Over stomme klootzakken

Je kunt veel zeggen, maar in Frankrijk hebben ze verstand van klootzakken, en dan met name domme klootzakken. Dat maak ik tenminste op uit het feit dat ze een hele site volschreven met wijze en diepzinnige, grappige en platte uitspraken over gekken, stommelingen en klootzakken: les cons.
Toevallig ben ik een expert op dit gebied. Ik ken er meer dan één, en er komen er steeds meer bij. Dus lijk ik de uitgelezen persoon om er hier iets verstandigs over te zeggen. Voor zover mogelijk.
Het is een lastig woord, ‘con’. Want het betekent zowel dom als irritant, vervelend, rot, en nog veel meer vervelends. Zo’n beetje alles wat écht niet fijn is, kan ‘con’ genoemd worden. Maar goed, de site gaat dus over ‘cons’ (en – neem ik aan – conasses want ook vrouwen zijn soms ronduit ‘connes’). Of liever, over uitspraken over ‘cons’. Er zitten echte pareltjes tussen. En dan vraag ik u af… waarom is er in Nederland nou niet zo’n site? Is er bij ons niet voldoende verbale cultuur om een site vol te krijgen met uitspraken over gekken? Of hebben we gewoon minder gekken? Of zijn alle Nederlandse gekken naar het buitenland uitgeweken? Hmmmm.

Reacties zijn gesloten.