Perikelen rond te koop staand vakantiehuis

Goed, onze vriendin woont dus in ons te koop staande boederij in Romenay. Haar nakende verhuizing was voor ons meteen een mooie stok achter de deur om nu toch eindelijk dat tweede onderkomen bewoonbaar te maken. Het werd wel een ontzettende stresstoestand, want er was weinig tijd. Met hulp van bereidwillige bouwondernemingen zijn er in een maand tijd aan- en afvoerleidingen voor het sanitaair aangelegd, betonnen vloeren gestort, een complete elektrische installatie aangelegd en wat gipsplaatwandjes afgewerkt. We hebben alleen het hoogstnoodzakelijke werk laten doen, om de kosten te drukken. Maar wel goede kwaliteit. En het huis is nu bewoonbaar.

Mijn dank gaat uit naar de bouwondernemingen die op korte termijn bereid waren in te springen.

De elektrische installatie is gedaan door François Comparet van Chateaurenaud, terwijl beton en gipsplaat werden verzorgd door Saône-et-Loire Construction. Onze vaste loodgieter, Philippe Boudier, zorgde voor het sanitair.

Schatten van mensen, allemaal, die ons K-klusje snel en goed geklaard hebben.

Het huis blijft overigens wel gewoon te koop staan, want de maandlasten drukken zwaar en inkomsten hebben we er niet uit. Onze vriendin woont er gratis, maar zal weer vertrekken als een nieuwe koper is gevonden. Kan ik haar opnieuw verhuizen, vrees ik.

Reacties zijn gesloten.