Golfen voor iedereen in de Limousin

Het stikt in Frankrijk van de campings en chambres d’hôtes in Hollandse handen, maar Nederlandse Hotel-Restaurants annex golfclubs zullen er niet zo veel zijn. Er is er in ieder geval één, in het Parc Naturel Régional Limousin-Périgord. Daar staat het Hotel***Restaurant Golf de Saint Junien, geheel in Nederlandse handen. Er werken ook veel Nederlanders, zowel aan de receptie als in het restaurant.

Een van hen is Jeroen Steentjes, de chef-kok van Restaurant Les Jouberties. Geen kleine jongen, want die komt bij ‘Oud Zuid’ in Amsterdam vandaag en leerde het vak bij diverse koks met Michelsterren in Nederland. Hij werkt met een Franse assistent die er al jaren in de keuken staat en precies weet waar je de lekkerste streekgerechten haalt. Dus tussen het slaan van ballen door valt er ook nog wat lekkers te knabbelen.

Bij de 18 holes golfclub komen met name veel Nederlandse gasten, en de sfeer is er dan ook tamelijk relaxed. Geen dikdoenerij. Ook al omdat je er ook zonder golfvaardigheidsbewijs gewoon kunt spelen. Dus ideaal voor wat minder ervaren golfers die – eventueel na wat lessen van de interne pro (Franse challenger-speler Bertrand Cornut) kennis willen maken met het spelletje.

En anders ga je naar een clinic. Daar hebben ze speciale arrangementen voor. Dan komt er een Nederlandse pro over (Roel de Bijl) om een groepje gasten van het hotel een weekje naar een hoger niveau te tillen. Ik citeer:

SPECIALE AANBIEDING:
GOLF CLINIC MET ROEL DE BIJL
• 7 nachten verblijf op basis van halfpension
• 5 dagen golfinstructie, 2 uur per dag
• onbeperkt toegang tot golfbaan en oefenfaciliteiten
• 25 minuten privéles per persoon
• maximaal 8 personen per groep
• maximaal 3 groepen per week
• ballen voor de driving range

Prijs per persoon: € 749

Nou hoor ik de vaste bezoekers denken: “Waar blijft de zure opmerking? Wanneer komt Krek. met een rotopmerking om die ballentent tot de grond toe af te branden?” Helaas. Ten eerste kan ik niks negatiefs bedenken. En ten tweede, zo gaan wij bij Publigo niet met klanten om.

Overigens… mooie site hebben ze, vind je niet? En zo goed geschreven!

Reacties zijn gesloten.