hij het over 10 jaar nog eens proberen.
  Maar nu vind ik dat hij plaats moet maken voor een socialer Nederlands beleid.

 13. Typisch voor Balkenende is zijn uitspraak, biertje in de hand, terugkomend in het vliegtuig van de Shoah-herdenking in Israel: ‘dat de Nederlanders niet zo negatief moeten zijn’ – ofzo, zie Volkskrant dd.
  Met een biertje in de hand beoordeelt hij het land… Chirac, als we de satire mogen geloven, doet al jaren niet anders –
  Ondertussen mooie beelden van A* met grachten en fietsende Hollanders die in verhakselt frans de journalisten te woord staan over het ‘non’… (TF1 en TF 2)

 14. @pd: ik zie dat we al je denkbeelden al in je dagboek kunnen lezen, dus waarom moet dat hier opnieuw? Wie geïnteresseerd is, kan toch beter daar met je discussieren, toch?

 15. Een grote borrel graag het is oorlog in perpignan, de zigeuners gaan de arabieren te lijf. 50 auto’s in de fik een paar dooien en grote groepen zigeuners komen deze kant op.Ga maar eens naar mijn berghutje.
  Europa ? sluit de grens en strenge controle.

 16. Oohhh…nu zie ik het pas ik bedoelde natuurlijk ambities
  Tsja..lange werkdag en een tas vol na te kijken examens (waar ik echnie meer aan begin “fenafend”)

 17. Ja heerlijk, chaos en pastisje graag (is hier op nl). Straks heb je 8 weken vakantie toch? Het enige voordeel geloof ik van werken in het onderwijs…

 18. Ja, Rem…voor het slaris en de wardering hoef je het niet te doen…en zoals ik al eerder zei: het begin van de vakntie..daar hebbie echt nix aan: dan ben je ziek of te moe.

 19. We hebben nog niets gepland.
  Wil wel een paar weekjes kamperen (maar dan moet er iemand op de kat en de kippen passen – en de tuin bewateren) en ik wil nog een paar daagjes naar Engeland. Voor de rest…

 20. @Krek.: ik weet dat ik een brilletje nodig heb, maar kan het ook zijn dat de belettering op je site wat aan de kleine kant is?

 21. VIRUS??????? Wie kan mij raden….Ik zet thuis mijn computer aan en haal mijn post op via Outlook Express, de mails van vandaag komen binnen en de rest is verdwenen, het waren er ongeveer 200 die nog niet geselekteerd of opgeruimd waren….ja, nu wel dus….ik snap er niets van….heb ik iets verkeerd gedaan of????? wie weet mag het zeggen…..

 22. @Dineke: welke site? Meestal is het html. Dat kun je groter maken door op alt+ te drukken (bij Apple).
  @Frank: waar stonden die mails? Op je computer of op de server van planet?

 23. Misschien per ongeluk weggegooid? Kijk eens bij ‘deleted messages’. Wie weet staan ze er gewoon nog in. Verder kan ik je niet helpen met Windows-meuk. Waarschijnlijk heeft Planet ook nog een back-up, trouwens.

 24. Is het een Provençaals rood wijntje? De caves hier (en Provence) maken ook superlekkere prikkelwijnen à la methode champanoise, die ze zo niet mogen noemen vanwege de bizarre regeltjes – maar die niet de smaak hebben van 1000 km vrachtwagentransport – en niet de prijs van prestige en diesel verrekenen.

 25. ik weet zeker dat ik niets verwijderd heb en per ongeluk verwijderen van 200 emails gaat niet zo maar…ik kan van mijn andere computer ze wel weer overzetten….maar ik vraag mij af of er een virus of een ander grapje in is gekomen, of dat misschien bekend is bij iemand dat er zoiets rondwaart op het net

 26. @Dineke, die met RAM ja.
  @Frank, weg is vaak definitief weg bij computers. Het is als eens meer gezegt hier. Regelmatig een backup maken. Ik ben ook al eens een keer al mijn afspraken voor de komende 6 maanden kwijt geweest. Balen is dat.

 27. Monday, bloody monday…..
  naja..nog 1 dag en dan hen ik weer weekend…voor mijn gevoel dan. Dan ben ik over het zwartepunt van de week heen: alle brugklassen achtermekaar. (Soms bid ik wel eens: laat deze beker aan mij voorbij gaan…)

 28. @Misslondres: chips au vinaigre? Yegggh, t’es bien adaptée alors!! Au gout anglais, je veux dire. (pas d’accents, je m’excuse)

 29. Frigidaire, au réfrigidaire! Le Frige, c’est un mot apparue dans le français à l’issue d’un marque des refrigidaires populaire. Typiquement français: plakband is Scotch, nommé après la marque.

 30. Freud heeft overal wel wat over gezegt, niet altijd even bemerkenswaard. En waar hij in z’n geschriften onduidelijk over was, hebben z’n aanhangers er wel een analyse van gemaakt. Dus ook hierover zal er wel psychologische juresprudentie bestaan.

 31. yep, t’as raison Erik.
  Mais c’est frigidaire et réfrigerateur. Ou Frigo pour les intimes.
  Sinon je mets du sirop de cassis dans ma bière brune aussi -comme là bas, Guinness and blackcurrant-

 32. Ja, maar Maggi kun je ook kruidensaus noemen, of, Zwartezoutsaus. En potters zijn dropjes. Als je in het frans om plakband vraagt, vraag je om het merk, zelfs als het om een rolletje van de Monoprix gaat.

 33. Neen, Erik (let op de laatse -n, Krek. Nadruk!)
  Kruidensaus is niet hetzelfde als maggi. Ook de soeparoma van California wordt maggi genoemd.
  En Potters: van hetzelfde laken een pak.

 34. Mijn repliek bedoelde ik ook luchtigjes. Dat heb ik vaker, dat men het dan serieus neemt. Of er niets meer van begrijpt. Daarom ben ik ook naar Frankrijk gegaan: dan is het moeilijker om gevat te antwoorden -want moet dan in het frans.

 35. Bonne nuit, la Miss!
  @Erik: het komt in alle talen voor. pocket boek (was een merk!), geodriehoek… iets kopiëren in het Amerikaans: to xerox. type-ex voor correctievloeistof (weet je nog: met de typemachine?). Dus niet typisch en/of exclusief Frans.

 36. Ook een reden om te emigreren. Dat mensen dan denken dat je mislukte pogingen om gevat te zijn aan het taalprobleem te wijten is. Een hele uitkomst, lijkt me.
  OK, nog één tekstje voor het brood. Later!

 37. Heerlijk toch? Zo’n kroeg? Je leert nog eens andere mensen kennen!!
  Ja! Dit is mijn glas! Wacht…ik houd ‘m wel ff bij…

 38. Ik ga eens op de site van de petite anglaise neuzen: een site vinden waarop leesbare teksten met wat body staan, dat is een naald in een hooiberg. Of tenminste als men niet een ‘fou du web’ is.

 39. Dank voor de reacties, misschien moet ik inderdaad nog meer back-ups maken…..maar ik vergeet het nog wel eens….welterusten ……

 40. Kijk, Dineke, die actualiteiten. Als ik de klere-oorlogsdreiging van die Chinezen lees dan denk ik: zolang heeft China zich afgesloten voor elke raisonnabele geste richting mensenrechten, stijden tegen dictatuur en communisme – en nu ineens, als men ze een haar dreigt te krenken, spuugt ze vuur en vlam.
  Misschien een provençaalse opvatting. Ik koop ook mijn t-shirts voor vijftig eurocent. Maar alleen om dat die mogelijkheid geboden wordt en, dankzij de mogelijkheid, mijn salaris op die economische toestand is afgestemd.
  Maargoed, ik kan niet schrijven, denken, en interpunctie, nooit van gehoord. Het kapitalisme heeft al zijn krediet allang verspeelt en de beste argumentatoren bevinden zich aan de linkerkant van de opiniestreep – of van de Seine.

 41. En dat is het dus, niemand die zegt, hé China, wat doe je nou? Sinds decennia je muur afbreken en als men dan bezwaar maakt, in de contramine?
  Glas alweer leeg. Dat krijg je van je liberaler dan liberale opvattingen.
  Voila. Rooogèèè`rrrrrr!!!!! BIJVULLEN – s’il vous plait. On ne rigole pas, on vousvoye. Vousvousvoye, Voevoevoe, zoiets.

 42. Dat bedoel ik dus Dineke: verzin zelf eens iets om te glimlachen over de Chinese Draak die we voorgespeelt krijgen? Hear-hear. Ondertussen op de radio (tv-satelliet astra), op NDR Kultur een Ton Koopman versie van symfonie KV 543, onhoorbaar, weer iemand die Mozart niet begrepen heeft. FF wat aan doen, en de versie van Harnoncourt met het Cgb opzetten. Zo terug!

