Ideaal kerstcadeau voor opa’s en oma’s thuis

Het is leuk hoor, om als Nederlander in Frankrijk te wonen, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zeker nu met die ellendige Corona-tijd. Je kunt niet even langs gaan bij je ouders en dit jaar zit zelfs samen Kerst vieren er niet in. Mijn moeder bijvoorbeeld, is dik over de 80. Zij heeft geen zin meer in computers of tablets. Tja, dan wordt het dus lastig als je zoon in Frankrijk woont, één kleinzoon in Amsterdam en een kleindochter in Tokio. Alleen als er een ander kind op bezoek komt, kun je op de meegebrachte smartphone even de laatste digitale foto’s en videos van al dat nageslacht bewonderen.

Nu hebben mijn kinderen (dus haar kleinkinderen) een heel leuke oplossing gevonden om toch de band een beetje aan te halen. En wel een via Wifi vanaf elke plek in de wereld online op de laden fotolijstje. Een ding met een touch screen en een minimaal aantal knoppen en functies. Je kunt naar voren en achteren bladeren, video’s afspelen en dat is het wel zo’n beetje. Dit hieronder is volgens mij zo’n beetje de beste, met een zeer scherp scherm van ongeveer 26cm diagonaal dat ook van opzij een scherp beeld geeft. Volgens de commentaren van eerdere kopers valt het zeer in de smaak bij senioren die anders een broertje dood hebben aan dit soort nieuwlichterij.

Het cadeau moet nog arriveren, het is immers nog geen Kerstfeest. Maar ik heb er goede hoop op dat alle (klein)kinderen toch wel een paar keer per week wat te melden zullen hebben. Sterker, de naar de lijst gezonden foto kan ook een tekstje zijn natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.