Gratis ‘cursus’ Frans

Ik zit zelf in de reclame, maar soms word ik er toch wel een beetje moe van. Iemand bedenkt een geinig marketing-ideetje, iedereen klapt in de handen en dan is het zonder veel verder nadenken… húp: de markt op met die handel. Hier… Ongevraagd mailtje aan Hollandais en France:
Graag maken wij attent op onze gratis e-cursus Frans voor werk en vakantie per 2-wekelijkse nieuwsbrief voor beginners en gevorderden. Aanmelden op www.interculture.nl Deze gratis ecursus brengen wij uit vanwege ons 10-jarige bestaan als taleninstituut Frans.
Een taleninstituut dat zichzelf kennelijk niet erg serieus neemt, want inmiddels heb ik de e-cursus per mail ontvangen en het is niks anders dan wat lijstjes met ‘nuttige woordjes’, vergelijkbaar met een boekje ‘Wat moet ik zeggen…”. Aangevuld met een obligate tip (kijk eens een Franse film met ondertitels!) en een link (lekker makkelijk) naar een site met wat gratis uitspraak-voorbeelden. Een site die in zijn eentje al twintig keer interessanter is dan die hele e-cursus bij mekaar!
Ze dachten natuurlijk: “En nu maar hopen dat die lui van Hollandais en France de link blind online zetten.” Wel, gefeliciteerd, de link staat er. Maar wel met de waarschuwing dat de gratis ‘e-cursus’ een scharrig uithangbord is voor een club die cursussen verkoopt à 75 (vijfenzeventig!) euro per uur. Nou zullen die cursussen wel heel erg goed zijn en zo, aansluitend bij het vocabulaire van het bedrijf dat ze inkoopt. Maar als je zo goed bent, waarom dan reclame maken met een 13 in een dozijn nieuwsbrief en die met veel poeha verkopen als ‘gratis e-cursus’? Als dit illustratief is voor het niveau van de cursussen, zeg ik: “Non merci.” (=nee bedankt… gratis e-cursus!)

Hoe dan ook, voor particulieren is 75 euro per uur natuurlijk veuls te onéreux (=duur woord voor duur…. gratis e-cursus!). Mijn advies: Alliance Française. Daar krijg je 25 lessen van 1,5 uur voor 205 euro. Weliswaar in een groepje, maar diverse van onze bezoekers gingen er heen en ik heb alleen maar tevreden geluiden gehoord. Bonne chance! (=Succes!… gratis e-cursus!)

Reacties zijn gesloten.