Les Puces de La Chapelle-Thècle


Nou, het is me gelukt de foto’s van onze vlooienmarkt online te krijgen. Omdat ik de standhouders heb beloofd dat ik hun foto op het internet zou zetten, heb ik niet kinderachtig gedaan met het formaat van de door te klikken te downloaden prentjes. In totaal bijna 30 MB! De mooiste foto’s heb ik overigens niet zelf gemaakt. Die komen van de sitebouwer van menetreuil.com, die kennelijk meer rust heeft gevonden om e.e.a. goed uit te kaderen. Ere wie ere toekomt.

44 reacties op “Les Puces de La Chapelle-Thècle

 1. Die vrouw met die peer… (of is het een antieke handgranaat?) Geweldig!

 2. Dat was de stand van Ménetreuil en diezelfe dame riep luidkeels tegen een meneer: “Monsieur,une pipe pour 5 euros?” Daarbij een mooie oude pijp omhoog houdend. Humor van grote klasse.

 3. Gelukkig was het dus prachtig weer krek! Dat is vooraf je grootste zorg denk ik bij dit soort dingen. Heerlijke sfeerfoto’s… lijkt zo ver weg nu.

 4. Leuke sfeer reportage, hoog “locals” ofwel “hillbillies” gehalte. Bespeurde ik daar wat Hakkenbergjes die zich op het handelspad begeven. Het is volgens mij ook nog wel laat geworden in het dorpscafé.

 5. Nee, gelukkig was het niet laat. Om 21.00 stond ik de laatste antiparkeerpiketjes uit de grond te trekken en was alles opgeruimd. Vorig jaar hadden we ’s avonds eten. Dan ben je echt van 4.00 tot 24.00 in touw.
  De hilbillies zijn wel een beetje voor de lol verrkleed hoor. Hoewel die oudjes met al die ijzerhandel en spiegeltjes gewoon serieus zo er uit zien. Die wilden ’s ochtend om 7.00 uur al weer opstappen omdat ik ze niet dicht genoeg bij de bar kon plaatsen. Dan weet je waar de prioriteiten liggen! Mooi oud worden zo.

 6. Ik ben gek op rommelmarkten.
  Om er naar toe te gaan, maar…ik hoor zelf ook tot het rommelmarktvolk.
  Elk jaar zitten mijn zus en ik op een grote overdekte regionale rommelmarkt.
  De sfeer, de drukte, de spulletjes….vroeg op, proviand mee, na de middag melig van van het gezit en al die soorten mensen met al die soorten vragen…op het eind van de middag zijn we altijd helemaal jolig om de uitgeblustheid er onder te houden.
  Ondertussen de winst onmiddelijk omzetten in spulletjes die we zelf weer mee naar huis nemen …. tot grote ergenis van manlief.
  Heerlijk!

 7. Het geeft de leuke sfeer van de rommelmarktjes weer….op de één of andere manier is een rommelmarkt in frankrijk veel leuker dan een markt in Nederland…..

 8. Komen al jaren onze (voormalige) patatsnijder weer tegen tijdens de vrijmarkt, telkens bij een ander.

 9. Heel eco ook, zo’n puces: iedereen doet aan hergebruik. Niks wordt weggegooid.
  Het seizoen van de dorpsfeesten is weer daar. Deze zomer bij ons het jubileumfeest van de voetbalclub, waarvoor het ‘comité de jumelage’ twee teams (heren en dames) uit het Brabantse Oss heeft uitgenodigd voor een vriendschappelijke wedstrijd, plus natuurlijk veel eten en drinken (ik vermoed dat vooral dat laatste die bus vol Brabanders deze kant op brengt). Barbeque met lammeren draaiend aan het spit, lange tafels met het hele dorp eraan gezeten – een hoog Asterixgehalte. De dag erna het officiële dorpsfeest met vast weer een rommelmarkt, een bal, en opnieuw veel eten en drinken.
  Ben benieuwd of de Brabo’s na afloop de weg terug naar Nederland nog weten te vinden. Of dat willen…

 10. Wat doet die meneer op afb. 9? En ik zou zweren dat 16 ergens in de Oekraïne is gemaakt

 11. En die ene mw. op 18…..kan beter van de likeur afblijven…

 12. grappig..lukt dus niet.
  Wel: wanneer je Krek’s bovenste link aanklikt zie je de foto’s en wanneer je vervolgens steeds op ‘volgende’ klikt komt je vanzelf bij 9

 13. Bij mij is-ie 10. Maar ik “klik het aan in “vlooienmarkt” (dagopening).
  Dat zal het zijn!

 14. Die oude meneer wilde dus per se vlak bij de buvette staan. Anders ging hij weer naar huis. Die oekraïners hadden zich voor de gelegenheid ouderwetsa uitgedost. Maar aan het eind van de dag wel de dagopbrengst (350 euro) aan de school geschonken. Een opbrengst die overigens mede te danken was aan een stel zwitsers die hun halve schuur heb ben leeggehaald en onder meer drie prima kinderfietsen hebben gedoneerd. Was al goed voor 150 euro.
  Nou nog bedenken wat we met de opbrengst gaan doen. Vorig jaar zomaar aan de schoolleiding gegeven, maar dat is een beetje onbevredigend. Nu geven we misschien iets tastbaars. Digitale camera of zo. Of een iMac! Voor de broodnodige variatie én virusvrij mailen.

 15. Volgens mij is het een sok die hij net heeft uitgetrokken.
  Daarom kijkt hij ook zo vreemd….

 16. Heb je het nou over die linker- of over die rechtermeneer.

 17. Die linker heeft in zijn linkerhand iets zwarts vast. Da’s die sok!
  En die rechter, dat is zijn zoon, en die denkt terwijl hij alvast denkbeeldig zijn handen afveegt: “Nu moet ik hem straks weer die vieze sok aantrekken. Laat-ie daar eens mee ophouden!”

 18. En die meneer (pagina 2) met dat witte petje, die voor dat schilderij en dat busje zit zegt: “Kijk, de derriere van mijn vrouw is zooo groot, daarom moet ik een ander toilet!”

 19. Het is gewoon zijn portemonnee. Het geld brandt hem in de zak, want hij weet dat hij straks zijn ischias naar de bar gaat slepen om er de pijn van het ouder worden te verdoven.

 20. @Jeanne: hoho! Dat is wel mijn buurman Ludovique, een Waal die ook Nederlands leest en die de op één na knapste vrouw van het dorp heeft. Niks zooooo’n derrière!

 21. Excuses moi – kijk, dat krijg je nou met die vroege rose!
  Zal ik nog even doorgaan….?!

 22. Dat chocolade/vanille-stel wonen trouwens ook in ons dorp. Wist ik niet eens, in de onlangs geheel gerenoveerde sociale woningen. Hij gaat een Société Franco-Ivorienne oprichten, om meer van die mokkakoppels te verenigen en begrip te kweken voor het multicultihuwelijk. Lachen trouwens. Op de heenweg naar de markt heeft hij drie ritjes gemaakt. Op de terugweg vier. Hij had namelijk behalve veel huisraad ook zijn aanhanger verkocht!

 23. Enfin….1 ding was wel duidelijk: jullie hadden prima weer en een dito belangstelling!

 24. Leuke website! Kom je ook eens bij mij langs, met een reactie? Ik maak gratis kopfoto’s en afbeeldingen…

 25. Laatste reactie geldt voor…
  Giel…Dionne..Diana….Caro….
  If the shoe fits…

 26. Je was me voor, Dineke. Daarom heb ik er een IP-ban op reageren overheen gegooid. Good riddance. Vanaf nu voor alle url-spammers. Wel een beetje oppassen, want stiekelsteert was het ook bijna overkomen. Caro is de volgende keer aan de beurt.

 27. Foto 2: twee vrouwen voor busje met man.
  Vrouw en moeder denken:
  “We willen er nog even geen bordje bij zetten, maar eigenlijk willen we van hem ook af.”

 28. @Krek: Stiekelsteet is een serieuze gast. Over de rest heb ik twijfels. Heb Caro lange tijd aangezien, maar wezenlijke bijdragen ho maar.

 29. Foto 15:
  Man denkt, turend in de aanhanger:
  “Zie ik dat nou goed?! Heb ze m’n tosti-ijzer ook weg
  gedaan? De frituurpan moest potdorie ook al weg!!
  (zie linksonder in foto)

 30. Pagina 2: foto van 3 mannen bij een lange tafel:
  Zeggen de twee rechter mannen: “He joh, zou je je broek niet beter dicht doen?!”
  Zegt de ander angstig (verwilderd): “Hoezo, je kan toch niet zien wat ik heb gedaan??!”

 31. Foto 17 – de hillbillie’s:
  “Kijk, wij vrouwen zijn een peer. En ook al drinken we nog zoveel water, we worden nooit een wortel. Maar…alles beter dan als een appel in een ruitjeshemd met een hoed/petje op aan de zijlijn te staan!

 32. :-D!
  Op sommige weblogs hebben ze een fotobijshcriftenwedstrijd, Jeanne. Volgens mij moeten we voor jou ook zo iets bedenken. Trouwens, Aat kan er ook wat van, weten we sinds een maand of wat.

 33. Met veel ontzag naar de franse variant op Koninginnedag gekeken. Alleen de saté-verkopers ontbraken, evenals de muziekmakende kinderen. Wordt Ménetreuil binnenkort niet veel intelligenter?