De TOP is bereikt

Joepie! We staan in de Volkskrant! Dat wil zeggen, in het VK Magazine. Geinig hè? Ik was natuurlijk al enige tijd op de hoogte, vanwege het interview. Het nieuws brandde in mijn zak, maar ik wilde toch de publicatie afwachten. Ben wel nieuwsgierig of deze vermelding extra bezoekers gaat opleveren. En wat voor! Allemaal van die linksige, redelijke, genuanceerde en realistische Volkskrantlezers? Oh jee, daar heb je er al een paar…

*maakt ironisch-nederige buiging*

Welkom, Welkom! Webloggers Dineke en Krek. van Hollandais en France heten je van harte welkom! Treed binnen in ons nederig weblog. Kijk rustig even rond en let niet op de rommel. Je bent hier op een site over Frankrijk. Dat is niet eng, want ondanks onze francofilie zijn we cool & relaxed. Wat kun je hier allemaal beleven? Een kort overzicht van de mogelijkheden:

1: vragen stellen: klik op FORUM. De rest wijst zich vanzelf.

2: Converseren: voor een goed gesprek ben je welkom in het virtuele en elke dag opnieuw geopende café Chez Roger & Françoise, waar je je liefst even netjes voorstelt voor je je tussen de stamgasten begeeft en je zegje doet.

3: reageren: Je kunt naar hartelust ‘comments’ plaatsen bij de andere onderwerpen, bijvoorbeeld als je iets wetenswaardigs weet over Franse Humor, over het Stripfestival of een ander hier besproken onderwerp. Hou het dan wel graag bij het desbetreffende onderwerp. Afdrijven mag. Maar raakt het kant noch wal meer, ga dan liever voor anker in het café.

4: zélf een artikel plaatsen: dit is tamelijk uniek voor een weblog. Aan plaatsing gaat overigens wel een keuring vooraf. Het stukje moet over Frankrijk gaan, een link naar een relevante site bevatten en in redelijk begrijpelijk Nederlands geschreven zijn. Bovendien moet het algemeen nuttig zijn. Reclame voor de nering van de schrijver is dat meestal niet. Tenzij het de nering van de webmaster is, want die is nu eenmaal de webmaster. Quod licet Jovi, nietwaar?

5: LEZEN!; natuurlijk! Gewoon stukkies lezen, klikken op …verder lezen en verder lezen. En als je alles gelezen hebt, dan lees je door in het archief. En als je dat uitgelezen hebt, dan klik je gewoon naar onze oude site. Daar staan nóg ruim 700 artikeltjes over Frankrijk. Of je klikt naar het klikparadijs van onze linklijst, waar bijna alle ooit op het weblog behandelde onderwerpen verzameld staan.

Enfin. Tot zover de algemene introductie. Als je meer van ons en onze stamgasten wilt weten, klik dan op links links. Andere vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar redactie@en-france.nl. En in de tussentijd: Amusez-vous bien!

Reacties zijn gesloten.