nog een beetje soupe aux choux en weinig sex

Le Glaude en le Bombé (en de wijnboeren, gourmets, gourmands en ikzelf), hoofdpersonen van `la soupe aux choux`, kunnen tevreden zijn: de maatregel om de alcohollimiet achter het stuur te verlagen van 0,5 tot 0,2 is alweer van de Sarkozy tafel. Officieel meegedeeld, oui messieursdames!
In mijn plaatselijke `canard` stond ook nog iets dat ik u niet wilde onthouden. `Les Français en panne de désir`. Niks olala dus, in la douce France. De inmiddels beroemde Durex enquete in maar liefst 26 landen wijst het uit: qua frequentie weet Frankrijk nog een elfde plaats te bemachtigen maar ook hier blijkt weer eens dat kwantiteit en kwaliteit niet vaak samengaan. Want maar 25% van de Fransen is tevreden over z`n/haar sexleven. Ze zijn daarmee éénnalaatste. Alleen de Japanners scoren nog bedroevender (15%).
Wat betreft de duur van `de daad` gaat het ook met de Franse slag: 15 minuten. En daarmee een plaats in de kop van het peloton. Of aan de staart, zo u wilt. Het gemiddelde is 18 minuten, overigens. Het walhalla blijkt Nigeria te zijn: 67% is tevreden en de gemiddelde duur bedraagt 24 minuten.
Voor mijn `canard` zijn wij Nederlanders niet interessant. Helaas kan ik u dus geen cijfers geven.
Kortom: al die lingeriewinkels die ik al ruim 30 jaar in de meest grijze provinciestadjes ontwaar helpen blijkbaar ook niet…..

Reacties zijn gesloten.