Alarmsysteem – beveiliging van je huis in Frankrijk

beveiliging huis frankrijk alarmEen alarmsysteem ter beveiliging van je huis in Frankrijk lijkt overdreven, maar vrienden van ons hebben al twee keer een behoorlijke domper gehad bij het aankomen bij hun Franse woning: een inbraak. Gek genoeg worden er steeds relatief suffe dingen gestolen. Gereedschap, plastic afwasbakjes, een grasmaaier en – oh ironie – de ijzeren ketting die de oprit naar hun huis afsloot. De dure jaren 60 lamp en de koeienschilderijen van de Nederlandse kunstenaar Ruud Spil hadden ze over het hoofd gezien.

Als je huis een beetje verder van de weg ligt, is de kans reëel dat er af en toe opportunistische dieven een rondje komen maken. Niemand thuis? Geen hond? Dan kunnen ze op hun gemak hun busje beschut parkeren en hun slag slaan.

Dé manier om dit tegen te gaan is het aanbrengen van een moderne alarminstallatie, bij voorkeur met WiFi-verbinding zodat je thuis op je smartphone of tablet een alarm krijgt zodra je huis in Frankrijk onder vuur ligt. De modernste systemen maken zelfs communicatie mogelijk, zodat je via een luidsprekertje in de buitencamera kunt roepen: “Hé-ho! Vous êtes filmé et je viens d’appeler les gendarmes.”

Bij de betere systemen, met ene goede camera, kun  je zelfs hardop het kentekennummer van het busje oplezen. “Votre plaque d’immatriculation est:….”. Als dát niet voldoende afschrikt, dan weet ik het niet meer.

Een alarmsysteem kun je overigens net zo goed meenemen uit Nederland. Dan weet je zeker dat het goed spul is en dat er een heldere gebruiksaanwijzing bij zit. De alarminstallaties van het Amerikaanse merk RING zijn tamelijk goed, schijnt.

Reacties zijn gesloten.