 43. Zit ik de steekmuggen van me af te slaan met me laptop op me provencaals terras.
  Moet je luisteren. Ze hebben me vandaag uitgemaakt voor het nijlpaard onder de politici, nee, het slechtste jongetje van de klas, nou, drink er dan nog een?!

 44. eh ja, denk ut wel gertjan, maar mijn zomrjurkje zal wel te kkkkkkkoud zijn!
  en rem, eh… kan het ook allemaal niet zo volgen dus hak er zomaar in…

 45. ron. en gertjan: ben ik gelukkig ook al weer terug! mijn aardbeien en kersen worden nu gegeten door de buurt, heb smorgens vroeg nog een lekkere portie geplukt, zit ik nu heel nostalgisch te eten…

 46. Avond allemaal, kom ook nog even een afzakkertje halen.
  Kitty alles klaar voor donderdag ?
  Wie is nou de provençaalse Erik?

 47. Coco is stamgast, rik. Jij kwam zomaar ineens weer ’s aanwaaien.
  @Coco: Erik is een ouweh.. eh, oude bezoeker die zomaar ineens weer ’s kwam aanwaaien.

 48. Ik ben a-politiek, kijk maar op m’n site, waar ik nu de nee-stemmers voor sukkels uitmaak. Maar vooral was/ben ik tegen vanwege de show die gemaakt wordt, op een gegeven moment zaten de politici hier werkelijk te schreeuwen als dictatoren met hun voor-argumenten. Of meer bedreigingen. Deed denken aan je-weet-wel wie. Politiek interesseert me niet. Ik probeer een glimlach aan te halen, niet meer, niet minder. Een glimlach bij het wereldnieuws waar toch niets aan te doen is als je niet in een verlengde Hummer rondrijd.

 49. hoi Coco! Je mist hier niets denk ik..:-}, zit op een laptop van vriend, mis m’n grenasje, maar verheug me op bruiloft natuurlijk!

 50. gertjan: witte kersen??? ik heb ze wel met een beetje wit kantje, overigens heerlijk zoet hoor.
  krek: wat moet jij nou met een man in bed?

 51. @Krek: dat bedoel ik nou. Maar je moet de humor zien. En dat is, blijkbaar, niet voor iedereen weggelegt. Alleen voor professionals…

 52. Gertjan heel simpel, 500 gr kersen fijn maken in een wekpot met 1 liter eau de vie, een staafje kaneel en wat coriander. laat dit 15 dagen staan.
  Na 15 dagen de jus zeven in een andere wekpot en deze vullen met rijpe kersen, 150 gr suiker (voor 500 gr kersen).
  Dit een maand laten staan.

 53. humor moet uit je tenen komen, anders begrijpt niemand het, zeggen dan dat het scherts is ofzo, wat ook al weer fout valt…. moeilijk!

 54. fonaldus: en… wat doe je ermee?
  ik neem me al jaren voor een kersenfeest te organiseren maar ik mis altijd de oogst!

 55. Ja, ik lees allemaal sites daarover. Kun je zelf maken en dan maar laten pruttelen. Ik heb geen buren zal ik maar zeggen.

 56. hm coco, hier nee DAAR waar ik woon zijn mensen met een soort stookverunning die van jouw fruit drank stoken, sta je een deeltje af en krijg jij je prune, poire en misschien ook wel kirsch….

 57. @Remke: kijk aan jou heb ik wat. Calvados en Cognac gaat wel ongeveer hetzelfde. Daar wil ik ooit meer over weten.

 58. Kitty, Gertjan, Ronaldus maar het is van heel ver te ruiken.
  Kitty klopt, alleen deze vergunningen worden niet meer afgegeven.

 59. er zat bij ons een diep gat in de grond, achterin het terrein, ouwe diepvrieskist enzo, was voormalige stookruimte! enfin, weet er ook wel meer over maar ga nu afnokken. misschien tot gauw, slaap lekker allemaal!!!

 60. Mijn fruitbomen zijn voor een groot deel welvarend dankzij de uitstoot van de fosse-septique, du coup, prefereer ik de vogels boven eigen (re…) – consumptie. Iemand daaromtrend enige revelaties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *