Fijn op vakantie in de Haute Saône


De reclame en de werkelijkheid.

Kijk nou. Een mailtje van Zwaan:

Hallo Krek, Gregor,

Met enige aarzeling schrijf ik dit mailtje.
Al gedurende een week of zes probeer ik duidelijkheid te krijgen in een ingewikkelde situatie. Heel in het kort gaat het over een conflict waarbij wij onze rechtmatige borg niet terugkrijgen van Franse verhuurders.
Deze verhuurders zijn kennissen van Tim van Vooren, een Chambre d’Hote verhuurder in de Haute Saone. Tim heeft zich vanaf het begin
van de huurafspraken als tussenpersoon gepresenteerd (en ook voorschot en borg betaald gekregen). Via diverse wegen proberen wij nu in ‘normaal’ contact te komen met de verhuurders (mails/faxen/brieven), maar zij reageren niet.
Tim reageerde soms wel, maar zeer onbeschoft met oa dreigementen aan ons adres. En niet van plan mee te denken.
Op het Frankrijkforum.nl is eea behoorlijk ge-escaleerd. Mede door hulp van de moderator… Op het Frankrijkforum.nu blijkt ook daar de moderator een goede bekende van Tim te zijn. Je zou er paranoide van worden… Ik heb nu ook op HEF een berichtje geplaatst in de hoop dat er nog tips loskomen.
Het gaat om een bedrag van 300 Euro, en dat is natuurlijk de moeite van een jurische weg niet waard, maar ondertussen loopt Tim met ons geld weg, en iedereen met hem. En daar zit wat mij betreft toch wel wat onrecht.

Goed, ik hoor het wel.
Voor meer informatie kun je me altijd mailen of hier kijken. En mocht je hier helemaal geen zin en tijd voor hebben, dan kan ik me dat ook voorstellen.

Groeten, Zwaan Stam

Beste Zwaan,

HeF is voortgekomen uit onvrede over het geschifte discussieer- en poetsgedrag van FF, dat geen enkele ruimte laat aan mensen die in alle redelijkheid willen discussiëren. Wij bieden hier dus graag een platform voor mensen die daar onheus behandeld worden. Ik plaats daarom je brief en de link naar jouw site, waar je de discussie met de eigenaar en Tim uitgebreid documenteert. Voor mij als objectieve buitenstaander is duidelijk dat je niet gekregen hebt wat je beloofd is. Er was geen zwembad (noch sauna) en het beloofde zwemwatertje was de boezem van de molen, vol algen en drab. Verder was er geen slaapzolder, zodat jullie in een tentje moesten bivakkeren en lijkt me de molen aan een flinke onderhoudsbeurt toe.
Al met al lijkt mij dat reden genoeg voor een fikse korting op de toch aanzienlijke huursom. Dat de verhuurder en zijn bemiddelaar vervolgens allerlei huurdersfouten gaan zitten verzinnen om jullie zelfs je borgsom niet terug te hoeven geven, is een gotspe. Ze denken kennelijk dat de aanval de beste verdediging is. Het is jammer dat Tim, die zich bemiddelaar noemt, niet heeft gekozen voor een bemiddelende rol, maar juist heel duidelijk de aanval kiest. Tot en met dreigementen aan toe. Een goede reden voor veel vakantiegangers om met een grote boog om de Haute Saône heen te rijden en in ieder geval alle bedrijven waar Tim bemoeienis mee heeft links te laten liggen.
Ik denk dat je naar je 300 euro kunt fluiten. Met dit artikel heb je in ieder geval de genoegdoening dat je plaaggeesten er niet ongemerkt mee weg komen. Je pagina met uitleg is nu voor iedereen die naast FF ook HeF bezoekt (en dat zijn er heel wat) gewoon te vinden. En commentaren van voor en tegenstanders worden hier niet gepoetst.

UPDATE!
Ze zijn het zó zat, dat gezeik met die watermolen! Zeer fraai gerestaurerd (sic!) en ook geschikt voor de verhuur. Jah.
Er staat geen prijs bij, maar wellicht dat Tim – zeker na deze gratis reclame – uit zijn verkoopcommissie straks die 300 euro schuld kan terugstorten aan Zwaan?

Reacties zijn gesloten.