Nicolumn: GROENE ZEEP

“Hallo, daar zijn we weer.
U herkent ons toch nog wel? We staan altijd op de camping in Antiep. We komen ieder jaar zeep bij u kopen…..
Ik zeg vanmorgen nog tegen mijn man: We kenne er wel een aanhangwagen bijnemen, zoveel zeep nemen we altijd mee…..Lekker is die zeep he? We moeten dit jaar voor zowat de hele familie meenemen en ook voor mensen bij ons in de straat.
Bep, dat is een aangetrouwde nicht van mijn man, die kocht vroeger die zeep uit Marseille, maar sinds ze die van u heeft geprobeerd, moeten we ook voor haar meenemen.
Weet u nog dat we vorig jaar alleen maar witte zeep kochten? Ja, dat herinnert u zich vast nog wel……maar nou heeft mijn man afgelopen jaar de badkamer opnieuw geschilderd, eerst helemaal gewit natuurlijk en toen de kastjes groen. Toen moesten we natuurlijk ook een groene WC-bril en ik zeg dus vanmorgen tegen m’n man: Laten we nou niet weer witte zeep nemen dit jaar, maar alleen maar groen. Maar nu ik al die kleuren groen zie die u heeft, weet ik het ook niet meer. Ik neem maar van alles wat denk ik. Welke vindt u persoonlijk de lekkerste?”
“Eh…..”
“Nou dat doet er ook niet toe, smaken verschillen, nietwaar? Bent u het ’s avonds niet zat al die toeristen? Sommigen zijn zo vermoeiend he, die kenne zo zeuren. Op ’t strand ook, ’t zand is te hard of de zee is te zout. Blij dat wij zo makkelijk zijn…….
En ik wil ook nog wat meenemen voor een man. Wij hebben een man bij ons in de straat wonen he en sinds zijn vrouw dood is, ziet die man er zo onverzorgd uit, ik denk dat ie z’n eigen niet wast. Weet u misschien wat mannen lekker vinden?”
“Tja….”
“Ach, dat maakt ook eigenlijk niet uit, mannen vinden alles lekker he? ’t Is meer het idee, ik neem wel lavendel voor hem mee.
Ben ik trouwens even blij dat m’n man de badkamer niet blauw heeft geschilderd, want blauwe zeep heeft u niet, zie ik.
U boft trouwens dat u ons uberhaupt ziet. We waren namelijk bijna niet gekomen. Dat kwam door de auto die kapot ging vlak voordat we weg zouden gaan. Maar goed, het is allemaal toch nog voor elkaar gekomen. U had wel raar opgekeken he, als u ons dit jaar niet gezien had? Man wat zal ik nou voor je moeder meenemen?”
“Eh….”
“Ach, dat doet er ook niet toe, doet u dat pakje er ook maar bij. Ik zeg vanmorgen nog tegen m’n man: Voor mij hoeven die warenhuizen niet, daar word je helemaal niet geholpen. Ik vind het juist wel prettig als je een beetje advies krijgt.
Zo man, draag jij die zakken…..mijn hemel wat hebben we een boel. Nou tot volgend jaar maar weer he, zal ik maar zeggen dus, misschien is de badkamer dan wel rood….Hoe vindt u die? Nou doei hoor….

Reacties zijn gesloten.