sarco, macdo en meer nutteloze zaken

Heerlijk toch, volstrekt nutteloze kennis? Waar je werkelijk niks aan hebt maar die toch intrigeert. Al was het maar door de volslagen zinloosheid…….

Zo beweerde een kennis dat de gemeente waar zij woont in oppervlakte de grootste van Frankrijk is. Dat leek me sterk dus dan is zondag (vandaag) de ideale dag om zoiets nutteloos tot op de bodem uit te zoeken. En dan kom je onverwachte dingen tegen!

Arles is in oppervlakte verreweg de grootste gemeente van Frankrijk, bijna 760 km2, nu we toch bezig zijn. En Castelmoron-d`Albret, in de Gironde, de kleinste (0,04 km2).
Naar inwoneraantal wint Parijs, uiteraard. Maar wat blijkt? Er zijn 6 gemeentes die helemaal geen inwoners meer hebben. Om zeer trieste redenen, want de Eerste Wereldoorlog heeft ze dermate verwoest en de bodem zo onveilig gemaakt dat ze na 1916 niet meer zijn opgebouwd.
Ze liggen dan ook allemaal rond Verdun.
Naar goed frans, napoleonistisch en cartesiaans gebruik hebben ze alle 6 nog wel een gemeentebestuur (sic), door de prefect aangewezen.
Nee, dan Rochefourchat in de Drôme. De enig overgebleven inwoner van de gemeente is (dus) ook burgemeester. Als ik haar (`t`is een madame) was ging ik postzegels uitgeven.

Nog een ozo belangrijk iets: Bush schijnt gevoel voor humor te hebben (of het is nog erger met hem gesteld dan dat ik al dacht) want hij gaf Sarko, gister bij de lunch, hamburgers en hot-dogs. Een grap? Of vond hij de kleine Sarko niet mans genoeg voor een Texaanse steak van een onsje of negen? Nouja, het werd bunkeren in Kennebunkport, dat wel!

Bronnen: wikipedia en http://www.toutes-les-villes.com/villes-superficie/25.html

Reacties zijn gesloten.