Avec le courant

Eindelijk, na lange tijd is er op veel plaatsen weer een buitje gevallen. Heerlijk, want we raakten met zijn allen aardig oververhit. Niet alleen de tuin kon wel een drup gebruiken, maar ook de kanovaarders jeukten al lange tijd de handen, aangezien de waterstanden in de rivieren zo laag waren.
De eerste dagen na een bui is het op veel plaatsen het spannendst om de kano in het water te leggen. Op dat moment persen namelijk grote hoeveelheden water zich naar lager gelegen delen en de mensen dobberen dan eigenlijk wel gemakkelijk in hun kano’s mee. Heel wat anders dus dan het varen op een meer en daardoor ook vele malen leuker!
Geen enkele rivier is gelijk en daar zit hem nou net de uitdaging. De echte kanoër wil zoveel mogelijk verschillende rivieren bevaren. DEZE SITE geeft een overzicht van alle rivieren van Frankrijk. De moeilijkheidsgraad en de mogelijke routes staan precies omschreven, voorzien van commentaar van collega-kanoërs. Je kunt als ervaren kanovaarder natuurlijk alles op eigen houtje doen, maar op veel plaatsen is er ook wel een kanoverhuur met goede begeleiding en een ophaalservice. Ook wel weer handig, want uit ervaring weet ik dat het soms aardig te keer gaan in een stroomversnelling.
Tekst: Jeannet.

Reacties zijn gesloten.