HeF in de bonen…

Wij Nederlanders scoren per dag zo’n 370mg cafeïne door het drinken van koffie. Daarmee staan we in de wereldtopdrie. Als we thee meerekenen, daar zit namelijk ook cafeïne in, dan zijn we zelfs wereldkampioen.
In Frankrijk is dat een stuk minder, slechts 220mg. En wat te denken van hét espressoland Italië: 200mg. Dit soort informatie staat allemaal te lezen op Wikipédia. Als er nog iemand een scriptie moet maken over koffie, ga je gang … heel veel informatie.
Elk zichzelf respecterend winkelcentrumpje in Nederland heeft wel een winkel met koffie, espresso-automaten etc. Dat valt tegen in Frankrijk. Echte espressobonen moet je er met een vergrootglas zoeken. De supermarkten hebben ze niet. Wellicht dat er in grotere steden een koffiewinkel te vinden is. Maar het blijft moeilijk.
Misschien heeft het ook wel te maken met de binnenkomer van deze site: ‘Auparavant la préparation de cette boisson à la maison tenait du luxe, la machine expresso étant alors uniquement réservée aux professionnels.’ Ja, dan wil het ook niet lukken hè!
Bij een groothandelscentrum in Nederland heb ik eens een groot pak espressobonen van het merk Segafredo gekocht. Prima, maar hiet niet te krijgen dus. Wél een erg gave site met een paar mooie flashjes. Op één ervan is, als ik me niet vergis, een variant te horen van ‘Je vole’ van Michel Sardou. Heeel populair.
Maar enfin, dat is andere koffie.

Reacties zijn gesloten.