*-27* Het antieke smoeleboek

In de catagorie Heppiefjoe gaan we dit keer terug in de tijd. Gevraagd zijn foto’s uit 1978 (vandaar -27), maar zoals verwacht kan niet iedereen zich aan dat jaartal houden. Laten we één ding afspreken; lachen mag, uitlachen is verboden.
Wie ook in dit antieke smoeleboek wil, moet z’n foto maar naar mij opsturen.


Klik op het plaatje voor het antieke smoeleboek.

124 reacties op “*-27* Het antieke smoeleboek

 1. Goed idee, Ferry, zo kunnen we 1 foto bij het topic zetten en de rest aan het er aan te hangen album. Scheelt enorm in laadtijden op HeF. Trouwens, Ronaldus is echt geen spat veranderd!

 2. Gelukkig werkt onze scanner niet. Naar aanleiding van dit log liet ik mijn kinderen een foto-album uit de jaren ’70 zien. Jullie willen niet weten wat er gebeurde…………

 3. Monique: willen we wel….
  Hallo zeg, wat is dat lachen, prachtig! Leuk idee ook, van Ferry toch? Zal toch nog ff zoeken of ik geen oude pasfoto heb…

 4. Beste Francofielen . Tijdrover is de laatste web-log die genomineerd is voor de maand Maart. De Jury zal de komende week aan de hand van jullie reacties een top 10 samenstellen van web-logs die de beste en leukste reacties hebben gekregen. Hiermee tellen de opmerkingen van de Jury zelf niet mee. Verder wordt er per genomineerde web-log ook gekeken naar de IP adressen van de reacties. Ieder IP adres telt per web-log maar 1 keer mee. De 10 weblogs die als beste uit de bus komen worden in een poll gezet en iedereen kan vervolgens een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete web-log uit deze top 10. De 5 met de meeste stemmen zullen voortdurend vermeld worden in de WLR Charts. De web-log die op 31 Maart 2005 de meeste stemmen in de poll heeft zal uitgeroepen worden tot web-log van de maand Maart. Iedere geplaatste web-log uit de top 10 zal hiervan op de hoogte gebracht worden door de Jury. Zodra een web-log uit de top 10 bij de eerste 5 terecht komt, krijgt deze zsm bericht van de Jury.
  Veel plezier
  De Jury WLR

 5. Sorry, maar wij doen niet mee. Voor je het weet gaat het weer alleen over stemmen en rankings. Eén keertje is leuk, als signaal dat het goed gaat met HeF, maar het moet geen doel op zich worden.

 6. We zijn nu hier door oude dozen met foto’s aan het spitten. Ik heb weer trouwfoto’s gevonden en eentje uit mijn artistieke periode. Allemaal verkleurd. Zal eens een avondje gaan scannen zodat ik ze op dvd kan zetten.

 7. Wat een raar stukje! Leeftijdsdiscriminatie! Zo komen die (zeer) jonge mooie dames nooit! 😀
  Helaas, er zijn geen foto’s van mij vóór 31 mei 1979, dus ik sla over….

 8. Rene je mag best een paar jaartjes smokkelen hoor.. kan er verder ook niks aan doen dat je je hier thuis voelt in de senioren club

 9. Ondertussen is hij 26. En dan te bedenken dat hij in 1979, 1 jaar oud , al met mij mee liep in de grote vredes demonstraties tegen de kernwapens. Die foto kwam ik namelijk ook net tegen.

 10. Ik liep mee in Den Haag, was de eerst keer dat ik een echt ‘wave’ meemaakte. Krijg nog kippenvel wanneer ik eraan denk!

 11. Ik kan me van Den Haag nog herinneren de treinreis er naar toe, opgepropt als haringen in een ton.
  En in de categorie klein persoonlijk leed: tijdens de demonstratie kwamen we een jongen tegen die belegde broodjes uit een vuilniszak stond uit te delen en heel verdrietig werd omdat niemand zijn broodjes aannam.

 12. Ik herinner me nog die kelner die met een dienblad raketjes rondliep en uitriep: Wie had deze besteld?

 13. Mijn fotoalbums uit die tijd bestan uit een afwisseling van vakantiekiekjes en foto’s van demonstraties: Den Haag, UCN, Kalkar….

 14. Ik heb daar nog wel leuke foto’s van…..linkje?
  Weet alleen niet of je zomaar foto’s mag publiceren op het net waar andere mensen bij op staan…

 15. Ik heb nog een leuke foto van een dweilorkestje dat met de lange rij bussen mee reed naar Kalkar (volgens mij) en tijdens de vele opstoppingen en files steeds naar buiten toog om het volk te vermaken.
  En van (volgens mij) Den Haag waar een hoog/bejaarde dame met een grote PSP/vlag om de schouders liep. Enz.

 16. Kalkar ben ik nooit geweest. Heb jij, jeanne, daar ook gekampeerd en zo.
  De brede maatschappelijke discussie heb ik wel volop aan meegedaan.
  Wat demonstraties betreft heb ik me beperkt tot 2 x amsterdam, Den Haag, Soesterberg en Bergen.

 17. Sorry, was even afwezig.
  Nee, niet gekampeerd, volgens mij weer met bussen terug gegaan.
  Was op een gegeven moment een heel intimiderende dreiging van legerhelicopters die boven ons bleven vliegen. We moesten vanaf de bussen een heel eind lopen in een lange stoet – herinner ik me nog.
  Langs een heel cordon van gepantserde militairen.

