22 reacties op “—INFO-PUNT—

 1. Op welke plaats in Frankrijk zijn wij nog veilig wanneer de zeespiegel dramatisch stijgt?
  Zie net een alarmerende film: we moeten i.i.g. uit Nederland weg. Dat wordt Amersfoort aan Zee.

 2. Vanmiddag ff heel relaxed, met de familie aan zee geweest, heerlijk. (Maar da’s een heel ander verhaal)

 3. Vraag: We krijgen net een formulier van de belastingdienst in Agen. Simpel formuliertje en of we dat zo snel mogelijk willen invullen. We moeten bijv. aangeven of het onze eerste of tweede woning is. De tweede dus. Maar in Frankrijk de eerste. We hebben maar een woning in Frankrijk. WAt is het goede antwoord??

 4. Het is toch je maison secondaire, RobertS. Scheelt waarschijnlijk ook in de belasting. Bijvoorbeeld de verontreinigingsbelasting en de eventuele Redevance audiovisuelle. Maar die gaat er geloof ik uit.

 5. Die Redevance audiovisuellezit er toch net in??? We hebben tenminste niets hoeven invulen toen we ee tv kochten.

 6. @dineke: Als Groenland en Antarctica totaal wegsmelten stijgt de zeespiegel met, meen ik me te herinneren, zo’n 80 meter. Dus alles hoger dan dat zou veilig moeten zijn. Zal niet in 20 jaar gebeuren. Je kunt ook prima wegspoelen in een dal op een paar honderd meter hoogte als op de omringende heuvels een groot onweer neerklettert. gebeurt elke zomer wel ergens. Dus ga ergens wonen op een paar honderd meter boven zee, en bovenop de heuvels. Zit je altijd droog.
  @remke: jammer voor al die mensen die dachten dat ze in de Gard zo lekker zaten. Mogen ze straks hun zwembaden niet eens vullen. Gebeurt daar ook wel vaker, droogte en bosbranden.
  Heb de kaartjes gezien van het tekort aan regen c.q. tekort aan grondwater (wij zitten goed, 100 procent van normaal 😉 ). En de Franse tv had het al een week bij elke nieuwsuitzending over de droogte en laagstaande reservoirs. Maar nu regent het, misschien gaat het dan weer eens ergens anders over.

 7. @krek: de Redevance audiovisuelle kwamen we net tegen op het nieuwe inkomstenbelastingformulier: als u helemaal nergens in huis een tv hebt, dit hokje aankruisen. Je betaalt het dus voortaan blijkbaar domweg via de impot sur les revenues. Geen ontsnappen aan (tenzij je geen inkomstenbelasting betaalt in Frankrijk, neem ik aan; weet iemand hoe dat dan zit?).

 8. Ik herlees het nog eens: Groenland en Antarctica bestaan uit is en land!

 9. @Dineke: Oeps, mijn e-mail in plaats van mijn website vermeld. Nu goed.
  Je hebt gelijk, natuurlijk bestaan Groenland en Antarctica uit ijs èn land (meest ijs op land). Dus als het ijs smelt blijft Groenland heus bestaan. En wordt het er zelfs groen! Misschien dat de Eskimo’s ooit graan zullen verbouwen en in zachtroze gepleisterde huisjes wonen…
  De discussie over klimaatverandering blijft ingewikkeld. De ene wetenschapper zegt dit, de ander dat, en media pikken de meest spectaculair klinkende uitspraken op en laten de rest gemakshalve weg. Als alleen Groenland zijn ijskap kwjtraakt zou het zeewater met zo’n 7 meter stijgen. Amersfoort aan zee en einde Camargue. Maar of en vooral hoe snel dat gebeurt, ze weten het niet. Het is net als met weersvoorspellingen: meteorologen kunnen feilloos voorspellen dat het gaat regenen, maar wanneer is een ander verhaal.
  Niettemin is het niet dom om hoog en droog te gaan wonen in een groene omgeving waar nog niet wordt gezeurd over watertekorten, en te zorgen dat er een stevig dak op je huis ligt. Krek woont toch in de Morvan? Niet zo gek.

 10. Waar wij zitten in FR heet het le Haut. We kijken in de verte (over een dal) heen op de Jura. Ik ga er van uit dat dat hoog genoeg is?

 11. Coco, heb dat net met oude beamax tapes laten doen bij http://www.blijfinbeeld.nl/ . Voor de kosten hoef je het niet te laten. D.w.z. De aparatuur die je nodig hebt om over te zetten is meestal erg kostbaar. Dit soort bedrijven is vast in Frankrijk ook wel te vinden.

 12. Zoals gezegt is, de apparatuur is vrij duur. Een goed apparaat met een 3CCD camera kost al gauw $1500. Op http://www.vidvd.nl vind je wat meer prijzen. Versturen van/naar nederland is ook gewoon mogelijk.