Roger et Françoise 29 juli – 1 augustus

Mes amis, c’est un weekend MARATHON!
Ferry is er niet om Roger et Françoise te openen en te sluiten, dus we laten ons stamcafé gewoon het hele weekend open. Waarbij ik voorstel dat we zaterdagmiddag met zijn allen online een bruiloft gaan bijwonen. Gezellig! Tijd en locatie maak ik op vrijdag bekend. Bon fin de semaine!

43 reacties op “Roger et Françoise 29 juli – 1 augustus

 1. Als er dan niemand in het cafe is, dan ga maar mijn caravan uit de stalling halen. Mijn dochter en man en kleinkinderen gaan twee weken aan zee staan. Weer iets anders dan alleen maar huisjes en wonen in Frankrijk. Salut et bonne journee.

 2. Goedemorgen allemaal, wat een heerlijk weer weer vandaag, wordt er ook koffie op het terras geserveerd of moeten we hem zelf mee naar buiten nemen?D)

 3. Ja, eh.. Marjan, ik zit net in een diep gesprek. Laat zelf even je handen wapperen en zet die tafeltjes en stoeltjes buiten.
  Tsssk, die gasten van tegenwoordig verwachten maar dat ze op hun wenken bediend worden.

 4. Trouwens, gaan jullie mee naar het huwelijk in Alençon morgen? Sluiten we de tent ff voor een uurtje.

 5. Hè mensen wat een lekker terrasje. Een aperitiefje zouer wel ingaan. Een lekker glaasje kir ofzo…….

 6. Komt er aan Annemarie. Eerst even een felicitatiemailtje sturen aan het bruidspaar van het logje hierboven.

 7. Eten wat de pot schaft, heer Robert. Vandaag salade aux crêtes de coq vooraf, tête de veau als hoofdgerecht en een flannetje toe. En opschieten want de keuken gaat zo dicht.

 8. terras staat klaar, roept u maar…. (ja, ik weet het, beetje laat, maar ja even buiten de deur van de lunch genoten……
  is er trouwens wel een “eppie eur” nu ferry er niet is?8)

 9. Natuurlijk houden we de tradities van Ferry ook bij diens aanwezigheid in ere. Maar wel eerst proberen die 20 Hollandse wielrenners weg te pesten die jouw mooie terras nu al urenlang bezet houden met hun te luide conversatie en hun roodverbrande karpatenkoppen. Ze drinken alleen maar uit hun eigen bidonnetjes, die ze in de wc bijvullen. Mag ik straks die kledderboel opruimen! Drastische maatregelen. Kan een van de honden van Hanneke niet even een mooie dampende bolus draaien tussen hun tafeltjes, of schijten die niet op commando?

 10. O mensen wat zit ik hier heerlijk.Alleen jammer dat ie wielrenners er ook zitten…………….. Word ik zo gewezen op mijn eigen ‘onsportiviteit’ 😉

 11. Lekker he Annemarie zo in het zonnetje met een pastis. Ik heb onze Bep (volledig gestoorde pup van 5 maanden die absoluut niet luistert) het terras laten opvrolijken met wat plasjes en drolletjes hier en daar, maar geen reactie, ze vonden Bep “wel leuk” Daarom maar even gedreigd dat ik een aantal niet zo aardige nederlanders wonend in frankrijk verwachtte en dat bleek afdoende8)
  P.S. ja ik heb terras als schoongemaakt, geen plasjes of poepjes meer te vinden

 12. Het was weer wat vandaag, zijn we net klaar met eten, zien we in eens een piepklein vogeltje op de vloer in de kamer liggen. Dit gebeuren openbaarde de Florence Nightingale in mijn oudste dochter, er is van stro en een stuk afgeknipte spijkerbroek in een leeg bakje van Paturages een nestje gemaakt en nu zijn ze alle3 wormen aan het zoeken. Als het beestje blijft leven maak ik er een aparte log en zal ik jullie op de hoogte gaan houden van de ontwikkelingen van het vogeltje. Er is nog geen naam, daar wordt nog ruzie overgemaakt……

 13. De één wel, Krek, de ander niet. Zijn ze al weg of wil je die ene even lenen?
  Doe mij trouwens maar een Calva, mannie heeft weer vlees gecremeerd en dat is al op (deels in voornoemde honden, trouwens). Een digestief gaat er dus wel in. Waarom ontwaakt de pyromaan in iedere man zodra het boven de 20 graden wordt? Met geen honderd paarden die keuken in te krijgen, maar 1 straaltje zon en hoppa….. dat draagbare crematorium wordt te voordschijn gehaald.

