Chez Roger et Francoise 13 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Het is vandaag Saint Rodrigue… geen idee wat het betekent, maar ik vind het wel passen bij 13 maart. Ik ga het café van gisteren nog even ontruimen en schoonmaken, kunnen we verder drinken in een schoon café.
Marjan

321 reacties op “Chez Roger et Francoise 13 maart

 1. @ nou ja, anders had ik dat franse huis nooit gekocht, en die condoleances, die werkten 2 jaar geleden nog, maar nu niet meer. Felicitaties nu, gelukkig.

 2. Mijn moeder is als laatste overleden augustus 2003 en nog steeds heb ik de neiging om in het weekend even op te bellen hoe het gaat….gek, maar dat gevoel gaat niet over….

 3. @Frank: in apple schrijf je het een keer ergens, knip je het (control x) en plak je het vervolgens elke keer waar je het hebben wilt. Maar je kunt er natuurlijk ook van af zien de link elke keer aan je reactie toe te voegen. Het staat er immers ook boven.

 4. Ja maar ik was net 1 dag in het bezit van dat schitterende huis en zocht naar hout, om de boel een beetje warm te stoken. Ik kwam in het belendende gehucht, want daar zou een houtverkoper wonen en daar, in een schuur zag ik een paar mannetjes, dus ik vragen, maar daar was net, net! een varken geslacht n stonden ze boudin te maken. Ik was diep onder de indruk.

 5. met kopieren en plakken dat weet ik , maar als ik de computer uitzet is mijn “muis”weer leeg….ik bedoel onder een F-knop opslaan of zoiets…

 6. @frank: ik wil altijd mijn moeder bellen. Een vriendin van mij had dat zo sterk, dat ze haar moeder wilde bellen, om veslag van haar eigen (van die moeder) begrafenis te doen.

 7. mijn hout is trouwens ook op…moet ook op zoek gaan…misschien weet één van mijn HenF-buurmannen wel een adres in de buurt….
  @Elisabeth: ja, dan sta je opeens weer in het echte leven…

 8. In windows kun je ook een snelkoppeling maken. Rechtsklikken op bureaublad, kies nieuw, kies snelkoppeling, geef bij opdrachtregel adres van je site op, in het volgende scherm naam van je site, dan voltooien. Bij dubbelklikken opent je browser met jouw site

 9. @ krek: neen, geen foto’s stom genoeg, wel van mijn huis, maar de database legt eruit, of zoiets. maandag moet ik erover zeuren.

 10. Wij hebben in ons huisje ook veel spulletjes uit het ouderlijk huis staan, dat is dus wel leuk….
  ik denk dat het gevoel om te bellen nog sterker is wanneer je definiteif in frankrijk woont…dan is vaak de drang om naar je roots te bellen groter, lijkt mij….

 11. Elke morgen komt er een middenstander toeteren (08:00 uur) meestal de bakker, en zo kwam ik aan de buurvrouw, die boerin is en mij hout verkoopt van uitmuntende kwaliteit en daar ook nog een boel sociaal contact bij levert.

 12. @Ronaldus: Witgoed moet je toch echt in Nl. kopen! scheelt je zomaar 200 euro! Het probleem waar wij mee te maken hadden dat was dat we een al wat oudere wasmachiene hebben, die nog op 220 volt was ingesteld! We hadden om de haverklap het relais kapot, er zit inmiddels een ander relais in en hij draait als een nieuwe. Daar is jouw probleem niet mee opgelost. Jij moet contact opnemen met de E.D.F. Je krijgt te weinig stroom geleverd. Samen met hen kan je de oplossing vinden

 13. franse overbuurvrouw had slecht hout en was niet tevreden, wilde mij daarom de naam niet geven…geweldig vindt ik dat….een demente moeder van 93, die je hand vast blijft houden, zodat je niet weg kan en twee ongetrouwde zusters van midden 60, die alles regelen, vuren opstoken, met de bosmaaier aan deslag gaan…en ondertussen ons huis in de gaten houden en de sleutel geven als het nodig is….heerlijk, we nemen ook steeds iets hollands mee….nog suggesties?…

 14. @FRed: dat is zo….ik zei vanmiddag nog tegen Toos..het gaat eigenlijk alleen om ons tweeen, je relatie is het enige vaste wat je hebt…aanmende dat die goed is natuurlijk….

 15. Ik ben speciaal voor jouw mijn bedje uitgekomen, jouw roep om Bretonse whiskey was zo luid…..en nu ga ik echt terug naar mijn bedje!

 16. Voor mijn doen erg laat, maar de vpro was verplichte kost vannavond.
  Ach, hoe herkenbaar alles. Over Turkse jongens die meisjes de wc intrekken. (Ja maar Aykut het feit dat je zo heet, wil niet zeggen dat je het mag doen)

 17. @Dineke: Nee. Erger nog, dit was geen dwarsdoorsnede. Allemaal welbespraakte – boeken schrijvende – leerkrachten. En toen, rond 10 uur, dat afglijden naar verliefdheden tussen leerlingen en leraren….

 18. @Dineke: Had willen vragen of je vanavond nog gekeken had: VPRO – onderwijs. Maar lees uit voorgaande discussie dat dat zo was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *