Het tere zieltje van een voetbaltrainer

Hoe diep kan een voetbaltrainer zinken? In Nederland zijn we inmiddels gewend geraakt aan het tere zieltje van Louis van Gaal. Van Gaal is een bikkel, als je hem vergelijkt met zijn collega Patrick Parizon.
Parizon is trainer van tweede-divisie-club Caen. Enthousiaste Caen-supporters begonnen een satirische website, die zogenaamd de persoonlijke blog van Pa (trick) Pa (rizon) zou zijn: Papablog. Daarop maakten ze zich vrolijk over van alles en nog wat bij hun geliefde club.
Parizon was zacht gezegd ‘not amused’ en schakelde de politie in. Die wist met enig google-werk de anonieme auteurs te vinden en hield hen zelfs enige tijd vast. Of Justitie tot vervolging overgaat, is nog niet duidelijk.
Maar het kwaad is al geschied. Papablog bestaat weliswaar nog, maar nieuwe grappen worden niet meer gemaakt omdat de auteurs de problemen niet nog groter willen maken.
Ondertussen zijn de auteurs vooral verbijsterd. Humor is toch een mooie manier om je clubliefde te tonen, vragen ze zich af. Precies. Daar kunnen supporters van bepaalde clubs in Parijs, Rotterdam en Den Haag nog wat van leren.
Overigens zijn de reacties op de actie van Parizon voorspelbaar: de auteurs werden bedolven onder steunbetuigingen en media-aandacht. De oprichting van een steun-site, Free Papablog kon evenmin uitblijven.

Reacties zijn gesloten.