Leven met incest

Wat doe je als je – na jaren sappelen met je gezondheid, vage klachten, algeheel onwelbevinden – ontdekt dat je een misbruikte jeugd aan het verdringen bent? Dat je een stuk van je kinderjaren kwijt bent, omdat je vader niet alleen agressief was, maar méér heeft gedaan.

Het overkwam Bianca, een jonge vrouw die ik ken via internet. We hebben elkaar veel gemaild en een paar keer gesproken via de telefoon. Over servers, wachtwoorden en IP-nummers. En ik vond haar al wat terughoudend, gespannen, afstandelijk klinken. Maar ja, je stelt je dan voor met een echte nerd van doen te hebben. Iemand die meer met computers heeft dan met mensen. Dat dat misschien ook zo is, en vooral waaróm dat zo is, daar stond ik niet bij stil. Nu wel. En dat is de verdienste van haar site.

Bianca is nu zo ver dat ze haar verhaal wil vertellen, ook omdat ze andere vrouwen wil helpen. Wie zich herkent in haar verhaal kan er misschien troost uit putten, kracht aan ontlenen. Ik vind dat ontzettend moedig. En geef haar site dan ook graag de aandacht die zij verdient.

Reacties zijn gesloten.