Nooit meer betalen voor Windows

Applaus voor de kantonrechter in Caen. Als je je pc of laptop in Frankrijk koopt, hoef je voortaan niet meer te betalen voor de Windows die de fabrikant er heel vaak ongevraagd op zet.
De Franse consumentenbond Que Choisir weet te melden dat de rechter in Caen computerfabrikant Asus heeft veroordeeld wegens ongeoorloofde koppelverkoop. Formeel kende Asus weliswaar een regeling waarbij je je Windows in kon leveren, maar dan moest je je laptop naar Asus sturen en zelf de verzendkosten (zowel naar Asus als van Asus terug naar jou) voor je rekening nemen. Al met al kreeg je dan per saldo 25 euro terug. Bovendien kon Asus niet zeggen hoe lang je je speeltje/gereedschap kwijt zou zijn.
Da’s knap onredelijk, oordeelde de rechter. Hij veroordeelde het bedrijf om de klant, die licensiesticker en installatie-cd per post teruggestuurd had, 130 euro terug te betalen: 100 euro voor windows zelf en 30 euro voor de andere ongewenste Windows-programma’s.
Voortaan zet je dus gewoon gratis Linux op je pc. En als je een mercedes wilt, kun je met een beetje knutselen ook het Mac OSX op een pc draaien.

Reacties zijn gesloten.