De profundis

Het is zo ver! Ze hebben me door. Vanmiddag stonden er ineens twee agenten op het pad met bovenstaande ‘convocation’. Of ik me morgen om 15.00 uur maar even wil vervoegen op het politiebureau. Ik heb meteen even gebeld waar het morgen over gaat, op dat bureau. En ja hoor: mijn activiteit Immogo. Al die investering in tijd, geld en reclame heeft toch wat opgeleverd. De concurrentie is nu zo ver dat ze de politie op me af sturen omdat ik makelaartje zou spelen. Het moet een makelaar zijn die me tamelijk goed kent, want oom agent stelde per telefoon al een paar vragen die blijk gaven van inzicht in mijn situatie. Ik vraag me af of ik het recht heb te weten wie de klacht tegen mij heeft ingediend. Morgen na het bezoekje aan de politie meer over mijn belevenissen. Hebben ze ADSL in het cachot?

[update]
209 views al! Een beetje sensatie doet wonderen. En ik, sukkel die ik ben, vergeet helemaal de link naar de schuldige site!

[update]
Hier even mijn laatste belevenissen, zoals ook in de reacties hieronder vermeld:

Nou, ik heb ze alle informatie gegeven die ze vroegen. Ik weet nu dat er een aanklacht tegen mij is ingediend door de centrale vereniging van makelaars OG van het departement, op instigatie van een makelaar in Louhans (ik zag zijn kaartje aan mijn dossier geniet). Mijn activiteit zou onwettig zijn omdat ik ondersteuning biedt aan het tot stand komen van OG-transacties in de breedste zin van het woord. Dit is voorbehouden aan mensen of organisaties die in het bezit zijn van een carte professionelle of die werken voor iemand met zo’n kaart. Met uitzondering van ‘de pers’.
Tja. Ik ga er hier maar niet al te diep op in wat ik nu van plan ben te gaan doen. Der Feind hört mit. Maar vanzelfsprekend ben ik niet van plan om te stoppen met Immogo. We wachten eerst maar eens het oordeel van Justitie af. Dan zien we daarna wel verder. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat het makelaarsbastion hier zijn best doet nieuwe, innovatieve spelers uit de markt te drukken, om de bestaande (prijs)structuren te beschermen. Dat de gevestigde orde in een justitiële strijd meer power heeft dan ik, is ook geen verrassing. Ik ben maar een simpele freelance reclamemaker. Maar wel strijdvaardig en altijd in voor een avontuur. We zullen zien wat dit allemaal oplevert.

Reacties zijn gesloten.