Gites au Château de Prety en Bourgogne

Pierre, een goede kennis van ons, heeft een jaar of tien geleden een kasteeltje gekocht en dat zo goed als eigenhandig stukje bij beetje opgeknapt. De meeste tijd heeft hij tot nu gestoken in de bijgebouwen, waar hij drie luxe vakantiewoningen heeft gebouwd. Zo veel mogelijk in oude stijl, met dus de originele broodoven, oude kachels en tomettes op de vloer. In de gîte in de oude stal is zelfs de originele ruif blijven zitten.

Pierre heeft een goede smaak qua inrichting, al is hij van huis uit landschapsarchitect. Dat kun je overigens goed zien aan de tuin, die op klassieke wijze symetrisch is vormgegeven, met terrassen en een heerlijk verwarmd zwembad.

In de oude schuur is een concertzaaltje gecreëerd, met ruimte voor een mannetje of 100 aan publiek. Afgelopen zomer had Pierre een familie op bezoek waarvan een van de zonen een verdienstelijk semi-professioneel tenor is. Hij gaf een klassiek recital op het terras, terwijl zijn broer binnen de vleugel bespeelde. Een magische sfeer.

Pierre vindt sowieso dat het ‘Château de Prety’ net als in de 19e eeuw een publiek bezit moet zijn. Daarom organiseert hij regelmatig soirées voor een brede vriendenkring, en klopt ook de gemeente nooit voor niets aan als ze iets willen organiseren in het kasteelpark.

Kortom, een perfecte plek voor een bijzondere vakantie.

Pierre heeft net een nieuwe site, waarvan ik de vindbaarheid probeer te vebeteren. Daarom ben ik altijd op zoek naar partner-sites om links mee uit te ruilen. Interesse? Mail me maar via de knop in de balk bovenaan de pagina.

Reacties zijn gesloten.