Het spel van de toekomst komt uit Frankrijk

Dat je het maar even weet: het spel van de toekomst komt toevallig wel uit Frankrijk. Tweakers.net meldt dat de heren van Asobo uit Bordeaux volgend jaar hun nieuwe race-game Fuel op de markt brengen.
Natuurlijk beloven ze een hypermoderne spelbeleving en achter de schermen de modernste technische snufjes. En niet te vergeten, de 14.000 vierkante kilometer grote spelomgeving, waarbinnen de deelnemers zich geheel naar eigen believen kunnen verplaatsen, zou de grootste virtuele spel-omgeving ooit zijn.
Maar Fuel is vooral het vooral het spel van de toekomst omdat het vooruit lijkt te lopen op de huidige klimaatproblemen en de energiecrisis. Asobo (het woord zou Japans zijn voor Laten we spelen) plaatst het spel in een wereld die door jarenlang milieumisbruik verworden is tot een wildernis. Vloedgolven, sneeuwstormen en tornado’s hebben het landschap danig veranderd en zitten de deelnemers nog altijd dwars. De racers moeten niet in de eerste plaats zien zo snel mogelijk te zijn. Zij moeten vooral zien zuinig met energie te zijn. Die is immers schaars, zeer schaars.
Zou het toeval zijn dat dit spel gemaakt is in een land, dat zich de afgelopen tijd vooral zeer druk maakte over de hoge brandstofprijzen?

Reacties zijn gesloten.