In Parijs uit!

In Parijs is uit! Waarmee ik niet bedoel dat ik het uit heb, want ik heb mijn beloofde presentexemplaar nog niet eens binnen. Nee, ik bedoel dat het uit is. Het is uitgekomen. Niet dat het een geheim was dat nu uitkomt, want het zat er al een tijd aan te komen. Nee, het is gepubliceerd. Ik moet ook alles uitleggen.

Kijk, zo warrig als ik schrijf, zo zal de auteur van In Parijs, Olivier van Beemen, nou nooit schrijven. Dat weet ik, want Olivier verwent ons al jaren met prettig leesbare stukjes, onder meer op zijn Parijsblog, waarin hij steeds nét even anders tegen de wereld aan kijkt. Olivier is daardoor af en toe meer columnist dan journalist, al zal hij dat zelf misschien ontkennen.

Hoe dan ook smaken de op de speciale In Parijs-website gepubliceerde voorproefjes zeker naar meer. Als een van de beste persoonlijke vrienden van Olivier (ga maar na, hij heeft zelfs al eens een kledingstuk in mijn kantoor laten liggen dat ik hem kort daarop heb mogen overhandigen (In Parijs), waarbij het niet ondenkbaar is dat ik hem eventjes aangeraakt heb) krijg ik natuurlijk een gesigneerd exemplaar toegezonden, met een warmgevoelige boodschap er in.

Ieder ander raad ik van harte aan zich naar de boekhandel te spoeden om daar het debuut van deze jonge meester aan te schaffen. Echt, het zal je opperbest bevallen, In Parijs.

UPDATE!
Meet & Greet met de Auteur
tijdens de Nederlandse Borrel in Parijs.

Hallo Neerlandse Borrelaars,

De eerstvolgende borrel zal plaatsvinden op woensdag 5 October, en we gaan weer terug naar Lavinia voor de komende herfst en wintermaanden. Lavinia is op 3 boulevard de la Madeleine, 75001 Paris (zie ook onze website www.nlborrel.fr.

Dit keer wordt het weer een borrel met een bijzonder tintje: Olivier van Beemen komt zijn op 1 October verschenen boek “In Parijs” presenteren en signeren. Olivier is sinds zeven jaar correspondent in Parijs, onder meer voor het FD en Elsevier.

“In Parijs” vertelt het grote verhaal van het Frankrijk van nu – met Sarkozy, landbouwsubsidies en de crisis – vermengd met het persoonlijke verhaal van een journalist die zich op zijn 23ste in Parijs heeft gevestigd. Voor meer informatie, kijk in de najaarscatalogus van uitgeverij Balans (pagina 14) en op inparijs.nl.

Reacties zijn gesloten.