 14. Wij hebben ook een Bep (maar da’s mijn moeder).
  Als die op het terras gaat zitten…………. wordt het wel een zootje. Ben blij dat je het al hebt schoongemaakt!
  Ben benieuwd hoe het met je vogeltje afloopt.
  Bij ons zaten in het voorjaar steeds hirondelles binnen.
  Als de deur dan dicht was zaten ze verontwaardigd te tsjirpen, zo van: wij willen er ook in! Maar ja omdat we er nog niet permanent wonen ging dat feest natuurlijk niet door. Zou wel zielig zijn. Zouden ze een nestje hebben gebouwd en dan vervolgens de hele boel weer voor twee maanden dicht.
  Dus beter voorkomen dan …………

 15. Ha Hanneke. Nou mijn mannie kan voortreffelijk vlees grillen op de bbq hoor! Lekker bruin en nog sappig van binnen. De grootste fout die mensen maken (zegt hij) is dat ze te haastig zijn en het vlees er te snel opleggen.
  Het vlees er pas op als de kooltjes gloeien en er geen echt vuur meer te zien is. Dan krijg je lekkere gegrilde sateetjes, hamburgertjes e.d.
  Hoe langzamer hoe beter.

 16. Dames, ook mijn man heeft last van die kwaal en helaas vind ik elke bbq gewoon niet lekker, maar volgens kenners is ie niet slecht……..maarre…….mannetje komt net thuis van een reisje parijs en keulen (ligt de weg naar rome..) en ik geloof dat ie behoefte heeft aan aandacht, dus ik ga het cafe verlaten…tot morgen…………

 17. Ik ben bang, Annemarie, dat ik mij schuldig heb gemaakt aan ‘overdrijving in dienst van Kunst’. Mannie cremeert niet (meer), mannie bereidt alleszins eetbaar vlees op zijn barbeknoei. Nou scheelt het een stuk dat wij sinds mei beschikken over een echte gasbbq, eigenhandig geïmporteerd uit de VS tijdens onze laatste vakantie daar. Niet alleen scheelt dat veel in wachttijden en ongaar edoch verbrand vlees, ook voor de buren is het fijn dat zij niet achter de eeuwige rookwolken van de vergeefse pogingen om de kolen in de gloei te krijgen verdwijnen!
  Enfin. Hub en ik verdwijnen richting marché om eh, grillgroentes te gaan inslaan. Immers, het mooie weer houdt nog even aan en daarmee ook zijn pyromane neigingen.

 18. De BBQ is wat mij betreft de mooiste uitvinding sinds het Atkins dieet. Lekkere chippolata’s en muerguez, moten zalm in folie, hele paprika’s, cotelettes de porc… een grote salade er bij en smullen maar. Ik koop altijd expres te veel, zodat ik de volgende dag nog een ontbijt en een lunch heb. Zit iedereen aan het stokbrood, knabbel ik aan een koteletje of een lekker vet worstje. Met een homp camembert toe.
  Gaan jullie nog naar de bruiloft vanmiddag? Kijken of we met zijn allen de server van Alençon plat kunnen krijgen!

 19. Ik heb het paar de volgende boodschap gestuurd:
  M. et Mme Lécureuil,
  Les Hollandais en France vous souhaitent une superbe journée de marriage avec vos amis et famille.
  Votre marriage en ligne sera visité par plusieurs Hollandais par le lien:
  http://hollandais.web-log.nl/index.log?ID=855627
  Que votre vie ensemble soit longue et heureuse!
  Meilleures salutations,
  Gregor (Krek.) Hakkenberg
  http://www.hollandais.web-log.nl
  Hoop dat er niet te veel fouten in staan, maar heb de spelling checker in mijn mailprogramma nog niet gevonden. Hoe dan ook, als er reactie komt, zijn jullie de eerste die het horen. Roger, doe mij een grote koffie. En een groot glas water want ik heb een houten bek.

 20. Goedemorgen, ik heb de trieste taak u mede te delen dat ons vogeltje helaas vanmorgen dood in zijn prachtige nestje lag :(Wij zijn net terug van de begrafenis naast het kippenhok, zodat Mickey nog wat gezelschap heeft.
  Na deze emotionele ochtend ben ik al wel toe aan een borrel, dus Roger een pastis met veel water svp

 21. Het huwelijk gaat zo beginnen. De camera, die eerst alleen wat vage vlekken liet zien, is nu scherp en het wachten is op het bruidspaar.

 22. De enige spellinsfout die ik kan vinden is mariage (met 1 r en niet 2). Verder klopt je message volgens mij aardig. (Kzou het zelf niet beter kunnen in ieder geval.
  Ben vergeten te kijken overigens. Was ze in het wit of niet?

