Wijnonlijn

Hou je van wijn? Ik ook. Vooral om op te drinken. Dus ga ik regelmatig naar de supermarkt om een paar flesjes te scoren. Toch kun je mij geen echte wijnliefhebber noemen. Dat is iemand die naar Frankrijk gaat om een tocht langs châteaux en vignobles te maken en die overal proeft om zo de lekkerste bouteilles voor weinig te kunnen scoren. Deze ware vinofielen kunnen hun voordeel doen met de site van Vinomedia. Hier vind je naast 3000 artikelen over wijn (in een doorzoekbare database) ook een adressengids van zo’n beetje alle wijnboeren, cooperaties, leveranciers van vinificatiemateriaal of hoe dat ook mag heten, oenologen en ga zo maar door. Iedereen die iets betekent in de wijde wijnwereld staat er met naam, toenaam en contactgegevens in. Dat is een lekkere lijst voor wie een wijnreisje aan het voorbereiden is.
Vinomedia is ook organisator van Wijnsalons in diverse steden in Frankrijk. En het slimme is dat ze de daar door hun exposanten aangeboden producten ook nog eens online verkopen in een webwinkel: les Caves de Virginie. Waar ze beweren: “Een goede wijn ontdekken is niet makkelijk. De wijnen die wij aanbieden zijn op onze salons door duizenden bezoekers geproefd. Op basis van hun ervaringen konden wij de beste voor u selecteren.” Slim. Proost.

Naschrift: nadat ik dit stukje schreef, las ik in de Franse consumentengids een test van wijnwebwinkels. Vinomedia komt daar niet in voor, maar ik wil jullie toch te twee beste volgens Que Choisir niet onthouden:
Lavinia: Wat minder sterk in de online tips, maar onverslaanbaar als het gaat om betrouwbaarheid, assortiment, gemak in het gebruik en prijs.
Rouge-Blanc: hier moet je juist wel wezen voor tips, al krijg je soms geen duidelijke factuur, is het assortiment wat mager en is er geen expresselevering mogelijk.
Tot slot een Nederlandse site die in dit overzicht natuurlijk niet mag ontbreken: Vive le Vin van onze vriend Rob(èrt).

Reacties zijn gesloten.