Laat de caravan staan!

Wij Nederlanders zijn in heel Europa berucht vanwege onze in colonnes zuidwaarts kachelende caravans die de Franse wegen verstoppen. Maar vlak ook de Engelsen niet uit, hoor! En er komen ook steeds meer Belgen die hun mobiele huisje naar andere landen trekken. Al die pipo’s zorgen met zijn allen niet alleen voor verkeersoverlast, maar vervuilen ook het milieu. Een caravan trekken kost veel extra benzine.

Eigenlijk is het stom, dat gemigreer met zo’n ding, alleen om hem in Nederland in een dure stalling te zetten. Waarom niet in Frankrijk een winterstalling gezocht? Als je je caravan bij iemand in de schuur laat staan, win je twee dagen vakantie, je bespaart op benzine en tolwegen en je rijdt veel relaxter naar Nederland en terug.

Nadeel was natuurlijk dat niet iedereen even makkelijk een stalling vindt in zijn vakantieland. Daar brengt Parkengo nu verandering in. Op Parkengo kunnen particulieren en agrariërs uit heel Europa hun lege schuur of andere stallingsplek te huur aanbieden aan buitenlandse caravaneigenaren. Zo verdienen ze nog wat bij, wat in deze donkere tijden voor de boeren ook geen slechte zaak is.

Parkengo is een intitiatief van Krek., wegens tijdgebrek overgedragen aan Harry.

Reacties zijn gesloten.