Bienvenue en France


GRATIS SEMINARS EN LEZINGEN OVER KOPEN IN FRANKRIJK

Het weekend van 6 september is het weer zover: Bienvenue en France, de Frankrijkbeurs in Utrecht. Er komen natuurlijk weer de usual suspects: de vriendelijke staff van Gites.nl (topsite voor als je wilt (ver)huren of -kopen in Frankrijk), de knoflook- en wijnboeren en het onvermijdelijke smaldeel makelaars en onroerend goed-adviseurs, dat de huisinfrankrijkzoeker hoopt te strikken voor een pandje uit de eigen portefeuille of die van een Franse partnermakelaar. Frankrijk is en blijft een interessante markt, waar een makelar door de hoge courtage van 6% al aan een paar succesjes per jaar genoeg heeft voor een riant inkomen.

Objectief advies voor kopers
Naast gewone makelaars, die met name de verkoper dienen, zijn er op de beurs ook ook enkele adviseurs die 100% objectief de koper bijstaan. Ik wil dan ook alle huizenzoekers en Franse bedrijvenstarters aanraden langs te gaan op de stand van Compromis De Vente en Ondernemen Frankrijk. Wim van Teeffelen (rechts op de foto) is een goede bekende onder veel Franse forumbezoekers en een man met een encyclopedische kennis van de Franse wetgeving rond aan- en verkoop van een huis. Hij geeft tijdens de beurs ook een aantal lezingen, die ik iedere adspirantkoper van harte kan aanbevelen.

Objectief advies in en rond de Gard
Met name voor de aankoop van huizen in de Gard en aanpalende departementen, adviseer ik de symathieke officiële makelaar Mikel de Rooij van 30avendre. Ook Mikel dient exclusief de koper, tegen een heel redelijke fee. Bovendien doet Mikel steeds meer bouwbegeleiding: ideaal voor de Nederlander die er niet altijd bij kan zijn, maar wel wil dat het allemaal een beetje vlot.

Huis scouten in heel Frankrijk
Een laatste tip nog: Wouter Haaijman van Check Property Assist helpt huizenzoekers die al concreet een huis op het oog hebben om uitgebreid te onderzoeken of het inderdaad de droomkoop is. Wouter en zijn vaste inspecteurs hebben al heel wat mensen voor een impulsieve te dure aankoop kunnen behoeden. Tot chagrijn van de verkopers, die dachten dat die Hollanders verliefd en naief waren.

Stuk voor stuk mensen voor wiens integriteit ik mijn hand in het vuur steek. Zij geven veel van hun kennis al op voorhand weg op mijn (en hun) site Huis In Frankrijk Kopen Zonder Makelaar. Verplichte kost voor iedereen die overweegt in Frankrijk te gaan kopen.

Reacties zijn gesloten.