Schandelijke omissie Wereldomroep

Elke ochtend krijg ik een pdf-krantje van de wereldomroep. 8 pagina’s wetenswaardigheden, nieuws, sport, een weerbericht en een achtergrondverhaal waarmee ik weer een beetje bij ben met het Wereldnieuws. Nou ja, het meeste had ik gisteren al bij de NOS gezien, maar ik stel het toch op prijs. Het achtergrondverhaal begon vandaag zo:

“Een blog bijhouden om het thuisfront en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van je avonturen in het buitenland. Veel expats en emigranten maken gretig gebruik van deze mogelijkheid. De Wereldomroep heeft de blogs gebundeld. De inhoud verschilt van blog tot blog. Bloggen de meesten over de dagelijkse beslommeringen en de eigen familie, anderen pogen een beeld te geven van het land waar ze zijn neergestreken. In totaal staan er nu 400 blogs op de kaart, maar de kaart zal regelmatig worden geupdate met nieuwe blogs.”

Dus je begrijpt, ik met kloppend hart en van hoopvolle verwachting trillende handen naar de kaart om te kijken of Hollandais en France er al op staat. Wie schetst mijn afgrijzen toen dit níet het geval bleek te zijn? Een van de eerste en zeker het belangrijkste Frankrijkblog, een baken van professionaliteit en afwisseling, thuishonk van tientallen al dan niet verklaarde fans… het staat er niet op.

En als je dan weet dat een van de leden van het redactieteam van de Wereldkrant (die uit Ile-vers-Ûhme) hier kind aan huis is, dan begrijp je dat ik tot in het diepst van mijn ziel gekrenkt was door deze omissie.

Nu ben ik gelukkig niet haatdragend van aard, zoals sommige ploucs uit Bretagne weten, dus ik zal mijn trillende hand over mijn kloppend hart strijken. Als er tenminste razendsnel gereageerd wordt om deze onvergeeflijke fout te herstellen.

In de tussentijd kan ik een abo op de Wereldkrant iedereen aanraden. Geef je op via Radio Nederland Wereldomroep.

Reacties zijn gesloten.