Anekdotes over onvergankelijk Parijs

Wat bezielt iemand om een serie korte filmpjes over dooie mensen op begraafplaatsen in Parijs te maken? Geen idee, maar multitalent Andy Arnts deed het, zetten zijn documentaire op Youtube en stuurde ons een mailtje met het verzoek of we er aandacht aan wilden schenken. Sure:

Nou zijn wij fans van Parijs en begraafplaatsen, en het is interessant om ook eens iets anders te zien dan dat eeuwige Père Lachaise. In dit filmpje gaat het over de Cimetière de Passy. Andy behandelt de graven van Fernandel, een of andere jong gestorven kunstzinnige aristocratische russin, een art deco-grafkelder van een onbekende, het graf van Manet en dat van Claude Debussy en een lesbische dichteres.

Hoephoep, van het ene graf naar het andere, beetje achtergrond en voort gaat het weer. In amper tien minuten krijgen we flink wat anekdotes voor de kiezen, maar zonder al te veel duiding. Het is een beetje als in de Ivo Niehe TV-show, waar elke gast wordt aangekondigd met een kort filmpje dat ons wat achtergronden geeft. Maar vervolgens gaat Ivo met zijn gasten praten, waardoor we soms ook nog iets nieuws, ontroerends of verrassends leren. De gasten van Andy Arnts komen echter geen moment echt tot leven. Onvergankelijk, misschien. Maar ook onbevredigend.

Reacties zijn gesloten.