Als je dan tóch met een camper weg wilt…

…wat me werkelijk geen pretje lijkt, tussen al dat vrachtverkeer en dan op die camping manoevreren met dat bakbeest, en verder alle bezichtigingen op de fiets of met de benenwagen, want een parkeergarage daar pas je niet in… als je dit alles wilt trotseren, sukkel die je er bent, kijk dan eerst even op deze site, want daar vind je heel veel informatie over stopplaatsen langs de snelweg, waar je je chemisch toilet kunt leegstorten, wat de ervaringen van lotgenoten met een Hymer Roadmaster de Luxe zijn en meer van dat soort onreine maar voor campervolk onmisbare informatie. Veel plezier. En oh ja… wát je verder ook doet op deze site (en nu ben ik werkelijk bloedserieus): NIET DE MUZIEK AAN ZETTEN!!!!!

12 reacties op “Als je dan tóch met een camper weg wilt…

 1. Wat ik hoorde was achtereenvolgens ‘Don’t worry be happy’ en ‘Celebration’, in uitvoeringen die ernstig te wensen overlieten. Vermoedelijk in elkaar gestoken door een toondove baviaan (die hebben niet voor niets een hele slechte naam).

 2. Soms lijkt me met een camper rondtrekken echt heel erg vreselijk leuk… maar als ik nou zo’n site bekijk en dit leuke stukje van Krek. lees… dan vind ik het eigenlijk wel weer heel erg vreselijk eng…

 3. Oh, verschillende liedjes? Ik kreeg alleen één vreselijk stamperig nummer met een oorverdovende drumpartij, binnen 5 seconden koppijn.

 4. Wisten jullie dat er campers zijn, die zo mega zijn dat er een garage voor een Smart in zit?

 5. @dineke: ja, kom je vooral in de states veel tegen. Die heten dan geen camper meer, maar RV (recreational vehicle).
  @krek: Dat rijden met zo’n ding valt alles mee. Reed ooit met zo’n grote Bedford de autobahn op. Dat ging niet snel, maar al die Duitse coureurs gingen met veel respect voor mij opzij. En op de camping (waarom zou je trouwens), manoeuvreert zo’n ding nog altijd handiger als een aangekoppelde caravan (waarvan vaders te trots is om te erkennen dat je zo’n ding veel makkelijker afkoppelt en met de hand op de plek duwt).

 6. Heb ook wel ’s een camper gehuurd, vond ’t wel stoer. Peter, inderdaad je kunt een caravan beter met de hand inparkeren – spreek uit ervaring.

 7. Met een Camper door de zuidwestelijke staten van de USA is een onvergetelijke ervaring. En daar rijden is makkelijker dan met een fiets hier.

 8. Maar de ultieme vorm van decadentie? Een zogenaamde ‘mover’, waarbij de caravaneigenaar quasi nonchalant z’n kostbare bezit met behulp van afstandsbediening naar de juiste plek manoeuvreert. Dan schaam je je bijna op dezelfde camping te verblijven… Getver!

 9. Gelukkig gaan wij altijd naar moeilijk toegankelijke plekjes

 10. Wij hebben 12 jaar lang met een campertje (lees: omgebouwd busje) gekampeerd.
  Veel campings “gehad”, veel gezien.
  Wat ik nu (sinds ons huisje in FR) nog wel eens mis, is het vakantiegevoel van niet-weten-waar-je-naar-toe-gaat.