 23. Spellinsfout is een goeie!
  Maar inderdaad, ze was in het wit. Ik heb wat screenshotjes voor je gemaakt, dat je toch nog iets van de plechtigheid meekrijgt. Zie het jongste logje. Hoe ze er verder uit zagen is door de beroerde kwaliteit van de webcam helaas niet te zien. Misschien dat we met zijn allen kunnen lappen om voor de gemeente Alençon een betere te kopen?
  Bij nader inzien…, laten we liever een apérootje nemen.
  Proost jongens, op de gezondheid van Guillaume en Caroline!

 24. Ik kom net thuis en zie dat de beelden va de webcam niet veel voorstellen. Jammer, doet u mij maar een biertje dan. En een schaaltje vegetarische bitterballen.
  Robert

 25. Ja krek ik ben de leukste thuis,dat heb je wel gemerkt zeker…..

 26. Jeetje, zit ik om 14.00 uur helemaal klaar met de meiden om naar de bruiloft te gaan kijken, helemaal opgedoft, sjieke kleren aan etc. IS ONZE INTERNETVERBINDING UITGEVALLEN:( Balen dus. Maar ja hij doet het weer en nu lees ik dat ik weinig gemist heb…dus toch maar even Proost op het jonge bruidspaar!!!!!!!!8)

 27. mischien verdient het wel een eigen logje .. maar nou maar ff in het cafe. Gistermiddag op Montpernasse was een heel andere sfeer dan andere vrijdag middagen.. wel druk maar toch ook relaxed met duizenden vakantie gangers.. de TGv naar La Rochelle zat tjok vol en ook “de mijne” naar Rennes (ik ga er bij Laval uit) was drukker met vakantie gangers dan normaal.. Eenmaal in Laval aangekomen zijn de familie en vrieden onthalen voor de vakantie visite niet te tellen, het hele stationsplein zoemt en de 3x kussen (Parijsenaren v/s Campagne 4x) vliegen alle kanten op, je ziet iedereen heeft er zin… VAKANTIE IS BEGONNEN ! 😀
  enkel ik moet volgende week weer weg 🙁

 28. Bij ons is het ook 2 keer, stond ik mooi bij zoen 3 in de lucht te happen 😀 . Ben vandaag in Holland gaan fietsen, tochtje van 100km langs Muiden/Almere/Bilthoven/Soest/Utrecht/Loosdrecht/Loenen. Druk, druk, druk, het lijkt wel alsof heel Nederland vaart en fietst. Gelukkig nog 5 nachtjes slapen, dan ben ik weer thuis.
  Robert 😀

 29. Toen ik nog in het toerisme werkte en groepen Amerikanen ons mooie Nederland liet zien, was dat ritje onze Sunday Morning Drive. Voor mij vanuit Amsterdam terug naar huis, want ik ben van oorsprong Hulluvvessummer.

 30. Wat zielig is, is dat ik in de 19 jaar dat ik er gewoond heb, helemaal nooit iets heb gemerkt van die Gooise Matras! Ik sliep altijd maar alleen!

 31. Krek,je weet niet wat je op dit moment mist. Alles is overvol. Nederland is vol, maar daar was ik een paar jaar geleden al achter 😮
  Robert

 32. “Nederland is vol”, Robert, vind ik een beetje een enge uitspraak, met discriminerende annotaties. Volgens sommigen (Jean-Marie LePen voorop) is Frankrijk namelijk ook ‘vol’. Maar als je bedoelt dat er in Nederland maar weinig plekjes zijn waar je kunt recreëren zonder horden gelijkgestemde recreanten tegen te komen, stuk voor stuk op zoek naar rust, dan ben ik dat volmondig met je eens.
  @Marjan: Ik schijt bagger voor vrouwen. Ook dat geef ik volmondig toe. Vrouwen zijn eng, onbegrijpelijk en ze willen uiteindelijk maar één ding. Wat? Daar ben ik helaas nog steeds (en ik ben van ’59) niet achter. Dat is juist het enge. Wist ik maar wat ze wilden, dan viel er wat te manipuleren of te marchanderen. Maar ik tast in het donker en maar al te vaak mis.

 33. Jongens (en daarmee bedoel ik natuurlijk ook altijd meisjes, ik ga zo slapen. Nu ben ik geen matineus type en Ferry is er niet. Daarom open ik morgen wat later, OK?
  TRUSTE ALLEMAAL!

 34. Krek, daar bedoel ik niets engs mee, er is gewoon geen rustig plekje meer te vinden op dit moment. Vol dus, met Nederlanders. Alhoewel, volgens mij zit half Nederland op dit moment in Frankrijk. 😀