Huis winnen?

[hersteld bericht]
Het zal je maar gebeuren. Je kunt door omstandigheden je huis niet meer betalen en als je het verkoopt blijf je – ook al door de sterk gezakte huizenprijzen – met een flinke schuld zitten. Dit overkwam Stéphane Iglicki die met vrouw en drie kinderen in een lekker groot huis woont, maar die het niet meer kan betalen. Hij bedacht een creatieve oplossing: een wedstrijd waarbij je – tegen betaling van 30 euro – kans kunt maken om dit huis te winnen

Net als in Nederland is ook in Frankrijk de wet op de kansspelen tamelijk streng. Hij kon dus niet zomaar een loterij organiseren. Dit heeft hij opgelost door ook een quiz toe te voegen. Een jureerbare prestatie, waardoor het geen kansspel meer is, maar een behendigheidsspel. Dan mag het wel. Kennelijk.

Hoe dan ook, tegen betaling van 30 euro kun je kans maken op de hoofdprijs: een huis in Frankrijk. De inschrijving is beperkt tot 20.000 mensen, dus de kans om te winnen is relatief groot. Ook al omdat je zo vaak mee mag spelen als je wilt.

Zelf ben ik niet zo’n gokker. Maar respect voor dit briljante idee, waarmee hij als alles mee zit 600.000 euro gaat verdienen. Toch wel iets meer dan zijn huis waard is, volgens mij.

Meedoen? Schrijf je hier in.

Toeval bestaat niet, zeggen ze Renée Vonk komt vandaag op haar blog met een nagenoeg identiek verhaal. Alleen de naam, het bedrag van de inleg en de waarde verschillen.
September 3, 2010 @ 19:10 ∑ Link to comment
Peter van Het Hurktoilet ï (www)

oeps, typootje RenÈe Vonk
September 3, 2010 @ 19:19 ∑ Link to comment
Peter van Het Hurktoilet ï (www)

Het idee is niet nieuw, maar dat gokje voor 30 euro wil ik wel wagen.
September 4, 2010 @ 00:48 ∑ Link to comment
-paul ï (www)

Daarom hangen ze er een quiz aan. Dan is het een jureerbare prestatie. Dan mag het wel.
September 4, 2010 @ 12:06 ∑ Link to comment
Krek ï (www)

In het geval dat RenÈe Vonk noemt is het wat ingewikkelder. Daar kun je met extra geld fouten ongedaan maken en dat soort fratsen. Daarmee wordt het erg ondoorzichtig en in elk geval niet meer alleen afhankelijk van de prestatie van de kandidaat-verkrijger.
September 4, 2010 @ 19:07 ∑ Link to comment
Peter van Het Hurktoilet ï (www)

Reacties zijn gesloten.