Wedden dat het klikt?

“15.917 vrijgezellen online!” staat er op de voorpagina van Meetic. Vrijdagochtend kwart voor negen. En let op: online, niet ‘ingeschreven’, want dat zijn er miljoenen! Online dating neemt een hoge vlucht in Frankrijk. Waar eerst alleen boeren en andere sociaal gehandicapten zich inschreven met de hoop op toch tenminste een héél klein kansje op een gelukkige relatie, daar tref je nu een gezonde doorsnee van de Franse bevolking. Zo zijn er alleen al in de Bourgogne 51 mannen en 28 vrouwen van precies 47 jaar ingeschreven. Daar kun je al een heel aardig feestzaaltje mee vullen, dunkt me. (overigens, grappig hoeveel jonger/ouder sommige van die leeftijdsgenoten er uit zien)
Meetic, onlangs door de Nouvel Observateur in een vergelijkende test getipt als beste ontmoetingensite, biedt gratis inschrijving voor vrouwen. Mannen betalen na de eerste paar keer gratis inloggen 29,45 per maand. Geen geld, voor kans op de ontmoeting van je dromen. Bij het Europees georiënteerde Meetic hebben zich dan ook zo’n 17 miljoen mensen (waaronder ca. 8 miljoen Fransen) ingeschreven.
Naast Meetic zijn er nog tientallen andere sites. Voor wie op zoek is naar oppervlakkig contact is er de flirt-site Easyrencontre. Wil je dieper gaan (intellectueel gezien dan), kies je voor de intellectuelenversiersite Points Communs.com. Terwijl het dure zusje van Meetic, Ulteem.com mikt op de hoger opgeleiden met geld, die 240 euro per jaar willen betalen en tevens bereid zijn vooraf een lange psychologische test in te vullen. (met dank aan de NouvelObs).
Zie je wat een kansen dit biedt voor de vrijgezel die het roer om wil gooien en naar Frankrijk wil verhuizen? Schrijf je in, zoek een compatibele Franse partner en zoek hem of haar op. Als er iets moois uit groeit, heb je meteen een stevige pied à terre in Frankrijk. Vive l’Europe et leve het Internet!

Reacties zijn gesloten.