Frankrijk valt voor Nederlandse cultuurrrrrr

Ja, wie denkt dat de Fransen snobs zijn die hautain en uit de hoogte langs hun neus uit hun ivoren toren neerkijken op dat stelletje bataafse barbaren, heeft het mis. Nederlandse cultuur is zeer populair in Frankrijk. Niet alleen moderne kunst, designmeubels en André Rieux (van wie ze waarschijnlijk denken dat hij Frans is) maar nu ook Gooise Vrouwen! Ja, inderdaad, onze eigen knuffelmiljonaire Linda de Mol gooit hoge ogen in het Franse. Iede stuurde mij het volgende persbericht (waarvoor dank):

De tv-serie Gooische Vrouwen is maandagavond ten doop gehouden op de Franse zender TF1 en trok een gemiddelde van 2,3 miljoen nieuwsgierigen. Dat bleek woensdag uit de kijkcijfers. De score zorgde bij aanvang van aflevering 1 voor een marktaandeel van 26,6 procent.
De Franse kijkers kregen in een keer drie afleveringen voorgeschoteld, die vanaf 22.30 uur achter elkaar werden uitgezonden. “Die eer heeft een Nederlandse serie nog niet eerder gekregen in Frankrijk”, aldus een woordvoerster van tv-producent Endemol woensdag.
De eerste aflevering van de reeks, die in Frankrijk als ‘Jardins Secrets’ te boek staat, had flinke concurrentie van de crimi ‘FBI portés disparus’ en ‘Les nouveaux voisins’. Toch steeg het marktaandeel zelfs nog gedurende de avond naar 31,6 procent (00.10 uur).
De afleveringen van Jardins Secrets met ‘Cheryl, Martin, Claire, Anouk et Villemine’ zijn ook via de website te zien.

Misschien leuk voor alle fans die aan de hand van de reeds bekende dialogen hun Frans willen ophalen, want de serie is natuurlijk nagesynchroniseerd.

Reacties zijn gesloten.