Tweetalige opvoeders gezocht

Heske Vleming mailt:
Voor een onderzoek over tweetaligheid ben ik op zoek naar gezinnen met tweetalige frans/nederlandse kinderen tussen de 3 en 13 jaar. Deze gezinnen moeten of Nederlanders in Frankrijk zijn of Fransen in Nederland. Een Franse moeder en Nederlandse vader in Nederland of een Nederlandse moeder en Franse vader in Frankrijk mag ook. Met behulp van een vragenlijst wil ik meer te weten komen over opvoedingstechnieken en taalattitudes. Als u interesse heeft of meer wil weten kunt u mailen naar heskevleming@hotmail.com of bellen naar +31648791577. Bedankt en Groeten Heske Vleming
Marjan, iets voor jou?

4 reacties op “Tweetalige opvoeders gezocht

  1. Ik heb een Japanse vrouw, hetgeen de resultaten zou kunnen corrumperen. Want die brengt natuurlijk weer heel andere invloeden mee. Hoewel het – onder ons gezegd – allemaal niet veel uit zal maken hoor, want na 20 jaar in het Westen (2 USA, 15 NL en 3 FR) is ze behoorlijk ontJapanst. Maar ja, je wilt zo’n onderzoek toch zuiver houden en dan moet je niet met tweede keus gaan rommelen.

  2. Ik heb een Ierse vrouw, is dat ook goed? Ik weet niet hoe dat bij andere mensen is maar wat taal betreft is het bij ons een zooitje. Mijn kinderen praten Nederlands tegen mijn vrouw. Zij praat Engels terug. Hele conversaties zijn bij ons op die manier 2-talig. Ook wordt er midden in een zin omgeschakeld van de ene naar de andere taal. Een zooitje dus. Mijn kinderen spreken, lezen en verstaan wel perfect Engels.
    😀

  3. Ik heb wel eens het gevoel dat mijn kind een heel andere taal spreekt dan ik, telt dat ook mee? 🙂