 18. Was die grote vredesdemonstratie tegen de kruisraketten niet op zaterdag 21 november 1981? Ik kon niet meelopen, want deed mee aan de EWG-kwis voor de Duitse televisie. Gelukkig was dat live, zodat ik (pak ‘m beet) 42 miljoen duitstaligen (werd ook in Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden) ongecensureerd kon melden dat ik het leuk vond daar in Kiel te zijn, maar toch ook wel jammer dat ik niet bij de Friedensdemonstration gegen die Kreuzraketen kon zijn. Dat was dan mijn bijdrage aan de wereldvrede. Kwismaster Hans-Joachim Kuhlenkampf balen!

 19. Leuk!
  Nu je zo met dat Duits begint. Ik herinner me nog steeds een liedje:
  “Wehrt euch, leistert Wiederstand – gegen das Atomkraftwerk im Land…..”
  En de leuze: “Die Erde is unsere Mutter – mann bringt seine Mutter nicht um.”
  Dat waren nog eens tijden…..
  Wat is in Godsnaam “EWG”?

 20. Onze zgn. ‘Groene stroom’ komt grotendeels uit Franse kerncentrales. Was er ook bij in Kalkar, was tevens de laatste keer dat ik me in een ‘moreel superieure’ massa heb begeven.
  De tijden veranderen. (Wie zei dat ook alweer?)

 21. Nou nou nou, wat een taal tegen een veteraan die het vak heeft geleerd door veeeel spandoeken te schilderen. Ben al weg.

 22. Over oude foto’s gesproken…. waarom staan onze foto’s er nog niet bij? Heb je z nog niet ontvangen?

 23. @Ferry: Was jij een kakker? (dat heette toch zo?)
  Je had hippies/langharig tuig, kakkers, koorballen….wat nog meer…help eens even…

 24. @Marjan, ik heb ze maar nog geen tijd gehad (eerst bewerken, opslaan, nieuw album produceren, oploaden)
  @Jeanne, ik weet het niet precies, ik reed motor, had lang haar, werkte bij een zetterij en maakte me nergens druk om. tja, wat ben je dan..

 25. Een motor nog wel….
  De meesten hadden of een “buikschuiver”, oftewel een Kreidler of een Zundapp. En als je iets hipper was: een puch met een hoog stuur!
  En toen er geld verdient werd oude opelkadets of een mini, waar je dan vervolgens de hele zaterdag onder lag te sleutelen.
  Ik had gewoon een oma-fiets. Die was toen nog echt van je oma/moeder geweest!

 26. @Jeanne: Volgens mij heb je het over de jaren ’60.
  @Ferry: Die motor, vertel (welke zetterij?).

 27. @Henk motoren: CZ. Honda 550. Goldwing K1, K2 en K3
  Zetterijen: Typo Delvos, Eduard Bos, Text, Typeshop

 28. @Ferry: Nooit op je plaat gegaan met de Goldwing?
  Ken al die zetterijen, duur maar heel goed, werkten vnml. voor bureau’s. Heb hier nog een loep liggen van Text met m’n naam erin gegraveerd. Als je er begin jaren ’80 werkt(t?)e moet ik je zijn tegengekomen. Grappig toch?

 29. Nou ja, drie maal is scheepsrecht.
  Vort aan ’t werk, meters maken, de schoorsteen moet roken.

 30. Henk: die obelix-schuddebuik willen wij zo langzamerhand wel eens zien

 31. Nou Henk, ik lach me dood hoor. Wees es een vent en stuur wat op naar Ferry

 32. Verder mis ik nog: Willem, Monique, FrankB, Robert(a), JohnP en vele anderen.

 33. @Dineke: Ik vind het domweg niet verstandig, dat jullie ’t wel doen verbaast me.
  Dit is mijns inziens typisch iets, evenals het smoelenboek, voor achter een gebruikersnaam en password. Doe ik onmiddelijk mee mét naaktfoto, als ’t moet.

 34. @Henk: over het smoelenboek heb ik ook al langer twijfels.
  Maar met de foto’s van ’78 kan m.i. geen kwaad woren berokkend.

 35. Je hebt een punt, ga er over nadenken.
  Hebben de hele zondagavond uitgezeten, weinig gehoord over de oorzaken van de treurigheid, daarvoor zit de VPRO te dicht bij de macht vermoed ik.

 36. Henk: eerlijk gezegd lag ik in bed, met de gedachte: als het interessant genoeg is, blij ik wel wakker!
  Eerlijkheid gebiedt me dus te zeggen, dat ik gedeeltes mis….Ik was wekelijk stunned bij dat verhaal over dat pistool (“ik heb het terug moeten geven”)

 37. Nog even, ja erg hè. Zo’n schat van een nicht die heel erg stoer doet – mes op z’n keel, pistool op z’n hoofd: niks aan de hand – en toch onderuit gaat (burn-out).
  Nu ga ik eten, ajuus.

 38. EWG: Europäische Wirtschaf Gemeinschaft, voor de gelegenheid omgedoopt tot Einer Wird Gewinnen. Meerdere nationaliteiten streden tegen elkaar. De Duitser wint (deels geholpen).

 39. @Dineke: Hoe sluit je die kat aan: met usb of firewire, of is ie nog ouderwets parallel of serieel?

 40. nee John is niet moeilijk, alleen toevoegen via internet gaat niet. dus als je een foto erbij wilt, moet je die ff naar me mailen..
  als je zelf zo’n album wilt.. hij is gratis te downloaden via deze link

 41. Bedankt voor de tip, Fer. Ga dat ook doen voor de andere logs. Laadt anders zo retetraag.

 42. Krek: heb er 2 gestuurd met de jaartallen erbij maar die staan er dus niet bij…
  Dineke: goed opgelet… haha