6 reacties op ““Mais, il est où, le p’tit?”

  1. Overigens, dat is wel weer raar, zijn er geen regels voor die vele duizenden vijvers en sloten in tuinen en weilanden. Wij hebben zo’n ‘mare’ in de tuin, waar kleine kinderen – bijvoorbeeld bij het visjes voeren – net zo makkelijk in kunnen verdrinken! Moet daar dan ook een hek om?

  2. Vind het heel goed dat er zo’n wet is. In australie bestond zo’n wet 12 jaar geleden al, dus ze zijn er hier in frankrijk niet echt vlot bij. En idd eigenlijk zou zo’n wet er ook voor vijvers e.d. moeten zijn, maar dat staat natuurlijk voor geen meter een hek om je mare. Wij hebben er geen last van, want onze mare is omringd door bramenstruiken, daar komt alleen onze jonge hond van 4 maanden doorheen:?
    Ik moet eerlijk toegeven dat om onze zwembad nog geen hek staat, maar ja…het is zo’n houten bak van 1.50 m hoog.. dus ja…. dus……en je kan het niet vanaf de weg zien, dus weinig tot geen controle hier……..dus

  3. Hoeft ook niet hoor, voor de piscine ‘hors sol’ is een beveiliging niet verplicht. 1.50 meter lijkt me voldoende veilig. als je tenminste steeds het trapje weghaalt.

  4. En gelukkig is ons terrein omringd door struiken en afsluitbaar met een ‘grille’. Dus onze twee vijvers zijn ook redelijk safe. Tenzij ze over het hek klimmen natuurlijk. Maar ja dan zijn ze op en leeftijd dat ze ook kunnen zwemmen. Alhoewel? Fransen, zwemmen? Vroeger konden ze alleen pootjebaden volgens mij.

  5. Dat is nog steeds zo, annemarie. Bij onze kinderen op school hebben ze de laatste 2 maanden van het schooljaar elke vrijdag een uurtje zwemles. Ik ben een aantal keren mee geweest om te helpen. Het is echt ongelooflijk hoe slecht ze kunnen zwemmen, er waren er maar 7 die in het diepe mochten, waaronder onze kinderen, die in NL hun A en B diploma hebben gehaald. De rest moest allemaal met bandjes om (ook de oudsten) omdat ze gewoon niet konden zwemmen. Heel raar voor een nederlander. Je kunt hier trouwens wel zwmediploma;s halen, maar die heb je alleen nodig als aan een watersport wil gaan doen.

  6. Blijft er in ieder geval toch nog één vooroordeel overeind (gna gna). De rest zijn we aardig kwijtgeraakt 😉