Fransefilms over Franse films

Ik begin deze bijdrage met een citaat:
“Fransefilms.nl is een weblog over Franse films, die wordt bijgehouden door Martijn Joosse. Ik ben deze site begonnen omdat ik een nog immer groeiend aantal Franse films gezien heb, en mijn ervaringen daarmee graag wil delen. Ik studeer Franse taal en cultuur, en ben erg geïnteresseerd in alles wat met Frankrijk te maken heeft.”
Een kerel naar ons hart, die Joosse. Vooral ook omdat ik met eigen ogen heb vast kunnen stellen dat hij behoorlijk productief is, zodat je elke keer als je weerkeert op zijn site nieuwe recensies aantreft. Martijn is een goedmoedig recensent, die misschien iets venijniger zou kunnen zijn. Maar wellicht is hij begonnen met zijn favoriete films en komt hij later toe aan films die hem teleur stelden. Tussen twee haakjes, mijn eigen laatste franse films waren Buffet Froid (door vrienden opgehemelde tegenvaller die mij zodanig ergerde door zijn stijf volgehouden absurde humor (na tien minuten niet meer absurd en dus niet grappig) dat ik hem niet uit kon zien), Les Apprentis (lollig niemandalletje met aan het eind een keilief optreden van Marie Trintignant, die in een paar minuten alle voorgaande acteerprestaties doet verbleken (of zou dat zo voelen omdat je weet hoe het met haar afliep?)) en AngelA (leuk voor als je kunt lachen om Jamel, wat ik kan). En jullie?

Reacties zijn gesloten.