De bende van de rode rots

Het is zeker niet de bedoeling om hier een uitputtende verzameling aan te leggen van alle Hollanders die zich met meer of minder succes in Frankrijk gevestigd hebben, maar soms kom je er een stel tegen dat zich – in ieder geval online – heel aardig weet te profileren. Logisch, want Maartje (49) en Ruud (45) zijn – volgens eigen zeggen – broodschrijvers. Zij verhuisden in 2006 naar Frankrijk met hun kinderen Halldor (9) en Deirdre (6). En zo te zien hebben ze nog geen spijt. Hoewel…

“Maar de werkelijke reden (om naar Frankrijk te verhuizen GH) was dat we een beproeving zochten die ons zou losweken van het kunstmatige en voorspelbare leven in Nederland. En, als je mijn verhalen leest dan zul je ook tot de conclusie komen dat die missie is gelukt.” Dat belooft wat.

De site stelt niet teleur. Er staat een mooie lijst op met tips voor mensen die willen emigreren, zeer leesbare columns (netjes elke maand één), allerlei achtergrondinformatie over het leven in Frankrijk en eerlijke verhalen over hoe verwachtingen bijgesteld en onverwacht geluk gevonden worden. Wat mij betreft een blijvertje in de favorietenlijst.

Reacties zijn gesloten.