Histoire racontée par des chaussettes.

Bron foto: PCBS De Schaapskooi

Ik ben sokpoppen aan het maken. Lach niet!! Ik probeer van alles om de luitjes aan het praten te krijgen. Nou heb ik van de zomer in Vichy geoefend met allerlei marionnetten, sokpoppen zijn dan toch wel de oervorm. En…het is de ultieme oplossing voor al onze chaussettes orphélines (of ‘veuves’, maar dat ligt eraan hoe je tegenover je sokken staat).
Hoe doe je dit: je neemt een sok, eentje die zielig alleen is, effen van kleur, liefst niet te donker en je stopt je hand erin – 4 vingers bij de tenen en de duim bij de hiel. Nu heb je een zogenaamde ‘klapbek’, zo is Jim Henson ook begonnen! Alleen dit en veel fantasie kan al genoeg zijn. Maar het oog wil ook wat, dus plak je er ogen op en doe je een toef haar en andere accessoires erbij.
Ik heb V5 zover gekregen dat ze in groepjes van 4 ‘Roodkapje’ gaan herschrijven. De opdracht is een draaiboek te maken voor een voorstelling. Ze moeten dialogen schrijven voor de 4 rollen die er zijn (Welke? Ken uw sprookjes), alsmede de monoloog van een verteller.
In het Frans uiteraard. Dat gaan we samen vertalen, uitspraak oefenen, rollen verdelen en uiteindelijk opvoeren. Ze zien het helemaal zitten. Vooral omdat ze zich kunnen verschuilen achter een groot scherm en best mogen spieken. Zodra ik het een en ander af hebben horen jullie meer.
Om jullie alvast te laten zien dat het echt heel leuk kan zijn,die sokpoppen, heb ik wat filmpjes van Dedo en Yacine. Zij zijn bekend van de club van Jamel Niet zo heul erg biezonder, vind ik. Maar leuker zijn hun sketches op Youtube.
Kijk maar eens naar Histoire racontée par des chaussettes
De andere 5 kun je hier vinden.

Update: chaussette célibataire wordt ook veel gebruikt voor het achtergebleven exemplaar.

Reacties zijn gesloten.