tomtom en domdom

Een halve pagina maar liefst in de `Nice Matin` van afgelopen donderdag. Consternatie in Grasse! Hele verkeer in de war, althans nog meer ellende dan gewoonlijk.
Heel Grasse is bijna `verticaal` gebouwd, moet u weten, tegen een steile helling. Aleen maar redelijk smalle, klimmende en sterk klimmende doorgaande wegen als u van zuid naar noord wilt.
Wat was er aan de hand? Een hollandse caravan (of is dat een pleonasme?) van maar liefst 4,5 meter was afgebroken van de trekhaak en langzaam, sneller en sneller naar beneden gereden. Gelukkig alleen maar materiële schade (aan de caravan, de Grassois die er achter reed voelde al nattigheid en had flink afstand gehouden).
Vervelend voor die familie natuurlijk, maar de verklaring stemt toch wel tot nadenken. De eigenaar vertelde aan de politie dat zijn navigatiesysteem hem deze weg `opdwong` (het stijgingspercentage is er, schat ik, 18%) dus, ja, dat is heilig…..
`T is een beetje schokkend hoor, dat de moderne mens zo`n blind vertrouwen heeft in die malle apparatuur en te weinig in juist het tegenovergestelde, zijn eigen ogen.

naschrift: toen ik het verhaal aan een Franse kennis vertelde hoorde ik nog dat de gendarmerie regelmatig totaal in paniek verkerende toeristen kalmeert die, zonder goede oude kaart, met een kapotte GPS totaal niet meer weten waar ze zijn. Matter over mind………

Reacties zijn gesloten.